Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (126)

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Hloupý film, zajímavý námět. Jednání postav nevychází z jejich přesvědčení ale z momentální potřeby tvůrců posunovat děj dál. Dělat si z něho srandu byl jediný způsob, jak vydržet koukat až do konce. I když jediný opravdově myšlený smích zazněl při zachraňování "amerického božstva". Radši si půjdu přečíst knihu.

plakát

Temná věž (2017) 

Pokud neznáte předlohu, pak si můžete užít jednoduchý, na mladší diváky cílený, dobrodružný fantasy film a ohodnotit na tři hvězdy. Sama jsem byla zvědavá, jak se s poměrně složitým a nevyrovnaným románem poperou filmaři. Ti ho uchopili po svém. Vykostili z něho základní motiv, vtěsnali to té nejběžnější šablony a z filmu se vytratilo to, co bylo na předloze krásné, její tajemnost, mystičnost i komplikovanost. Postavy byly ploché, McConaughey ani Idris Elba mě nepřesvědčili k lepšímu hodnocení. Chápu, že se do jednoho filmu všechno narvat nedá, ale tohle považuju za promarněnou příležitost.

plakát

Mumie (2017) 

Béčkový film v áčkovém provedení, bez zajímavého příběhu nebo nosného děje. Hned na začátku jsou rozdány jasné karty, rádoby sexy staříkovi Cruiseovi nevěřím ani nos mezi očima, ani Crowe alias Jekyll/Hyde to nezachrání. Ale pokud to vnímám jako horor bez větších ambicí, tak se jedná o slušnou podívanou. Nicméně já moc horory nemusím, takže dvě hvězdičky musejí stačit.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Film nebude po chuti každému, protože se rozhodně nejedná o klasickou heroickou fantasy. Spíš má člověk pocit, že se zatoulal někam na pomezí moderního akčního filmu opepřeného výjevy z fantasy Pána prstenů. A to všechno podkreslené super muzikou (už se těším na soundtrack). I když je dopředu známé, jak to skončí, použitý styl vyprávění dokáže udržet pozornost až do konce. Výběr herců je znamenitý, smlsne si tu každý. Od filmu jsem nečekala (zvlášť po trailerech) bůhví co, určitou představu jsem měla a nakonec jsem dostala úplně něco jiného. Guy Ritchie legendu vykostil, nepotřebné vyházel, nechal hlavní motiv a postavy a naservíroval nám nadupanou jízdu podle svých představ.

plakát

Volání netvora: Příběh života (2016) 

Prvoplánově citově vyděračský film. Dokázal zaujmout tak v první třetině, kdy člověk pořádně nevěděl, o co jde, pak už vše směřovalo k nevyhnutelnému konci. Osobně mě fascinovala až hloupá neschopnost dospělých postav řešit tak závažný problém s už ne tak malým dítětem. No, ale kdyby to dokázali, tak by nevznikl tenhle film. Vizuálně velmi povedené.

plakát

Who am I - žádný systém není bezpečný (2014) 

Jako výlet do ne příliš známého světa to funguje skvěle. Navíc výborné herecké obsazení, stylová hudba a ani chvilka nudy při sledování. Naprostá spokojenost, co víc si přát...

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Úvodní epizoda do nového příběhu ze světa HP. Jako takový míň vypráví a víc popisuje svět a postavy, které nás, zdá se, budou provázet i v dalších dílech. Nějaké nedokonalosti by se daly vytknout, ale celkově je to příjemný pohádkový příběh, který ubral na drsnosti posledních dílů HP. Postavy veskrze sympatické, na pokračování se ráda podívám, ale asi mi bude příště stačit 2D verze. 80%

plakát

Obr Dobr (2016) 

Poetický příběh o Obrovi Dobrovi a malé Sofii je prostě kouzelný a Spielbergovi se zase jednou povedlo dotknout se vnitřního dítěte v každém z nás (nebo aspoň v některém z nás, dle recenzí zde napsaných ;-)).

plakát

Sedm statečných (2016) 

Všichni okolo mě říkali, že se mám oprostit od srovnávání s původním westernem, že mě to pak bude víc bavit. A měli pravdu. Cca první polovina filmu je sice taková instantní podívaná, až mě trochu zamrzelo, že jsem se při tak dlouhé stopáži nedokázala víc ztotožnit s hlavními hrdiny (času na to bylo dost), ale úžasné přestřelky v druhé polovině to dobře vyvažují. Nejspíš si za rok na film už nevzpomenu, ale i tak nabízí nenáročnou zábavu a za podívání stojí. Ještě oceňuju muziku, variace na hudbu původních Statečných.

plakát

Hledá se Dory (2016) 

Film Hledá se Nemo byl jiskřivý, legrační, napínavý, se silným a neotřelým příběhem, zkrátka zábava opravdu pro celou rodinu. Je jasný, že takhle vysoko položená laťka se těžko překonává. Už po shlédnutí scény na začátku filmu o Dory, kdy se Dory na výletě s panem Rayem a s třídou stane nehoda a zničehonic se tam objeví i Marlin (Hups, kde ten se tu vzal?), jsem měla pocit, že něco není v pořádku. Film Hledá se Dory je kombinací crazy akcí, kdy se někdo potřebuje dostat z bodu A do bodu B, s patetickými scénami o chudáčkovi zapomětlivé, ale přesto úžasné Dory. Marlin s Nemem jsou tam nadbyteční, je to příběh o Dory a o hledání její původní rodiny. Škoda, že se toho tvůrci nedrželi, možná by vznikl lepší příběh. Ale něco přecejen zajímavého a nového dvojka přinesla - chobotnice Hank je ze všech postav nejlepší.Dory není špatný film, ale ocení ho spíš mladší děti.