Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (8)

plakát

Attila (2020) 

Promarněný potenciál a to jsem se opravdu těšil. Jako fanoušek bojových sportů se nedozvíte nic nového, nejlepší záběry už znáte díky Oktagonu. Dokument pohřbila opravdu velmi špatná dramaturgie, málo odvážný střih a touha "režiséra" se zviditelnit. Prakticky každá pasáž, ve které se on sám objevil byla zbytečná. Celé to pak autor korunoval závěrem, kam se narychlo pokusil nacpat hned dva sponzory, což po sportovním vyvrcholení v O2 to působí až komicky. Nechápu, že taková věc běžela v kině.

plakát

Velký blázinec v malém hotelu (1999) 

Dva hlavní hrdinové měli v Británii svůj pořad s názvem "Zadek" postavený na a tomhle druhu humoru, který ne každému sedne. Kdo viděl ten pořad a pak tento film, bavil se. Kdo je vůbec nezná, myslí si, že jsou blázni a šklebí se. Pořad "Bottom", kde mimochodem vystupoval i režisér tohoto filmu, je ale určitě lepší. Mimochodem "Bottom" a i tento film navazuje na seriál "Mládí v partě", kde hráli i oba hlavní protagonisté. Je to podobné jako s filmem Klub sráčů, film zakončoval seriál skečů, kde vystupovali hlavní představitelé. Kdo jej neviděl, pochopil tak půlku filmu.

plakát

This Life (1996) (seriál) 

Vynikající seriál, škoda, že ho zatím žádná naše TV neobjevila. Odehrává se v baráku, kde spolu žije několik třicátníků a na plátně vidíme jejich životy. Pamatuju si jednak výborné obsazení a pak skvělou kameru a střih!

plakát

Oasis: Live by the Sea (1995) (koncert) 

Psal se srpen 1994, když se na hudebním trhu objevil první singl "Supersonic" nové kapely z Manchesteru Oasis. Další rok znamenal pro skupinu doslova raketový vzestup. Dvě turné v USA, vydání dalších 4 hitových singlů a vydání alba Definitely Maybe, nejrychleji prodávaného debutu v historii Britské popmusic. Záznam koncertu byl pořízen v Southend Cliffs Pavillion přesně o rok později v srpnu 1995, krátce po druhém turné ve Státech a týden před vydáním dalšího nesmrtelného singlu "Some Might Say". Koncert "Live by the Sea" zaznamenal jedno z posledních vystoupení původního bubeníka Tony McCarrolla, který opustil kapelu pouhé dva týdny poté. Na záznamu se nedočkáte žádných velkých světelných efektů, doplňujích komentářů kapely nebo fanoušků, ale určitě zde najdete živý záznam hodně energického vystoupení a poctivě zahrané všechny hity z první desky. Hodně potěší i neznámé skladby z B-stran singlů a závěrečná beatlesácká "I am the Walrus". Režisér se nesnaží o žádné složité efekty, záběry z pár různých úhlů, občas ujede kamera, záběry z pohledu publika střídají ty z bližšího pohledu - opravdu vám připadá jako byste na koncertě byli. Tohle DVD ukazuje kapelu z doby, kdy je hraní hodně bavilo, kdy byli spíš nervózní, než arogantní, kdy chodili na Main Road svému klubu fandit spíš, než aby ho chtěli sponzorovat - tohle je čistý britpop - všechno, co přišlo pak se snažilo této atmosféře jenom vyrovnat. Tracklist: 01. Rock N Roll Star ... 02. Columbia ... 03. Digsy s Diner ... 04. Some Might Say ... 05. Live Forever ... 06. Up In The Sky ... 07. Acquiesce ... 08. Headshrinker ... 09. (It s Good) To Be Free ... 10. Cigarettes & Alcohol ... 11. Married With Children ... 12. Sad Song ... 13. D Yer Wanna Be A Spaceman ... 14. Talk Tonight ... 15. Supersonic ... 16. I Am The Walrus (live)

plakát

Men Behaving Badly (1992) (seriál) 

Jeden z nejlepších komediálních seriálů, které kdy na Ostrovech vznikl a žádná z našich TV si ho nikdy nevšimla. Seriál se téměr celý odehrává v bytě dvou nájemníků, kteří vedou dlouhé debaty o ženách, životě a všem nepodstatném s plechovkou piva v ruce. Pokud máte rádi suchý anglický humor, budete se výborně bavit. Nechápu, že ho žádná TV u nás nikdy nevysílala... http://www.menbehavingbadly.com

plakát

Byli jednou dva písaři (1972) (seriál) 

Výborný laskavý seriál, který má jedinou vadu - že nemá víc dílů. Herecký koncert dvou hlavních představitelů - takhle nějak bych chtěl prožívat svůj důchod :)