Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (126)

plakát

Hvězda padá vzhůru (1974) 

Jedna přihlouplá hvězdička pro jeden nesmírně hloupý film, ale ten hlas........

plakát

Zítra se bude tančit všude (1952) 

Moje hodnocení je asi mimo mísu, protože jsem film viděla hodně hodně dávno, když jsem byla hodně hodně malá a nejspíš proto mám na něj celkem příjemnou vzpomínku (slunečné léto, rozjásané tváře..). Mno, možná by si zasloužil i dvě nostalgické hvězdičky, nicméně znovu se přesvědčovat o jeho kvalitách nemám zapotřebí ;-).

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

Po skončení filmu jsem nevěřícně kroutila hlavou, pod tohle se fakt podepsal S.Raimi? Nicméně protože tohle je komentář, a ty jsou od toho, aby v nich přispěvatelé objektivně zhodnotili film, musím napsat, že dražší hloupou a nudnou slátaninu jsem už dlouho neviděla. O scénáři se nedá říct, že by byl hloupý, on totiž vlastně ani žádný není. Mytologie příběhu taky nefunguje. Žádné z postav jsem neuvěřila, že je doopravdy taková, jak se nám ji snažili naservírovat, nudné scény se střídaly s prvoplánovými dojáky na city (je mi líto, porcelánová panenko). Nedokážou to zachránit ani krásné reálie, ani 3D efekt, ani vyšperkované lekačky. Snad bylo lepší přiklepnout dvě hvězdy a radši nekomentovat..

plakát

Legendární parta (2012) 

Animák se mi zalíbil až napodruhé, poprvé byl pro mě spíš zklamáním. Jakmile jsem si uvědomila, že za to může podvědomý odpor k postavám Santy a Velikonočního zajíce, podívala jsem se na něj znovu a bez předsudků :-). Top scéna filmu je hned ta první, zrození Jacka Frosta, je plná temnoty a smutku a nesplněné naděje. Jinak, co si budem namlouvat, je to jedno klišé za druhým, děj je také lehce předvídatelný, ale má svoje kouzlo, vtípky a hlášky, které film táhnou nahoru. A Santa jako starý kozák, skvělá myšlenka! Vizuál je dokonalý, k tomu není třeba nic dodávat. Můj verdikt: napoprvé možná ne úplná bomba, ale časem pomalu dozrává k stále dokonalejší chuti! Edit.:už dozrál na plný počet ;-)

plakát

Neznámý (2006) 

Příjemný napínavý snímek, který dokáže udržet pozornost diváka až do konce. Hudby jsem si moc nevšimla, naopak mě potěšilo výborné herecké obsazení. Nicméně po zhlédnutí musím zkonstatovat – nevyužitá šance, měl na víc ;-).

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Zajímavý film, který je ovšem nutný vidět v kině, protože jeho základ tvoří vizuální podívaná, bez ní může divák přijít o ten správný hluboký prožitek (mně učaroval surikatí ostrov :o)). Sebepoznávání i spiritualita je zajímavě podaná, nicméně kdybych porovnala film s knihou, řekla bych, že je příběh v knize sice rozvláčněji ale daleko poutavěji vyprávěn. Zamrzí závěr filmu, který tvůrci polopatickýcm porovnáním obou příběhu znehodnotí. Tak 70%.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Nevím, jestli si už začínám zvykat na dlouhé filmy, kterých se v poslední době rojí čím dál víc, ale film se mi zdál vlastně krátký. Děj je trochu rozháraný, přerod Djanga z otroka na svobodného lovce lidí a osvobozování Hildy působí jako dva různé s mírným násilím na sebe naroubované příběhy. Ale proč ne. Pro hlavní postavy nemohli být vybraní vhodnější herci. Kupodivu mě tentokrát tolik nezaujal super padouch DiCaprio, nebo pomstychtivý jako temný bůh působící Foxx, ale nevyzpytatelný lovec lidí a humanista Waltz, a na těle i na duši pokřivený Jackson. Nespoutaný Django je chlapácká zábava, ve které jsou gejzíry krve téměř povinnou samozřejmostí. Zmínit se musím o protirasistické lince, která vede celým filmem, výborně zpracované! A samozřejmě velký podíl na kvalitě filmu má skvělá muzika. Na závěr bych parafrázovala jednu postavu: tomuhle filmu se prostě nedá odolat ;-).

plakát

Legenda o Mulan (1998) 

Vidět ten film před deseti lety, určitě by ode mě dostal vyšší hodnocení. Asi jsem zmlsaná současnou nabídkou animovaných filmů. Nicméně na odvážnou a půvabnou Mulan s potrhlým dráčkem a roztomilým cvrčkem bude vždycky příjemný pohled, zaslouží si pěkné 3*.

plakát

Hrabě Monte Cristo (2002) 

Znám knihu, takže vím, jak okleštěný je filmový příběh, ale i tak film poskytne dvě hodinky dobrého, tradičního dobrodružství. Hodně mi připomíná zpracování z roku 1975 s Chamberlainem, nicméně tohle zpracování z duelu vychází o něco lépe :). Příběh má spád, s obsazením jsem naprosto spokojená, jen maskéři by potřebovali vytahat za uši, protože za těch uplynulých 15 let nikdo nezestárnul ani o rok.