Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

Sucker Punch (2011) odpad!

Nuda, nuda, blbost, nuda, trápení diváka, nuda, konec... Jeden z nejhorších filmů, co jsem snad kdy viděl...

plakát

Nesahejte na sekeru (Vévodkyně z Langeais) (2007) odpad!

Hrůza, děs, strašný. Potřetí v životě jsem odešel z kina (poprvé to bylo rovněž na Krásné hašteřilce, podruhé na Passoliniho Evangeliu sv. Matouše). Kdybych mohl odejít jenom z jednoho z těch filmů, vyberu si tohle. Je to v prvé řadě mimořádně nudné, jsou tam dlouhé, naprosto nefunkční záběry (kdyby Rivette měl peníze na střihače, má z toho krátký film), které bych se nabál nazvat režisérovou vizuální masturbací, herci slaboučcí jak polámaní mravenečci (takhle nějak si představuju ochotníky z města, které už snad není ani na mapě), dialogy jsou navíc takové, že by u nich člověk umřel, k tomu se přidávají opět naprosto nefunkční (tedy funkční, pokud bychom film chápali jako komedii nebo spíš parodii) mezititulky (že předchozí závorka platí, o tom svědčil i smích publika v Ponrepu). Jestli to měl být konceptuální film, jak zhnusit co nejvíce diváků, tak se to povedlo, jestli to měla být sociálně psychologická studie, jejímž cílem bylo sledovat tolerantnost diváků v různých koutech světa, tak to svůj účel taky splnilo. Pokud to byla absurdní komedie, převažující svou absurdností nejlepší Havlovy hry nebo Čekání na Godota, pak to taky mělo něco do sebe. Pokud to ale byl vážně míněný film, tak by měl Rivette okamžitě vrátit peníze, rozkopat kameru a už nikdy, nikdy nic nenatočit.

plakát

Král je živ (2000) 

Fantastická práce s literární předlohou, vynikajícím způsobem natočená. Opravdu velice propracovaný film.

plakát

Zapomenuté světlo (1996) 

Kdo četl knihu, naprosto pochopí moje hodnocení. Jakub Deml se obrací v hrobě. Kdybych knihu neznal, asi bych hodnotil jinak.

plakát

Přání zabít 5 (1994) odpad!

To už snad opravdu není pravda... Ke komentářům k předchozím dílům se už nedá nic dodat. :((((

plakát

Touha smrti 4: Tvrdý zákrok (1987) odpad!

Je neuvěřitelné, že má někdo odvahu po třech vysloveně mizerných filmech natočit ještě čtvrtý díl. Co dodat? V podstatě je dobře, že je Bronson po smrti, protože by mohla přijít pětka třeba o tom, jak se v devadesáti pokouší vrátit do normálního života, koupí si pejska, kterého mu přejedou autem a on kvůli tomu postřílí půlku New Yorku.

plakát

Přání smrti 3 (1985) odpad!

Ještě horší než dvojka. Tomu se už ani nedá říkat odpad. Vyslovená škoda materiálu. Člověk se jenom ptá, kolik má ještě Bronson příbuzných a známých, které by mu mohli znásilnit, zabít nebo aspoň zmrzačit...