Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (185)

plakát

Mladý papež (2016) (seriál) 

Jsou seriály. A pak je Mladý papež. Zjevení.

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Rok 2014 v zahraniční televizní produkci neustále překonává sám sebe. V lednu nastartoval neskutečnou podívanou Temný případ od HBO, skvěle si vedla i druhá řada (netelevizního) House of Cards, luxusní Penny Dreadful a neméně skvělé je i Fargo. U všech čtyř zmíněných seriálů jsem se třásl (v případě dvou posledních stále třesu) na další epizody, což se mi snad loni u žádného seriálu nestalo. Samotné Fargo je naprosto dokonalé rozšíření filmového zážitku, které si ze své předlohy bere jen drobky, ale zasazuje je do skládačky jakoby mimochodem a milovník původního snímku tak může jen plesat. Freeman, Thornton, Platt i Tolmanová jsou skvělí a dokonce mě ani nevytáčí Colin Hanks. Seriálové Fargo je skutečně jedním z klenotů moderní televize a Coenům rozhodně nedělá ostudu.

plakát

Ray Donovan (2013) (seriál) 

Ray Donovan je dost nedoceněný kousek aktuální televizní tvorby. Nebojím se ho skoro nominovat na jeden z nejlepších seriálů posledních tří let, protože tohle je naprosto úžasné rodinné drama, které v televizi tolik chybělo. Díl od dílu počínaje první epizodou první řady jsem byl čím dál nadšenější a takhle to pokračuje stále dál. Ray se vypracoval vysoko a všichni úžasní herci v úžasných rolích vše jen podtrhují. #všichnisedívejte

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Možná mám výhodu, že jsem knížku četl asi v 6. třídě naposledy, takže nebudu brečet nad tím, že je to "špatně" zadaptovaný příběh. Možná mám výhodu, že Tolkienův svět až tak moc neznám a nejsem hardcore fanda. Možná mám výhodu, že Martin Freeman je moje taková ta "platonická láska", takže nejsem zrovna objektivní. NICMÉNĚ! To byl tak nádhernej a úžasnej film, že si to ani nedovedu představit lepší. Ve 3 ráno, když jsem z kina vylezl, jsem pochopil, proč z toho dělá Jackson trilogii. A mimochodem: Martin Freeman je nejlepší hobit všech dob. Tečka.

plakát

Haló, tady Indie (2010) (seriál) 

Po pěti epizodách musím uznat, že NBC vysílá nejvtipnější novinku této sezóny.

plakát

(K)lamač srdcí (2010) 

Je dobré vidět na vlastní oči, že žánr romantických (a zároveň smysluplných) komedií ještě pořád žije i po těch letech emočního strádání.

plakát

Počátek (2010) 

Myslím, že upřímný záchvat smíchu při úplně poslední scéně nedostal ještě nikdo. Teda kromě Thrawna. Ani mi nepřišlo, že to má dvě a půl hodiny. Nebudu sem psát něco jako "prostě Nolan, no", i když všichni víme, že Nolan to dává jako prase, ale co je důležitý říct: tenhle film si zahrává s lidskou myslí ve filmu, ale hlavně v hledišti. A já jsem kolikrát nestíhal tu překypující originalitu pobírat. TAK!

plakát

Forrest Gump (1994) 

And if there's a love - wherever it is - this is the goddamn proof of it.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Where's my fuckin' inhaler when I fuckin' need it!?