Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (2 691)

Byl jsem Youtuber

Byl jsem Youtuber (2018)

Rozpočet na natočení dokumentu byl 300 000 Kč. Všichni účinkující vystoupili bez nároku na honorář.

Byl jsem Youtuber

Byl jsem Youtuber (2018)

Dokument se vysílal živě na Youtube kanále Jirky Krále 2. 9. od 18 hod., aby ho nešlo přetáčet dopředu a sledující přímého přenosu tak měli podobný zážitek jako v kině. Živý přenos sledovalo ve špičce téměř 50 tisíc diváků. Jedná se o rekord sledovanosti na českém a slovenském Youtube.

Byl jsem Youtuber

Byl jsem Youtuber (2018)

Dokument překročil hranici jednoho milionu přehrání po 30 hodinách od zveřejnění.

Byl jsem Youtuber

Byl jsem Youtuber (2018)

Poslední záběr se natáčel 12. 8. s Jirkou Králem na místě, kde natočil své první video na YouTube. Celý závěrečný monolog, který je použitý v dokumentu, se natočil na první záběr bez střihu.

Byl jsem Youtuber

Byl jsem Youtuber (2018)

Jako poslední účinkujícící se natáčení zúčastnil Pedro. První rozhovory se natočily už v říjnu 2017, konkrétně s Youtubery Vláďou, Gogem, Mentem a Selassiem, aniž by tušili, že se stávají součástí dokumentu. Někteří z nich to zjistili až v kině na premiéře.

Byl jsem Youtuber

Byl jsem Youtuber (2018)

V dokumentu se objeví i známý let's player s přezdívkou GEJMR, který dosáhl milionu odběratelů přesto, že se v žádném ze svých videí nikdy neobjevil. Natáčí bez webkamery pouze s hlasovým komentářem. Vůbec poprvé tak měli jeho fanoušci šanci ho vidět, i když otočeného zády ke kameře.

Byl jsem Youtuber

Byl jsem Youtuber (2018)

Nikdo z účinkujících, s výjimkou Erika Meldíka, při natáčení neznal pointu dokumentu a mysleli si, že točí dokument o Youtube jako speciál za milion odběratelů.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989) (seriál)

Americký magazín TV Guide zařadil Homera Simpsona na přední stranu čísla z 3. 8. 2002 a na 2. místo v žebříčku 50 nejlepších kreslených postaviček všech dob. O 11. místo se dělili Bart a Líza.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989) (seriál)

Americký magazín TV Guide zařadil postavu Bartoloměje „Barta“ Simpsona na 1. místo v žebříčku „TOP 10 největších televizních spratků“ (v čísle z 27. 3. 2005). Druhé místo obsadil falešný pochlebník Edward „Eddie“ Haskell (Ken Osmond) ze seriálu Leave It to Beaver (od r. 1957). Na třetím místě se umístila rozmazlená dcera bohatého obchodníka Nellie Oleson (Alison Arngrim) ze seriálu Little House on the Prairie (od r. 1974).

Simpsonovi

Simpsonovi (1989) (seriál)

Roku 2001 bylo citoslovce „D'oh“ zařazeno do Oxfordského slovníku. Roku 2006 obsadilo 6. místo mezi 100 nejlepšími televizními hláškami. Dabér Dan Castellaneta se inspiroval hláškou „Doooh…“ od plukovníka Wilburforce Buckshota (James Finlayson) z grotesky Another Fine Mess (1930). Tvůrci seriálu vlastní autorská práva na toto slovo, které je zkomoleninou anglického „Damn!“, což v češtině znamená „Sakra!“. Ve francouzské verzi dabingu naštvaný Homer Simpson bručí: „T'oh!“, v německé „Nein!“ a ve španělské „¡Ou!“.

Blízká setkání třetího druhu

Blízká setkání třetího druhu (1977)

Steven Spielberg chystal film pro uvedení v létě 1978, ale studio Columbia, které bylo v té době na pokraji krachu, ho tlačilo k uvedení na podzim 1977. To znamenalo, že režisér pod tlakem nějaké části vynechal. Vzhledem k obrovskému úspěchu filmu nemělo studio problém s tím, aby dostal režisér dva miliony dolarů na dotočení vnitřku vesmírné lodi pro speciální edici filmu. Zpětně to ovšem Spielberg označil za nepotřebné.

Reklama