Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (214)

plakát

Garfield 2 (2006) 

Nevim,co mě to napadlo,nechat se přemluvit jít na tohle do kina.Inteligentní a sarkastický Garfield se změnil na hloupou tlustou kočku,Jennifer Love Hewitt hraje veterinářku,která svým chováním spíš připomíná pubertální dívku.Základní motiv příběhu je silně obehraný(jak záměna dvou téměř identických postav i zvíře,které zdědí bohatství),ale všechno je doraženo zbytkem mluvícího zvířecího osazenstva.To všchno by ale byl solidní základ pro lehce podprůměrný dětský film,ale nedokážu si představit,proč by se děti měly dívat na Garfielda,jehož oblíbenou činnotí je si každou chvíli říhnout.Neníc co víc k tomu dodat,než ,chvilkami vtipné,ale většinu času nudné a ani vzdáleně nepřipomínající komiksovou předlohu.

plakát

Grbavica (2006) 

Film s mnoha silnými momenty, který je narušovaný motivy, jež děj neposouvají nikam dál a samy o sobě by buď měly být rozvedeny více do podrobna nebo vynechány, mám na mysli především gangstery z baru, kde pracuje představitelka jedné z hlavních rolí. Příběh je docela snadno uhádnutelný a jednoduchý, film pak těží především z prostředí, v němž se odehrává (chudá domácnost v Sarajevu), a tématu. Nejsilněji na mě zapůsobil samotný závěr filmu, přestože jsem již tušil, jak film dopadne. Ovšem je potřeba tento film sledovat s vědomím, že krutě se nechovala jen jedna válčící strana a lidé, kteří trpěli byly na obou stranách, v tomto může Grbavica trochu zavádět. Jinak herecké výkony obou hlavních představitelek jsou velice slušné a u mě snižují hodnocení především již řečené nadbytečné motivy a jednostranný pohled na válku na Balkáně.

plakát

Mistři hazardu (2005) 

"Varuj se Hazzardu, vzpomeň si na Jardu."

plakát

Ohnivé inferno (2005) (TV film) odpad!

Spíš než jako o katastrofickém se dá o tomhle "filmu" mluvit jako o katastrofálním. Nemožné dialogy,herci, kteří nevědí pomalu,co znamená hrát, ale ze všeho nejvíc mě rozčilovala ta kamera.Při záběrech proti slunci nebylo nic na obrazovce poznat,kvůli odrážejícímu se světlu. Záběry,kde létala letadla, byly přeostřené a letadla se ještě navíc pohybovala nepřirozeně rychle,celé to kvalitou připomínalo nějaký levný dokument nebo jihoamerickou telenovelu.

plakát

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál) odpad!

Ach, Martine,Martine, kde Kamila s Pavlem pasou? Romana Zacha z Kamenice pryč nesou, ted ho baví veterina, se zvířátky je to prima. Ještěže jim zbývá Gita, ta hloupá nenasyta. Je vždycky plná veselí, milá jako tukan v pr*eli. Čestmír Mázl, to je pěknej grázl. Ve dne Gitě říká chci Tě, v noci potom s jinou dělá dítě. Aleš Čížek důchodce je vilný, rádce neomylný, za ženu má Vendulu, rozbijou si papulu. Prokop s Markétou má život jiný, tečou mu z ní pořád sliny. Jsou to lidé nemilí, ba co lidé,samí debili. < 24.1.2010> Vím, že už tam tyhle postavy dávno nejsou, ale odmítám se mučit dalšími díly, abych mohl aktualizovat komentář.

plakát

Jeden den v New Yorku (2004) odpad!

Kvůli takovýmhle filmům asi radši přestanu jezdit do Brna se Student Agency...

plakát

Moderní Popelka (2004) 

Tak o tomhle nevím co si myslet.Film,jakých jsou stovky,místy nudný,místy trochu vtipný a úplně celý "utopený v cukru".Na můj vkus se v něm většina postav chovala naprosto nelogicky,jak by se v reálném životě na 100% nechovali.Hlavní hrdinka nijak zvlášť krásná a hlavní hrdina mi připomínal typického středoškolského frajírka.Celkově to neni žádný zázrak,ale ani totální propadák.

plakát

The Cutting Edge: The Magic of Movie Editing (2004) 

Některé výpovědi jsou sice opravdu zajímavé, ale dohromady je to strašlivě roztěkané. Neustálé přeskakování od jednoho tématu k druhému a zase zpátky bez jakékoliv spojitosti vytváří neuvěřitelně zmatený celek.

plakát

Vaterland - Lovecký deník (2004) 

Po skončení projekce filmu Vaterland jsem dlouhou dobu dokázal jen tupě zírat do zdi,protože sem si nedokázal v hlavě poskládat,co tím chtěl pan režisér říct.rozhodně se nedá filmu upřít,že by na české poměry nebyl originální.Téma točící se okolo lovu kostrounů mohlo pojednávat klidně o problémech rasismu nebo ekologie či něčem úplně jiném.Na začátku a na konci mě hrozně rozčilovala rozklepanost kamery během jízdy autem.Většinu hereckého obsazení pro mě tvořily,kromě Karla Rodena a možná Romana Zacha,naprosto neznámá jména.Ale hlavní vinu na neúspěchu filmu má podle mě nezkušenost původně divadelního režiséra Davida Jařaba.