Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (24)

plakát

Amarcord (1973) 

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film mi k srdci nepřirost. Dobrá, možná úplný konec se sněhem a pohřbem má určitou zajímavou atmosféru, jinak jde ale o směsici scének nedávajících vždy smysl, film plný uřvaných Italů a žen vypadajících tak o 20 let starší než mají asi být..Asi je tenhle snímek pravdivý a proto není tolik akční, ale mě to prostě nebavilo...

plakát

Battle Royale (2000) 

Ty Japonci jsou fakt praštěný. O dost brutálnější, ale také originálnější než Hunger Games. Ty ale zas bylo zajímavé tím, že to lidé mohli sledovat jako diváci, zde ne a proto nevím, jak to má vyznět jako zastrašení, když o tom vlastně nikdo neví..No každopádně zajímavé vidět.

plakát

DonT Stop (2012) 

Film asi hodně inspirovaný Občanským průkazem, bohužel se mu ale nemůže vyrovnat. Jednak kvůli tomu, že nedokázal tak dobře vystihnout danou dobu a jednak, protože postrádá pořádnou zápletku. Musím ocenit dobrou kameru, i obsazení hlavních herců bylo překvapivě povedené, akorát se mi celou dobu zdálo, jakoby vše bylo poskládané z krátkých, na sebe ne příliš nenavazujících scének. Co se třeba stalo s tím zraněným ke konci? A kdo je to vlastně v tom lese honil? Vážně na můj vkus moc nezodpovězených a vyšuměných scén. Hodnotím tedy jako horší průměr. Každému se debut vydařit nemusí, režisér Řeřicha rozhodně nemusí svoje režijní pokusy vzdávat, jen tu díru do světa s tímhle filmem asi fakt neudělá..

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Kombinace Tří oříšků pro Popelku, Mrazíka a pohádky Krakonoš a lyžníci, a přesto se mi docela líbila. Typické schéma prince vystřídal bohatý bratr vracející se ze světa a macecha se zlou sestrou neposílaly Marušku pro jahody jen tak, ale měly pro to pádný důvod. U scén s Žilkovou a sestrou Květou jsem se bavila. V posledních pár dnech třetí pohádka, co jsem viděla (po Čertově nevěstě a Lásce rohaté) a tahle z nich byla určitě nejlepší :-)

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Taková moderní Svěrákova Obecná škola po německu. Zápletka nijak originální, ještě propojená s romantikou. Ale některé scény pobavily, třeba návštěva učitelových kamarádů jako odstrašující případ. Nic nadprůměrného, ale docela fajn pokoukání.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Po shlédnutí třetího dílu se slzami v očích tleskám Anežce Holland. Ať už seriál měl nebo neměl dostatečný dějový spád a dokonalé dialogy, myslím, že svůj účel splnil. Dokázal zachytit Československou historii světově, tak, že snad každého donutí se zamyslet a začít se zajímat o věci, které si člověk bohužel z hodin dějepisu moc neodnese. Já nemám co vytknout, herecké výkony na jedničku.

plakát

Infiltrace: Obchod se zdravím (2018) (TV film) 

Tak to je opravdu síla. Jsem taky z lékařského oboru, ale k takovému balamucení nemocných lidí bych se v životě nesnížila, ani pod vidinou tučných peněz. Jsem moc ráda, že se to natočilo a začalo se o tom vědět a diskutovat...bravo tvůrcům!

plakát

Kick-Ass (2010) 

Tak tomu říkám překvapení roku..podle plakátů na tramvajích nic zajímavého a nebýt dobrého hodnocení na csfd.cz bych si film skoro určitě nepustila...ale volný večer tomu napomohl a já byla velice potěšena. Film měl neustále spád, každá scénka měla svoje místo, nechyběl vtip, napětí a vlastně ani nechápu jak to tvůrci dokázali, ale přes rekordní počet mrtvol jsem z fimu neměla pocit, že se dívám na nějaký krvák ale spíš na příjemnou komedii pro všechny děti i dospělé..Jo a úplně lituju, že sem nebyla tak drsná holčička jako Hit Girl, ale hrála jsem si s panenkama :-(

plakát

Klepání na nebeskou bránu (1997) 

Neříkám, že je to špatné. Ale nějak nevím. Scénář docela dobrý, ale hrozně v tom vidím snahu napodobit Pulp Fiction, která prostě nemá ani zdaleka tu atmosféru. Je to pro mě takové celé křečovité a jsou tam WTF momenty, co mi prostě vadí a ten konec je hrozně kýčovitý. Ne, mě prostě tvůrci nedostali..

plakát

Legendy zločinu (2015) 

Herecký výkon v dvojroli výborný, celkové zpracování taky povedené, ale příběh takový nějaký zdlouhavý a předvídatelný, i když místy až moc syrový a drsný. Nepotřebuji vidět víckrát.