Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (15)

Mladý Indiana Jones: Tajemství blues

Mladý Indiana Jones: Tajemství blues (2007)

Chicago, 1920. Indy je uchvácen jazzovou hudbou, ale teprve díky přátelství s členem kapely, která hraje v restauraci, v níž si Jones junior přivydělává při studiu, jí začíná opravdu rozumět. Když je majitel restaurace zavražděn, Indiana je vtažen do vyšetřování zločinu.

Ora X - pattuglia suicida

Ora X - pattuglia suicida (1969)

Film se odehrává za druhé světové války. Američané jsou nuceni stáhnout se z řeckého ostrova Zante ovládaného Němci, nechávají zde však malou jednotku, kterou čeká nesnadný úkol – zneškodnit na ostrově německý vysílač.

Hra o dámu

Hra o dámu (1991)

Rikki se svým sourozencem Budem provozuje rodinný bar, který se právě kvůli bratrovi dostane do finančních problémů. Mladá žena se v nouzi obrátí na mediálně známého poskytovatele půjček Mala Conneryho, jehož byznys je však mnohem rozmanitější, než se zpočátku zdá. Rikki se nevědomky stává figurkou v jedné z jeho špinavých her a zaplétá se do ní čím dál víc. Naštěstí je tu ještě soukromý detektiv Fix Cleary, který se jí rozhodne pomoci.

Mrazivé napětí - Kníže temnot

Mrazivé napětí - Kníže temnot (1988) (epizoda)

Vincent je slavný režisér hororů. Kritici skřípou zuby, diváci a producent ho milují. V den svých narozenin se „Mistr hrůzy“ hodlá věnovat poklidné oslavě v odlehlé rodinné vilce, avšak netuší, že příští lekce strachu a hrůzy tentokrát nebude v jeho režii.

Syn zaživa pohřbený

Syn zaživa pohřbený (1974)

Francie roku 1746. Kraj trpí pod tyranskou a poživačnou vévodkyní, což s rostoucí nelibostí sleduje François, mladík vychovaný hrabětem Amadeem. V místním hostinci se objevuje němý poutník, který z kraje odešel před mnoha lety, a přináší svědectví týkající se jedné ponuré rodinné historie, v níž hraje roli i původ obávané vévodkyně.

Pomsta vlkodlaka

Pomsta vlkodlaka (1971)

Anglie 19. století. Americký reportér Alan Foster se vsadí s lordem Blackwoodem, že stráví noc v jeho neobydleném zámku, odkud se zatím žádný z odvážlivců nevrátil. Zanedlouho po příchodu zjistí, že dům není tak liduprázdný, jak si myslel.

Alibabův meč

Alibabův meč (1965)

Bagdád, 13. století. Mongolové si podrobili město a kalif umírá vinou zrádce. Jeho malý syn Ali unikne a při svém bloudění náhodou objeví jeskyni, jež je základnou čtyřiceti loupežníků, kteří ho přijmou mezi sebe. Po letech se Ali stává jejich vůdcem, škodí mongolskému chánovi a jeho pokladně a chová naději na osvobození svého lidu. Jednoho dne se doslechne o karavaně s cenným nákladem – budoucí krutovládcovou nevěstou. Je to past, nebo jeho osud?

Plyn aneb Bylo nutné svět zničit, aby mohl být zachráněn

Plyn aneb Bylo nutné svět zničit, aby mohl být zachráněn (1970)

Z vojenské výzkumné stanice na Aljašce unikne plyn, který na celém světě zahubí všechny lidi starší 25 let. Mladík a dívka se z města vydávají na cestu novým mladým světem, která bude lemována řadou podivných setkání.

Poslední hrdina

Poslední hrdina (1991)

Malíř Calif pomůže usvědčit dva drogové dealery a násilníky. Jejich šéf na oplátku nechá Califovi do auta podstrčit drogy, a tak i malíř putuje za mříže. Protože výhružky a násilí se stupňují i tady, úspěšně se pokusí o útěk. Při snaze ho zlikvidovat však zločinci sáhnou na jeho rodinu. Calif s dcerkou se uchýlí do domu svého přítele a rozhodne se obnovit svou znalost bojového umění a nastolit spravedlnost.

