Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Předcházela ho zajímavá pověst a jiné filmy od režiséra jsem v té době neznala. Film mě v kině doslova přikoval do sedadla. Je to pozvolna vyprávěný emocemi nabitý příběh, přičemž je na divákovi, aby si nakonec vybral, čemu chce věřit. Hudební doprovod se člověku zaryje do paměti. Jednoznačně film roku.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Drsný, nádherný, neúprosný, krutý, úchvatný, nelítostný, nejlepší.....

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“ (1970)

Jedna z nejlepších českých parodií. Jedna hláška střídá druhou, ale všechny jsou nesmrtelné. Tenhle film si pouštím pořád dokola. My všichni jsme Gogo.

Král Artuš: Legenda o meči

Král Artuš: Legenda o meči (2017)

Film nebude po chuti každému, protože se rozhodně nejedná o klasickou heroickou fantasy. Spíš má člověk pocit, že se zatoulal někam na pomezí moderního akčního filmu opepřeného výjevy z fantasy Pána prstenů. A to všechno podkreslené super muzikou (už se těším na soundtrack). I když je dopředu známé, jak to skončí, použitý styl vyprávění dokáže udržet pozornost až do konce. Výběr herců je znamenitý, smlsne si tu každý. Od filmu jsem nečekala (zvlášť po trailerech) bůhví co, určitou představu jsem měla a nakonec jsem dostala úplně něco jiného. Guy Ritchie legendu vykostil, nepotřebné vyházel, nechal hlavní motiv a postavy a naservíroval nám nadupanou jízdu podle svých představ.

Čarodějův učeň

Čarodějův učeň (1977)

Když jsem ho viděla jako malá, bála jsem se, ale chtěla jsem se bát znova a znova. Příběh o Krabatovi v nejlepším zpracování, které jsem kdy viděla a které nikdo nepřekoná.

Limonádový Joe aneb Koňská opera

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964)

Noci jsou chladné? – To abych si vzal teplé prádlo. Tak na tohle si vzpomenu vždycky, když je mi zima. Další z úžasných Lipského komedií, které právem patří k tomu nejlepšímu v české kinematografii.

Vikingové

Vikingové (1999)

Pokud někdo koukal na Vikingy jako na historicko-dobrodružný román, tak nízké hodnocení i dokážu pochopit. Ale já tohle fantasy dobrodružství viděla až v TV nezatížená názory ostatních, připomnělo mi klasické příběhy Sword and sorcery (no jen ta magie tam není) a líbilo se mi. Čtyři hvězdičky si zaslouží.

Vikingové II

Vikingové II (2008)

Tvůrce se zhlédl v Beowulfovi, zamyslel se a řekl si – udělám film o tom, jak Beowulf potkal Predátora. Je to možná šílený, ale v žánru scifi a fantasy se to šílenostmi jen hemží. Jo, jsou tam sem tam díry (kde nejsou), za všechny jmenuju jednu – proč sakra Kainan nezkusil využít technologie, zbraně ze zničené lodi…asi už bychom pak nekoukali na hrdinský epos, ale na akční scifi střílečku, což autor očividně nechtěl. Herecké obsazení je dokonalé, téměř civilní hraní charismatického Caviezela, bez zbytečných gest a hrdinských hlášek, mě dostalo. A ostatní tam nebyli, jen aby oprašovali ego hlavního hrdiny nebo pro okrasu. Když jsem poprvé uviděla Freyu, tak jsem došla k závěru, že má snad divoženku v krvi. Trikově trošku slabší, ale kdo není rozmazlený, tak to zkousne. Outlander mě bavil podstatně víc než jiné filmy, kterým obvykle dávám průměrné 3*, proto ode mě získal zasloužené 4*. PS. Ano, český název je pěkná blbost! Ale díky němu jsem na film narazila. Tož tak. EDIT: Od prvního shlédnutí a mého komentáře uběhl nějaký čásek, když jsem si uvědomila, že Outlander je zkrátka jedním z filmů, ke kterým se ráda vracím, i proto má nárok (ve svém ranku) na 5*.

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Miluju Gaimana, autora předlohy. Jeho knihy jsou jedinečné, a proto jsem moc ráda, že se předloha podařila víc než skvěle přenést do filmu a přidat tam i něco navíc. Shakespeare v podání R. De Nira je úžasný, zlovolnější čarodějnici než je M. Pheiffer jsem taky dlouho neviděla. Třešničkou na dortu je úchvatný hudební doprovod.

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Vynikající filmy (nebo také knihy) mají jedno společné. Můžete je vidět (číst) pokolikáté chcete, ale vždycky se tam najde něco nového, další podtext, myšlenka, souvislost... a nikdy se neomrzí. Atlas mraků patří právě do téhle kategorie. K tomu se ještě může přičíst vynikající herecké obsazení a doslova famózní soundtrack. Jeden z nejlepších filmů roku 2012.