Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (33)

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Poctivá, precizně stylizovaná duchařina, která po vzoru Šestého smyslu a Těch druhých pečlivě buduje napětí a nesnaží se vyděsit diváka jen lacinými audiovizuálními (d)efekty ve stylu moderních "amityville" hororů.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Vysoká škola machiavellištiny - výstižněji, než to napsal Lima, už to nesvedu. Za sebe hodnotím kladně rovněž ideologickou nezaujatost, které u takto politicky vypjatého projektu dozajista nebylo snadné dosáhnout. Kevin Spacey bravurně hraje vlivného, bezskrupulózního a, jak se brzy dozvíme, (všeho)schopného amerického kongresmana, do jehož postavy si i navzdory tomu dokážeme promítnout kdejakého, třebas i regionálního politika, kterého denně vidíme na záběrech v televizním zpravodajství. Co je ještě důležitější, ač ukecaná podívaná, všechno to má neskutečné tempo, náboj i vtip. Pokud se vám líbil The Wolf of Wall Street, tohle je to samé, jen z "druhé strany" barikády (uvozovky jsou záměrné).

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Seriál tak dobrý, že mě po dlouhých dvou letech donutil zplodit nový komentář. Osmidílná série sleduje vyšetřování dvojice louisianských detektivů, kteří během dlouhých sedmnácti let pátrají po sériovém vrahovi na horké půdě amerického Jihu. Ducha mnou milovaných Akt X připomíná zvláště tíživá atmosféra a ponurá zápletka, odehrávající se ve svébytném jižanském prostředí, které sehrávalo svoji neodmyslitelnou roli nejen v amerických dějinách, ale rovněž v kultuře a identitě amerického národa. Starobylé mýty původních obyvatel, hrůzy občanské války, dozvuky otroctví a rasové segregace, radikální protestantismus v rukou charismatických kazatelů, svět striptýzových barů, prostitutek a násilnických typů, satanské kulty, rituály a uzavřené komunity ve venkovských oblastech - pokud je cokoliv z tohoto vaším šálkem černočerné kávy, určitě vám True Detective zachutná. Příjemně skličující atmosféře dodávají svůj osobitý rozměr Matthew McConaughey a Woody Harrelson, kteří si celý seriál ukradli pro sebe. Tito dva pánové pro změnu Muldera a Scullyovou nepřipomínají ani zdálky - jeden druhého nesnesou a cestu k sobě si přes vzájemné projevy pohrdání hledají jen obtížně. Přesto vytvářejí jednu z nejsehranějších dvojic v seriálovém vesmíru. Bravo, těchto osmi hodin nelituji ani omylem.

plakát

V pasti (2005) 

Asi v polovině sledování mě děsně rozbolely koule a měl jsem sto chutí té mrše provrtat hlavu hřebíkama. Ellen Page nicméně jedinečná.

plakát

Smrt přichází v bílém (2003) 

Prvotřídní horor. Pokud zbožňujete hutnou atmosféru a pochyby, zda jste v realitě nebo ve snu, tento nenápadný mystery thriller si zamilujete. Bravo, Frantíci!

plakát

Simpsonovi ve filmu (2007) 

Mou návštěvu kina bych okomentoval takto: přišel jsem, viděl jsem, chlámal jsem se jako prase!

plakát

Bojíte se tmy? (1990) (seriál) 

Úplná blbost, ale také celé moje dětství. Nikdy nezapomenu na ta pondělní rána u Supermaxu.

plakát

Tom a Jerry (1940) (seriál) 

Nechápu, jak mohli lidi vždycky fandit Jerrymu, té protivné a nesympatické kryse!