Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Nejlepší válečný film historie. Úvodních 30 minut bude už navždy legendárních. Nejvíce naturalistická scéna filmové historie se nezapomenutelně vryje do paměti každého, kdo jí uvidí.

Den nezávislosti

Den nezávislosti (1996)

Dnes už klasický sci-fi film, kde patos stříká na všechny strany, a hlášky jsou hlavní zbraní proti neCGI emzákům. Dokonalá porce zábavy a napětí a Pullman je nejlepší prezident historie.

300: Bitva u Thermopyl

300: Bitva u Thermopyl (2006)

Průkopník svého žánru, na kterého se mnoho let snažili navázat různé filmy i pokračování, ale už nikdy se jim to nepodařilo natolik, aby tuhle třístovku překonali. Vizuální a testosteronový nářez.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Vrchol trilogie a kinematografie vůbec. Dosud nepřekonaný filmový král, kde se spojili všechny prvky filmové tvorby do nejlepšího díla všech dob.

Hobit: Neočekávaná cesta

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

To nejlepší z Hobití trilogie. V rámci trilogie určitě nejvěrnější předloze, což je znát i na výsledku. A jako třešnička návrat starých známých z PP

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Velmi nedoceněný film, který si z nějakého důvodu neodnesl žádného Oscara, a ba co víc, ani na žádného nebyl nominován :O Přestože práce s maskami je zde geniální, a i dalších pár nominací by se určitě dalo najít. Krásné propojení příběhů napříč časem pomocí stejné skupiny herců. Někomu může přijít neúnosná délka, ale věřte, že pro pořádně zapojení se do příběhu je to tak akorát.

Po přečtení spalte

Po přečtení spalte (2008)

Nejlepší film bratrů Coenů. Přepálené postavy se potkávají v přepálených situacích s přepálenými dialogy v přepáleném příběhu. A všechno je to náramná zábava :)

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Nejlepší vánoční film. Ve vánočním čase nesmí nikdy chybět

Bídníci

Bídníci (2012)

Dříve jsem muzikály moc nemusel, ale tenhle film u mě na ně dost změnil názor. Těžko říct, jestli mám raději tuhle verzi, nebo tu s Neesonem a Rushem, ale ve výsledku to bude asi remíza, kdy obě mají hodně co do sebe. Jackman je tu výborný, a klidně by se místo hraní mohl živit třeba operou. Nejlepší písně: One day more: https://www.youtube.com/watch?v=Sv-BxH3SVS8 Do you hear the people sing?: https://www.youtube.com/watch?v=ojoC-Kbzpo8 Look down: https://www.youtube.com/watch?v=Gk2WMoxqNQ0

Grandhotel Budapešť

Grandhotel Budapešť (2014)

Jeden z vrcholů Andersonovi tvorby. Všechny ty barevné obrazce se tu krásně spojí do nádherného příběhu plného praštěných postav, přisprostlého humoru, krásné hudby v čele s hromadou hvězd, užívajících si své role.