Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (25)

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

První půlka filmu super. Druhá už docela natahovaná. 3-4 *

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Neskutečný zážitek !!! Scéna kdy Batman šplhá z vězení mě naprosto dostala. Nářez!

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Bez nominace na Oskara? Tak to je hnus. DiCaprio ho měl jednoznačně získat !!!

plakát

Rychlí a zběsilí (2009) 

Přesně to, co jsem od tohohle filmu očekával 8-) ... naprosto souhlasím s Boss321 !!!

plakát

Obvyklí podezřelí (1995) 

Zdařilá kriminálka. Hledal jsem v TOP filmech nějaký film z 90.let (nejlepší filmy v těch letech) a narazil jsem na tento film. Vůbec nic mi nřeíkal, neznal jsem ho, ale podle komentářů jsem si řekl, že se na něj podívám. Říkal jsem si, škoda že tu nehraje Al Pacino ale místo něho Gabriel Byrne ale to jsem si opravdu jen říkal do chvíle než jsem film pustil. Parta 5 lidí, které prostě musíte od začátku do konce fandit. Vaše sympatie si jistě získají hned na začátku kdy je zadržují. Kevin Spacey zde podává výborný výkon, mile mě překvapil i Stephen Baldwin, skvělý Kevin Pollak, ale perfektní Gabriel Byrne, který si mě tímto filmem získal (připomíná mi vzhledově tak trochu Al Pacina a Michaela Douglase). Podává fantastický výkon, jeho charisma je neuvěřitelné. Doporučuju tento film, je to lesk kinematografie. A ještě na závěr: ten přízvuk od Benicia Del Tora byl bomba...super:-)

plakát

Vanilkové nebe (2001) 

Po shlédnutí tohoto filmu mám rozporuplné pocity...neuvěřitelně smutný a tak trošku depresivní film...bylo mi neskutečně moc líto Cruise jak kvůli jedné blbé krávy (Cameron Diaz) se mu zhroutil svět. Byl najednou kulhající znetvořená troska a přitom jaký to byl "živel". Film poukazuje na to, jak se během okamžiku může změnit celý život. Nicméně, po první půlhodince, skoro hodince, prostě až do nehody se mi film líbil, ale pak mi přišel místy až moc depresivní...ale konec mě narozdíl od některých uživatelů tady dostal...a scéna kdy se Cruise na střeše jakoby loučí se životem a se svou životní láskou mi na dlouho utkví v paměti. Čekal jsem romantickou komedii, ale poté co jsem si přečetl o čem film vlastně je, jsem čekal drama. Nakonec to bylo něco jako psychologcké drama, trošku sci-fi, hodně mysteriózní. Tři Hvězdy !!!

plakát

Temný rytíř (2008) 

Christopher Nolan udělal jedině dobře, že celou sérii o Batmanovi začal pěkně od začátku. Film Batman začíná byl naprosto geniální. Výcvik Bruce Wayna u ninjů, výbava vlastně reálná, ve filmu se neobjevilo takřka nic co by mělo být sci-fi. Každý dychtivě očekával následující pokračování Temný rytíř, které možná i získalo na reklamě tím, že po natáčení zemřel představitel Jokera Heath Ledger. V roli Jokera podal životní výkon, hodný Oscara to bezpochyby a je obrovská škoda, že svět přišel o takového herce. Nikdy by mě nenapadlo, že zrovna on by roli Jokera mohl zvládnout, vždy když jsem slyšel jméno Ledger, vybavil jsem si film PŘÍBĚH RYTÍŘE a řekl si: "Ten, že by měl hrát Jokera?" ... Jacka Nickolsona strčil hravě do kapsy. Kdežto Nickolson byl upravneý klaun, Ledger nelítostný zabiják a jeden z největších padouchů všech dob, co se ve filmech kdy objevil. Film je takový jaký by měl být. Mysteriózní, temný atd. Nechápu ohlasy z Anglie, kdy se jim nelíbilo, že byl Batman na Jokera krutý ve scéně ve vazbě. Kdo by na takového parchanta nebyl. V Anglii to asi stále berou jako pohádku pro děti, kdy hlavní hrdina každého maximálně omráčí. Mě Temný rytíř nezklamal, jenomže si po skončení filmu nedokážu představit o čem by mělo být pokračování. Takového Hádankáře či Freeze bych vidět nechtěl, jedině že by se znovu objevil Ras Al Ghúl, který jak víme ve scéně kdy vlak sjede z kolejí a narazí do budovy (Batman začíná) vyskočí, a myslím, že tu si nechal Nolan eso v rukávu. Ras by se tudíž mohl v třetím pokračování objevit, ovšem jen jestli třetí pokračování bude. Teď tu je zatím Temný rytíř a to je hit letošního léta !!!

plakát

Americký gangster (2007) 

S přehledem plný počet hvězd. Výborný film s výtečnými hereckými výkony a ta hudba a zvuk...mmmmmm, nominace na Oscara !!!

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Jednoznačně jeden z nejlepších krimi všech dob. Skvělé obsazení rolí, smekám před výkonem De Nira a Pacina, kteří i když každý stojí na opačné straně zákona, navzájem toho druhého "obdivují". A scéna jak De Niro umírá po ránách z pistole Al Pacina, který jej na to chytá za ruku, je geniální...BRAVO !!!