Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (126)

plakát

He Never Died (2015) 

Nečekala jsem nic moc a dostala jsem dvě hodinky slušnýho napětí, zajímavýho chlápka (i v civilu), kterýmu charisma teklo i ušima. Možná pointa ke konci trochu pokulhávala, ale tenhle trochu netypický film si udržel mojí pozornost celou dobu. Tvůrci se zřejmě drželi hesla, že méně je více, a to se vyplatilo.

plakát

Pátá vlna (2016) 

Film se veze na vlně modních teenegerovských postapokalyptických příběhů. Také mu předchází knižní podoba. Už román se dal označit jako jeden z mnoha a zapadnout mezi ostatními, totéž platí i o filmu. Ten se drží předlohy jak klíště a je bohužel i stejně předvídatelný. Chloë mě uchvátila v Kick-Ass, tak jsem byla zvědavá na její dospělejší podobu. No, nebylo to špatné, ale mohlo být lepší. Celý film je prostě takový nemastný neslaný průměr.

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Česká pohádka žije! Sedmero krkavců je opravdu rodinná podívaná, nevěřím, že by se našla generace, které by se pohádka nelíbila. Známý příběh je dobře odvyprávěný, nikde netlačí na pilu, nemá žádné trapné nebo hloupé scény. Herecké obsazení výborné, řekla bych, že i herci si to při natáčení užívali... Hudební doprovod - zase mu není co vytknout. Až se člověk diví, při pohledu na tvorbu posledních 20 let, jak to že to najednou jde. Neváhejte a běžte se na pohádku podívat.

plakát

Rezistence (2015) 

Nechtěla jsem psát žádný komentář, neb film je bohužel hloupoučká slátanina pro náctileté a není moc co o něm psát, ale tak mě pobavil koment RedAKa, že ho tímto všem doporučuji k přečtení. :-D

plakát

Gunman: Muž na odstřel (2015) 

Sympatické béčko se vším všudy, co by od něho měl člověk očekávat. Žádné překvapení nehledejte, poskládané je to jak podle šablony, ale naštěstí příběh nesklouzával k patetičnosti či jiným nešvarům. Seanovi role sedla, ostatní taky byli fajn, být trošku kratší stopáž, odsejpalo by to přímo skvěle.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Třetí hvězdička by byla za Tatuma, který si mi tam líbil, ale to ostatní... Space opery miluju, jenže v téhle to setsakramentsky skřípe, i když obsahuje všechny prvky - romantické dobrodružství, mezihvězdné cestování, vesmírné bitvy, osudovost i osobní drama. Kromě i tak dost hloupého scénáře, na který tady upozorňovali už jiní, považuju za velký prohřešek proti žánru poukazovat na genocidu celých planet v nepředstavitelném měřítku, pak z toho zachránit pouze Zemi, ostatní nechat děsivému osudu, záporáky nepotrestat (no dobře, kromě jednoho) a tvářit se, že takhle je všechno v pořádku. Ta mimózní ukázka byrokracie byla skvělá, jenže ji sem někdo surově narouboval z jiné žánrové odjinud, možná ze Stopařova průvodce, a myslel si, jaká to nebude sranda. A to nerozebírám nesympatickou Milu Kunis, která radši měla zůstat u těch záchodových mis a necpat se do filmu. Nechce se mi věřit, že pod tímhle jsou podepsaní Wachovští.

plakát

Sedmý syn (2014) 

Mám ráda epický béčka, ale tady si někdo uplácal scénář na pískovišti, jenže při prvním fouknutí větříčku se filmová bábovička rozsypala. Film má všechno, co by dobrodružná fantasy měla obsahovat, jen to jako celek prostě nefunguje, i když jednotlivé scény samy o sobě nejsou špatné. Škoda, jak už řekli i jiní, potenciál tam byl.

plakát

Hostina (2014) 

Šest minut, které vám vykouzlí na tváři úsměv od ucha k uchu. :-)

plakát

Interview (2014) 

Hm, tak tohle je pověstný hozený kámen, který rozčeří stojaté vody rybníka. A že to je pořádný balvan... anebo pytel hnoje. ;-) Málokoho film nechá lhostejným, v jakémkoliv smyslu.

plakát

Tři bratři (2014) 

Tak jsem po dlouhé době viděla zajímavou vánoční pohádku. Ano, mluvím o Třech bratrech, protože tohle se nedá říct o těch, které můžeme vidět v TV o Vánocích. A rovnou dávám 5 hvězdiček. Jedna za šťastnou ruku při obsazování rolí; druhá za typický svěrákovský humor; třetí za hudbu, kterou nemůžu vyhnat z hlavy, hudba je nejsilnější tahoun pohádky; čtvrtá za filmařinu, nikdy bych neřekla, že mě bude v době digitálních triků fascinovat takové pojetí vlka; a pátá za překvapení, kdo by to byl řekl, že tři pohádky, které jsou až notoricky znamé, tisíckrát vyprávěné a ohrané, může někdo natočit tak, že se mi líbí, a ráda se na ně podívám znovu (kolikrát jste viděli Popelku nebo Mrazíka??). Takhle přece mají vypadat pohádky, proto trochu nechápu některé komentáře. Mezi v současnosti točenými pohádkami je tahle jako růže mezi trním. ;-)