Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Obsahy (6)

Chlapec z Hitlerjugend

Chlapec z Hitlerjugend (1933)

Mladý Heini Volker má problémy se svým nezaměstnaným otcem, který trvá na tom, aby se připojil k berlínským mladým komunistům. Avšak jeho srdce patří Hitlerově mládeži. Jak násilí mezi těmito dvěma tábory roste, Heinieho bezradnost se prohlubuje. Jak si najde cestu k Národnímu socialismu, tak to je příběh Hitlerjunge Quex. Film vykresluje pravdivý příběh Herberta Norkuse, mladého příslušníka Hitlerjugend, kterého zabili komunisti v roce 1932.

Coupé Court

Coupé Court (2007)

Když přijde velká láska, Tomovi na velikosti nezáleží. Ale Françoise, žena, kterou miluje, to možná vidí jinak. Pokud si ovšem mladá žena neuvědomí následky svých činů, mohou se někteří lidé postarat o to, aby se tato nesrovnalost vyřešila poněkud jiným a radikálnějším způsobem.

Das Leben geht weiter

Das Leben geht weiter (2002) (TV film)

Podzim 1944. Třetí Říše je blízko zhroucení a první spojenečtí vojáci jsou již na německé půdě. Mezitím, kousek od Berlína začínají kamery točit jeden z největších propagandistických filmů, který měl být kdy nacisty natočen: 'Das Leben geht weiter' (Život jde dál) - film, který měl ukazovat, jak němečtí lidé zvládají strasti bombardování, udržují si svěžího ducha a náladu navzdory destrukcím a hororovým situacím jejich každodenního života a rvou se společně ke slibovanému konečnému vítězství.
Premiéra tohoto filmu byla plánována ke konci června 1945, dva měsíce potom, co byla válka již ztracena. Toto je absurdní a mnohdy tragický příběh, který nahlíží do zákulisí natáčení filmu 'Das Leben geht weiter' (Život jde dál).

Most

Most (2008) (TV film)

Duben 1945, Hitlerovo Německo stojí těsně před kapitulací. Wehrmacht mobilizuje poslední síly. Albert, Walter a dalších pět kamarádů ze třídy jsou povoláni na frontu přímo ze školních lavic, jako pomocná vojska k obraně strategicky nedůležitého městského mostu před blížícími se Američany. Mise se záhy ukáže jako boj na život a na smrt. Pouze jejich bývalá učitelka Elfie Bauerová se snaží, aby šestnáctiletí mladíci přežili zbytečnou a bezvýznamnou bitvu o most...

Prolomit zeď

Prolomit zeď (2008) (TV film)

Východní Německo, 1988: Jürgen Kaiser je agent státní bezpečnostní služby Stasi a je zcela loajální straně. Má však strach o svého syna Marca, který je punkáč. Po jednom koncertě, kdy je Marco zatčen, je donucen vstoupit do armády, kde překvapivě propadá názorům socialismu a je presvědčen o tom, že musí bránit svou zemi proti kapitalistickému nepříteli. Zatímco Jürgen je mile překvapen, jeho žena Hanna a Marcova přítelkyně Anja podporují hnutí občanských práv a Marcovo chování se jim vůbec nezamlouvá...

Film DAS WUNDER VON BERLIN zachycuje poslední dny režimu NDR z pohledu jedné východoněmecké rodiny.

Ztrácej svoje mládí

Ztrácej svoje mládí (2003)

Píše se rok 1981 a hudební styl Neue Deutsche Welle (Nová německá vlna) je na vrcholu. Dokonce i Harry (Tom Schilling), který jinak pracuje ve spořitelně a je amatérským manažerem kapely Apollo Schwabing, bude žánrem zcela unešen. Kapela se skládá z jeho přátel Vince (Robert Stadlober), Melitty (Jessica Schwarz) a Freddieho (Marlon Kittel). Harry se neustále snaží kapelu dostat mezi mnichovskou undergroundovou společnost, ale je stále neúspěšný. Až ho napadne nápad, kterým by Apollo Schwabing určitě proslavil a tím je, aby si zahráli s průkopníky Neue Deutsche Welle, kapelou DAF. Avšak za tím stojí mnoho dalších problémů než jenom finanční tíseň, nepřející manažeři, zamilovaná dívka ze zverimexu a spousta jiných situací, které Harryho provází pocelý film.

Reklama