Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (50)

plakát

Melodie mého srdce (2007) 

Pěkná hudba a pěkná Keri Russell, jinak zcela tragicky "přeslazené" a nepřirozené. A to moc, i na novodovou pohádku.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Tak trochu jinak katastrofický film, jinak romantický film. Tak trochu jiný film hrající na city... hrající na skromnost, pokoru a podobné věci, které se (prý) postupně vytrácí... + skvělá hudba

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Jeden z filmů, kdy podle mě není nic mezi 5* a odpadem... Přikláním se k první variantě... :-)

plakát

Strom života (2011) 

Výborně natočené šeptání hlubokých slov v zajímavé atmosféře doprovázené skvělou hudbou, které je ale totálně prázdné. Ten obsah mi uniknul… nebo uniknul tomu kdo to natočil..? Nebo těch několik klišé, účelových metafor, zdokumentování vzniku života a pár citových scének mělo divákovi otevřít oči, popř. duši, do nových zákoutí..? Každopdáně se to nepovedlo. Že bych u filmu začal uvažovat o jeho vypnutí - to se mi opravdu často nestává. A to se jinak v podobných "artistických" a "hloubavých" filmech dokážu vyžívat.

plakát

Lítám v tom (2009) 

Není to zázračný film a pro spousty lidí bude nepochybně tuctovou záležitostí nesoucí jednoduché sdělení. Filmů osvětlující smysl života tu bylo již opravdu dost... Na druhou stranu - pro někoho může tenhle film znamenat i výbornou podívanou kořeněnou velmi poslouchatelným soundrackem. Pro někoho to prostě může stát za to.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Podle mě docela špatně zpracovaný dobrý námět. Předvídatelně servírované emoce, neautentické scény. Navíc herecké výkony obou chlapců pro mě byly nepřesvědčivé. Kvalita a síla přiběhu je jedna věc ale film jako takový byl pro mě zklamání.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Audiovizuálně opravdu pěkné. Ale celá hloubka filmu mi nějak pokulhává... Možná kdyby toho chtěl říci tenhle film míň, řekl by ve výsledku víc...

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Film, který přestože staví na spoustě ověřených principech tohoto žánru, je zcela vyčnívající. Už jen neobvyklý důraz na psychologii dává filmu další rozměr. Strany dobra a zla zde neurčuje zákon, neurčuje vlastně nic. Každý jde svým směrem, dělá to co umí ale vlastně nemá na výběr. Herci, akce, zápletka, prostředí, atd... - všechno vyladěné k dokonalosti.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Bezesporu velmi působivé dílo. Ale i přes výborně zachycenou atmosféru, herecké výkony a všechny superlativy tohoto filmu, mně přišlo jeho poselství na můj vkus servírováno zbytečně přímou cestou, která způsobila ve výsledku lehkou předvídatelnost.

Ovládací panel
6 bodů