Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (126)

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Addamsova rodina je pojmenovaná po svém tvůrci, karikaturistovi Ch. Addamsovi, který se vyžíval ve stejných morbidnostech jako jeho ujetá komiksová rodinka, a svou první ženu zpodobnil v Morticii. Klobouk dolů, protože díky němu tu máme černým humorem nabitý, znamenitý film.

plakát

Addamsova rodina 2 (1993) 

"Je to tak. Když se narodí nové dítě, jedno ze starších musí umřít." Tenhle osud jedničce nepřeju, ale je fakt, že dvojka je stejně dobrá a nenápadně postrkuje jedničku ke srázu...

plakát

Atlas mraků (2012) 

Vynikající filmy (nebo také knihy) mají jedno společné. Můžete je vidět (číst) pokolikáté chcete, ale vždycky se tam najde něco nového, další podtext, myšlenka, souvislost... a nikdy se neomrzí. Atlas mraků patří právě do téhle kategorie. K tomu se ještě může přičíst vynikající herecké obsazení a doslova famózní soundtrack. Jeden z nejlepších filmů roku 2012.

plakát

Avengers (2012) 

Lehké, hravé, zábavné od začátku až do konce. Pokud jsem měla nějaké výhrady k filmům jednotlivých Avengers, tak tady je vše odpuštěno. I když mě v zásadě nic nepřekvapilo, napětí, humor i akce byly předloženy ve správných chvílích v přesně odměřených dávkách, příběh dobře odsejpal. Pro mě nejzajímavějším týpkem a nejlepším hláškařem Avengers je mazaný Iron man :).

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Bylo, nebylo… byl jeden skaut sirotek a jedna bohatá dívka. Tenhle film si ráda pouštím dokola. Přemýšlela jsem, co mě k tomu vede, a už jsem na to přišla. Obdivuju a zároveň závidím těm dvěma, že byli schopni vystoupit ze svého stínu a postavit se okolnostem, dospělým i celému světu a stát si za svým snem. Vypadá to jako běžný filmový příběh, ale svým zpracováním se za maskou lehké komedie o skautech se skrývá něco hlubšího, vážnějšího. Skvělý hudební doprovod symboliku filmu dokonale dotváří.

plakát

Barbar (2009) 

Při sledování Valhalla Rising jsem podvědomě zadržovala dech, abych náhodou nenarušila tu podmanivě snivou, drsnou, zádumčivou, děsivou atmosféru, která se na mě hrnula z obrazovky.. tady není potřeba dalších slov, buď si člověk film užije, nebo ho zavrhne. Byť němý a jednooký, barbar Mads Mikkelsen by se měl stát vzorem všem filmovým barbarům.

plakát

Barbar Conan (2011) odpad!

Tomuhle braku v tom nejhorším slova smyslu se podařilo ve mně vyvolat celou škálu pocitů, znechucení - při porodu, krvelačnost - nemohla jsem se dočkat, kdy už konečně Conanův tatík zkape, posměch - vidět Conana, jak udatně máchá mečem a osvobozuje chudáky otroky tak, že pro jistotu celé tržiště (i s otroky) převálcuje balvany, zhnusení - v okamžiku, kdy se při jedné scéně můj žaludek vzbouřil, jsem s klidným svědomím film vypnula a vyhodila. Tohle teda opravdu není pro mě.

plakát

Barbar Conan (1982) 

Když jsem jako malá listovala v časopise 100+1 a přečetla jsem si článek o natáčení filmu Barbar Conan, téměř jsem brečela vzteky, protože mi bylo jasné, že film hned tak neuvidím. Nakonec jsem se dočkala. Klasický Sword and sorcery, době natáčení odpovídající, řemeslně dobře zpracovaný film. Svalnatého válečníka z Cimmerie zahraného Schwarzeneggerem asi nikdy nikdo nepřekoná (Arnold postavou jednu dobu téměř žil). Je to klasika, která by měla být pro všechny fandy Sword and sorcery povinná. Pátou * dávám za neobyčejně vydařený soundtrack.

plakát

Bídníci (2012) 

Šla jsem na film s vědomím, že to nebude nic moc.. z mnoha důvodů. Příběh je tak profláklý, že doslova nic nemůže překvapit. Jiné adaptace jsou tak úžasné, že tahle muzikálová prostě nemá šanci. Ano to všechno je pravda. Ale..příběh je tak silný, že skvěle funguje i posté. Zpracování kupodivu taky šlape jako hodinky. Ze začátku jsem byla trochu rozpačitá, ale po pár minutách mě film vtáhl do děje, že jsem ani nepostřehla, že se tam prakticky vůbec nemluví. Za to má u mě film jedno obrovské plus, snímek, kde Vám nechybí mluvené slovo (a kde ani nepotřebujete titulky) a přesto si ho užíváte, si může pogratulovat. Jasně, pěvecké výkony herců měly své chybky, ale bylo to lehce vyvážené jiskřením mezi Jackmanem a Crowem, těm dvoum to společně na plátně fungovalo. Nudila jsem se jen jednou, při zamilovaných ariích Cosette a Maria. A ještě musím vyzdvihnout komediantské ztvárnění záporáků S.B. Cohenem a H.B.Carter, to si budu užívat zas a znovu :). Ty necelé tři hodinky utekly jako voda, a že jsem nebyla jediná na koho film zapůsobil, mi potvrdilo utajované posmrkávání v celém sále.

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Pohádky mám ráda. V seriálu je jejich dospělejší převyprávění vydařené a baví mě je sledovat. Což se o příběhu v reálném světě říct nedá. Tady občas děj a logika pěkně pokulhává. Díky tomu jednotlivé epizody kolísají mezi výborným a snesitelným. Z postav je nejzajímavější Rampelník (díky Carlyle!), i po odhalení jeho minulosti na mě působí jako divoká karta, která může kdykoliv překvapit. Zato Emma, soukromé očko, mě bohužel dost často překvapuje svojí ledabylostí, tupostí až blbostí. Zas aby hodnocení nevyznělo až tak nepříznivě, dívala jsem se na seriál s chutí. PS. kdyby seriál dokázal uzavřít příběh na konci první série a dál nepokračovat, zasloužil by si vyšší hodnocení, lze očekávat, že se s přibývajícími díly rozplizne v cosi..

Ovládací panel
4 body