Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Darabont prostě v příběhu z vězeňského prostředí nemůže zklamat! Zelenou míli pokládám za nejlepší film vůbec, trošku i proto, že je to jeden z velmi mála případů, ve kterém film naprosto a stoprocentně souhlasí s knižní předlohou (Stephen King). Můžu ho vidět stokrát a i přesto se mi v půlce filmu pokaždé spustí slzy (scéna, kdy je Coffey poprvé v kině..."Heaven...I´m in Heaven..."), načeš ke konci (poprava Coffeyho) už krutě a zoufale vzlykám. Pokud člověk dokáže nahlédnout do filmu opravdu srdcem, prožije příběh plný krutosti, křivdy, ale především lidskosti, pochopení... a zázraků! Vynikající Tom Hanks a M.C. Duncan!

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

K tomuto snímku mě kdysi přivedla věta mého kamaráda: "Cože, ty si neviděla Pulp Fiction? Takovej kulťák? Dokud neuvidíš Pulp Fiction, nejsi pro mě plnohodnotným člověkem!" No a já samozřejmě jako člověk, který se rád a vždy postaví se svým pesimistickým názorem k boji jsem se k filmu ihned uchýlila. Už od začátku jsem se bránila úsměvům nad hláškami, údivům nad zvraty ve scénách, snažila jsem se vypadat unuděně (no přece proto, abych mohla kamarádovi říct: "Cože, taková bejkárna je u tebe kulťák?" Jenže po první půl hodině jsem byla tak zabraná do děje, že už se mi nechtělo předstírat jen proto, abych kamarádovi dokázala, že kecá. Je to kulťák, ať se to někomu líbí nebo ne, je to extra třída!

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Vykoupení je vrcholným hereckým výkonem především Morgana Freemana. Red je, zdá se mi, utopický člověk. Je to férovej parťák, přítel, jehož nalezením se i v nejhorším pekle může člověk cítit živý a dokonce šťastný...kdybych se někdy nedej bože octla v lochu, chtěla bych tam potkat přesně takového člověka! (Ne, že bych to plánovala, ale náhoda je blbec, jenže kdyby se to náhodou stalo, takový člověk se nenajde, kor v ženské věznici, tak se asi pohybuje víc takových jako tým Sestřiček). Režisér Frank Darabont dokázal natočit zdánlivě jednoduchý příběh plný lidskosti a citu, který ve svém ději v mnoha detailech ukazuje každodenní životní boj. Je to film, po kterém člověk ještě dlouho jen tiše sedí a přemýšlí a přemýšlí...jak snadné je ztratit šanci a jak těžké ale ne nemožné je ji znovu najít.

Pátý element

Pátý element (1997)

Corbééééén Dalláááás!!!! Dnes jen tři cigarety! Tohle zlato vám to udělá od pěti do sedmi superzelený! Stačí ukázat MULTIPAS a v doprovodu božského Ruby Roda se dostanete na planetu Floston Paradies, kde vám naproto unikátní diva Plavalaguna ukáže, jak se dělá opera!!! Kdyby vás náhodou obtěžovali Jean-Baptistem Emanuelem Zorgem vyslaní Mangalořané, nebojte se a věřte, že jejich čest je jejich největším nepřítelem! Jako bonus vám zachrání váš zbytečnej a nedoceněnej život krásná Leeloo, zářivě doplňující 4 zemské elementy (" já pátý element, nejvyšší bytost, já zachránit tě")!!! 100%!

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Zásada nr.1 originální zvuk! Český dabing pokládám za nejprofesionálnější na světě, ale tomuto filmu bohužel snadno ublíží! Není nad to, slyšet originální zastřený hlas Bruce Willise, stejně jako unikátní chroptění podříznutého Benicia Del Tora! Tento film mě naprosto nadchnul. Filtr BW/Color je jedna z mých oblíbených technik a tak u tohoto dílka zažívám ohromující stavy nad kvalitou zpracování! Příběh je sám o sobě jednoduše dokonalý a když k tomu přidám efekty typu bílých siluet na černém pozadí, nemohu hodnotit jinak než za 100%!!!

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007)

Myslím, že to je velmi odvážný Burtonův počin. Ačkoliv jde zdánlivě o muzikálové pojetí příběhu o krvavé pomstě zlomeného muže, odvážil se obsadit herce "nezpěváky". Johnnyho první zpívaná slova hned v úvodu ("No there´s no place like London") mě na moment zmátla...a jaj, řekla jsem si, to vypadá na pěknej provar. Jenže omyl, během několika málo okamžiků můj dojem naprosto změnil. Helena Bonham Carter je vynikající Mrs. Lovettová, zamilovaná brutální pekařka, prostě úžasná! Alan Rickman se s rolí soudce Turpina ztotožnil perfektně a jeho zpěv byl velice přímý a lidský, stejně jako zpěv ostatních. Nechtěla jsem vidět muzikál s perfektními hlasy, které mě budou vytrhávat svou dokonalostí z krvavého příběhu, ne. Chtěla jsem vidět lidsky přirozený krváček, a to jsem dostala! Dějově perfektní, ani na chvíli jsem se nenudila, naopak, na každou novou scénu jsem čekala s napětím. O hudbě nemluvím, ta je prostě bez chyby! Závěr překvapivý a jediný možný! 95%!

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Jak po tomhle může ještě někdo věřit, pro Boha! Oskár Schindler byl "malý" zázrak v obrovském pekle. Ne zázrak boží, ale lidský! Zázrak člověka. Tento komentář píši při závěrečných titulcích, s bolestí v srdci a slzami v očích! Jednoznačně nejsilnější film Stevena Spilberga a nejúchvatnější role Liama Neesona! 100%!