Zápas nad propastí

Zápas nad propastí (1981)

Mladík Joe touží po návratu do Afriky, kde vyrůstal. Poté, co na ulici zkrotí zdivočelého koně, začne u jeho majitele pracovat, aby si vydělal peníze na cestu. Zde se sblíží nejen se svěřeným koněm Šípem, ale i s dcerou svého zaměstnavatele. Jednoho dne je její bratr nalezen mrtev a jeho přítel a kolega z novin tvrdí, že to nebyla nehoda. Objektem zájmu obou novinářů byl pan Oja, jemuž patří polovina města a také doly nad ním, které se však zdají být zástěrkou pro úplně jiné obchody. Joe se do ničeho nehodlá plést, ovšem problém zakrátko začne být osobní.

Jdi, gorilo!

Jdi, gorilo! (1975)

Bohatý průmyslník Sampioni se stane terčem výhružek a krátce nato je i přepaden. Vyvázne jen díky pohotovému zásahu muže, který se zjevně ve rvačkách vyzná. Přepadený ovšem neví, že celá situace byla zinscenovaná, a nabídne Marcovi, aby mu dělal osobního strážce - „gorilu“. Brzy dojde na další výhružky a požadavky, s nimiž nemají Marcovi kumpáni nic společného. Marco, který navíc navázal vztah se Sampioniho dcerou, se rozhodne zjistit, kdo za útoky stojí.

Vysoká cena zlata

Vysoká cena zlata (1991)

U hranic Thajska a Laosu je přepaden vojenský konvoj, který měl za úkol vyměnit zásilku zlata a peněz za zajaté Američany. Útočníci v čele s bezskrupulózním Slaterem se zmocní trezoru, který se ale pro důkladné zabezpečení vytvořené v dílnách NASA zatím marně pokouší otevřít. Mezitím je na místo vyslána zvláštní skupina, aby získala zpět zajatce, a pokud možno i zlato. Do hry však neočekávaně vstupuje třetí strana – japonští vojáci, kteří patrně netuší, že druhá světová válka už skončila.

Pás cudnosti

Pás cudnosti (1972)

Sluhu Lulkalota, podnikajícího v pásech cudnosti, neustále sužuje otázka jeho neznámého původu a o výjimečnosti ho utvrzují i hlasy, které občas slýchá v hlavě. Ty mu také uloží úkol, aby přivedl zpět ze Svaté země krále Richarda Lví srdce, s nímž toho má společného víc, než zatím tuší. Musí ovšem spěchat, aby ze spárů sira Braggarta, který se zmocnil hradu Lulkalotova pána, stihl zachránit milovanou lady Lobélii. A možná přijde i Robin Hood…

Doktor Strange

Doktor Strange (2007)

Dr. Stephen Strange je špičkový neurochirurg, ovšem jen do té doby, než jedné podivné noci utrpí při autohavárii poranění rukou. To prakticky vylučuje další vykonávání jeho profese. Vrhne tedy všechny prostředky na nejrůznější způsoby léčby, ale bezvýsledně. Když už je na dně svého konta i sil, dozví se od neznámého muže, že jeho naděje spočívá v cestě do Tibetu. Zde objevuje své dosud skryté magické vlohy a dozvídá se o existenci mocné entity, která se chystá vtrhnout do naší dimenze. Než však bude připraven na rozhodující boj, musí se ještě vypořádat s vlastní minulostí.
Doctor Strange se zrodil roku 1963 jako comicsový hrdina z pera legendárního Stana Lee.

Zlaté jehly

Zlaté jehly (1974)

Existuje stará čínská soška, která je vlastně mapou tajných akupunkturních bodů. Při správném vpíchnutí jehel, které jsou součástí sošky, se člověku navrátí mládí a sexuální apetyt, ovšem při nepřesném použití následuje smrt. Na krádež artefaktu se nechá najmout hongkongský povaleč Dan Mason, který však netuší, že po „Zlatých jehlách“ pase daleko víc stran...

Reklama