Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (27)

plakát

Hranice nemožného (2008) (seriál) 

Když hodnotím jenom pilot - tenhle seriál tím pro mě skončil. Nejprostší a nejklišovitější obsazení. Všichni mladí, krásní a buď mají IQ 190 a za sebou šest škol (což se musí naplno říct) nebo alespoň kariéra v FBI (taková podivná s neomezenými zdroji a pravomocemi). Celkové supermanství. Spletení nejrůznějších nesmyslů vydávajících se za těžkou vědu a míchání toho všeho s nějakým paranormílním pozadím. No a pak tu ještě máme supermocnou výzkumnou firmu dělající na hi-tech věcech, supertajnou organizaci specializovanou na záhady a celkové konspirační pozadí. Je to síla...

plakát

Duch boje (2008) 

Si ze mě děláte srandu ne? Přečetl jsem si tady ty ódy, jak je holka dobrá, zkouknul to kvůli tomu a.....co je zajímavýho na tom jejim škádlení? Jinak se to nazvat nedá, věřil jsem jí tak každej pátej kop/úder. Zbytek byl jak z amatérskýho filmu, jak se ten pohyb na konci zpomalí, aby si kamarádi neublížili a pak se k tomu ve studiu dodá efektní zvukové třesknutí. No ale některý ty pády v závěru, to byla lahůdka jak ze starýho HK :) Příběh nehodnotim, kvůli tomu jsem si to nepustil.

plakát

Řím (2005) (seriál) 

Všechny ostatní nekomediální seriály se můžou jít zahrabat. Pokud máte rádi historii dvojnásob, a jestli konkrétně i tuhle dobu, tak desetinásobně. Historické nepřesnosti mi jsou tentokrát (zcela výjimečně) úplně u pr..... , protože atmosféra s tisíci drobných detailů všechno víc než vynahradí. A ti herci!!! Ciaran Hinds ztvárnil Caesara takovým stylem, že už nikdy nechci vidět jiného, a když se řekne Gaius Julius, představím si jeho tvář.

plakát

Poslední skaut (1991) 

Poprvé jsem viděl film až teď 2008, za což se stydím. Willis nádherně hláškuje ve své typické pozici, ale holt už jsou tahle léta pryč, takže mě mlátil do očí příliš vyhrocený příběh. Nepochybuji, že vidět to v době vzniku, vypěstoval bych si na tenhle film nostalgickou závislost. V kontextu dneška lehčí nadprůměr (ochablý palec nahoru).

plakát

Elitní jednotka (2007) 

Je s podivem, že brazilci umí natočit některé filmy takovým způsobem, že pochybujete jestli jde vůbec o film s herci nebo spíš dobře sestříhaný dokument s příběhem. Tenhle je další z nich. Rád se koukám na něco nového a o BOPE jsem nikdy předtím neslyšel. Za překvapení, typickou kontroverzi, herce, kameru a rozšíření obzorů dávám maximum. Ne že by ty obzory rozšířil film, ale když naznačí a člověka tak donutí ještě další hodinu procházet internetem - to mám rád.

plakát

Válka rozumu a cti (2006) 

Pro mě film asi ve dvou třetinách ztratil tempo, takže nakonec z mé strany za trojku. Škoda, první půlka byla vynikající.

plakát

Pozemšťan (2007) 

Pět za perfektní nápad. To samo o sobě stačilo. Celý film mi vířil v hlavě kolotoč otázek na co bych se já sám ptal být tam s nimi... Samozřejmě diskuze se točila o dost jinde, ale to vůbec nevadí, stejně jsem napjatě čekal na každý další dotaz a odpověď, byl rozčilený, když mi otázka přišla nikamnevedoucí, byl potěšený z těch lepších. Závěr byl přesně takový jaký se dal očekávat, snad bych to jen coby scénárista uzavřel o pět minut dřív. Každopádně parádní inspirace a obávám se, že dneska hned tak neusnu. Ne kvůli filmu, ale tomu nápadu.

plakát

Mlha (2007) 

Asi jsem viděl jiný film než ostatní. Hvězdička za závěr a za postavu místní staré učitelky, jinak tragédie. Postavy se chovaly tak iracionálně, až jsem se musel místy smát. Naposledy jsem takhle tristní lidskou demenci zažil u 3:10 to Yuma. Doufám, že se to nestane pravidlem...

plakát

3:10 Vlak do Yumy (2007) 

Neskutečně blbí a hloupí lidé transportují nebezpečného vězně v napohled hezky natočeném westernu. Ale nepochopím jak vůbec takový scénář mohl vzniknout. Chování většiny postav je ukázkou totální stupidity, oni prostě se svěšenou hlavou jdou jak jateční býčci na porážku. Závěr by nebyl zlý, kdyby ovšem v celkovém kontextu předchozího dění nevyzněl pouze směšně...

plakát

Welkeom tu Dongmakgol (2005) 

Korejske divaky stale nejvic fascinuje tema vztahu mezi severem a jihem (paralela s nami a filmy o socialismu). Staci se kouknout na box office a celo zebricku. Mne tohle tema a zpusob jakym ho zpracovavaji take vyhovuje (charakteristicky neukazuji na nikoho prstem, frustrace je narozdil od nas pryc). Motivem je tento film sice podobny ostatnim, ale zpracovanim a atmosferou stoji uplne nekde jinde. Nevaham napsat, ze jsem neco podobneho jeste nevidel a jelikoz se bojim cokoli prozradit, mam jenom jedno doporuceni: Kdybyste se s Welkeom tu Dongmakgol nekde mijeli, v zadnem pripade si ho nenechejte proklouznout mezi prsty.

Ovládací panel
8 bodů