Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (126)

plakát

Kouzlo měsíčního svitu (2014) 

Woodyho Allena mám ráda, ale tentokrát na něj je to slabota. Jindy oceňované břitké dialogy se pořádně ukázaly až v závěru. Smíchy jsme se v kině taky moc nepotrhali. V porovnání s jeho jinými filmy, co jsem viděla, jsou to dvě hvězdičky. A dojem z filmu bohužel dost pokazily i nekvalitní titulky. Naštěstí Colin Firth a Emma Stone podali vynikající výkon a film dost zachraňují.

plakát

Lucy (2014) 

Hm, asi jsem čekala něco jinýho, protože bych jinak nemohla být takhle zklamaná. Všechno špatně, scény bez zjevné návaznosti, divný chování postav, zkrátka scénář se moc nepovedl. Takže tedy zapomenu na příběh a chci si jízdu, ale... jen Lucy sedne za volant, auta lítaj kolem, desítky mrtvých v ulicích, s policajtama moc nehne, a ta scéna, jak jde Jang zastřetit Lucy. Celou dobu jsem mu v duchu napovídala, tak dělej, žádný zírání kolem, jinak to nestihneš, víme, jak to s takovým přístupem obvykle dopadne. Za dobrej nápad a za Lucyiny digitální modrý oči dávám dvě hvězdičky, a to jsem byla ještě štědrá.

plakát

Dárce (2014) 

Nabízí paralela s Divergencí, utopistický postkatastrofický svět s uměle řízeným štěstím... uvedená do kin ve stejném období, proto budu srovnávat. Na rozdíl od Divergence, film nesází tolik na akci, je jí málo, ale i té se nakonec dočkáme. V poklidu nabízí o něco hlubší zamyšlení nad lidskou povahou, ale bez zbytečného patosu. S postupujícím příběhem zvyšuje napětí, které dobře vyvrcholí až v závěru. Trvaleší udržení utopie díky utlumení některých lidských vlastností léky, je víc věrohodnější než jen vhodnou ideologií a manipulací v Divergenci. V ní bylo logických lapsů víc než děr v ementále, ale i v Dárci by se jich dost našlo, především od útěku s miminem až do závěru včetně, škoda, ale nedá se to přehlédnout. Divegence je dynamičtější, ale hloupější, řekla bych víc pro puberťáky (snad se tím nikoho nedotknu). A posledním bodem pro Dárce jsou opravdu vynikající herecké výkony všech. Jo a hudba taky. :-)

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

Málokterá dvojka vykročí ze stínu svého staršího sourozence. A Jak vyčvičit draka 2 se to také nepodařilo. Patetický a hloupý příběh, bez přiměřené návaznosti na jedničku; kde je ta ženská, jejíž prsní kyrys nosil Škyťák a jeho otec na hlavě? A kdyby se ve dvojce Škyťákova matka neobjevila, ovlivnilo by to nějak podstatu příběhu? Tvrdím, že neovlivnilo. Světlé chvilky - světélkující Bezzubka a Rafanino harašení, ostatní bylo jen hlasité, i když mistrně provedené, plácání prázdné slámy. Tři hvězdičky s odřenýma ušima.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Zmítám se mezi rozhodnutím, jestli to je nebo není vydařená adaptace. A asi tak se to má i s filmem, některé scény smrdí účelovým jednáním - tohle tam vrazíme, to zabere! - i když možná je to jen neohrabanost tvůrců, protože na druhou stranu je pojetí v některých okamžicích tak svěží a zábavné i překvapující, že musím zatleskat. Každopádně si myslím, že vidět film rozhodně není ztráta času.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Nevím, jak to Cruise dělá, ale jeho výběr filmů, ve kterých hraje, je téměř vždy trefa do černýho. Takže místo aby se pomalu chystal do důchodu pro akční hrdiny, zahraje si v další akční pecce s příběhem (což se ne o každém blockbusteru dá napsat). Emily Blunt jsem si všimla ve filmu Ďábel nosí Pradu, kde mi přišla jako tuctová holka bez výrazného potenciálu. Ale beru vše zpět, role Rity jí neuvěřitelně sedla; být kluk, zakoukala bych se do ní. ;-) Edge of Tomorrow je bezesporu film, který v letošní nabídce filmů patří mezi ty nejlepší.

plakát

Divergence (2014) 

Házím tenhle film do stejného pytle, kde už je Twilight, Hunger Games nebo Mortal Instruments. Skoro nic dalšího bych k tomu nemusela dodávat, kdo zná tyhle filmy, udělá si jasný obrázek. V zásadě to není špatný film, zase trochu jiný příběh byť se stejným jádrem. V zásadě tam hrají fajn mladí herci. Jenže mám výhrady k logice a ke zjednodušování příběhu, který je tak na úrovni desetiletýho žáčka základní školy, k šablonovitosti postav. Možná by mu prospěla kratší stopáž. Můj verdikt: jednou vidět postačí, dosáhne na slabé tři hvězdičky.

plakát

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014) 

Tak tu máme zase jeden animák, který vyčnívá z řady! Akce, vtípky, emoce (naštěstí bez velkého brnkání na city), sympatický postavičky, radost podívat. Ano, v zásadě tam není nic, co bychom už někdy někde neviděli, ale než jsem si to uvědomila, byl už konec filmu. :-)

plakát

3 dny na zabití (2014) 

Dobrý pokoukáníčko, Costnerovi to tam tak sekne, až je škoda, že je v podobných rolích vidět tak málo. Jak je vidět, akce, vtípky, otcovská láska k sobě pasují dobře, i když na můj vkus se děj v místy příliš utápěl v romantice, především v druhé polovině film ztrácel svou rozvernost a sklouzával do nudy a čekání na velké finále. Zamilovala jsem si okamžiky, kdy spustil mobil se Zoeyiným vyzváněním i chvíle se squatterskou rodinkou. Rozhodně nikdo nesmí čekat napínavý thriller, v něčem mi to připomnělo snímek Pravdivé lži, tedy spíš celkem povedenou rodinnou zábavu.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Průměrný příběh, ve kterém se neobjevilo nic, co už někde nebylo viděno nebo slyšeno. Neznamená to, že by se filmu nepodařilo vytřískat z vás nějakou tu slzičku. Jen je otázkou, jestli jste o to stáli. Bohužel celý film je postavený na emočních scénách. Herecké obsazení je hvězdné, a opět jsme tlačeni si okamžitě zamilovat tu překrásnou nešťasnou dívku, která by v reálu byla nejspíš podvyživená, zubožená obyčejná holka, takže pohled na ní by nebyl dvakrát velké terno. Proto z toho je spíš rodinný film než drama z války. Nicméně vypravěč smrt - to je geniální myšlenka, kvůli které si pravděpodobně přečtu román, který, doufám, bude lepší než film.