Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (550)

plakát

Mutant (1995) 

Velmi chatrná slátanina těžící z nesmrtelné Věci. Giger za to nemůže. To papundeklové finále ve studiu bylo neskutečně slabé. Je mi líto Foresta, že v tom musel hrát.

plakát

Jak básníci čekají na zázrak (2016) odpad!

Každopádně tak obludnou a ostudně naservírovanou dvouhodinovou reklamu (na cokoliv), s výrazně imbecilním scénářem, jsem už dlouho neviděl. A doufám, že už neuvidím.Mají to ti herci zapotřebí?? To jim nestačí mergle za stupidní, nekonečné a naklonované seriály? To musí přijmout takové štěky, v takovém afektovaném a po šesté vyluhovaném ča(hno)ji? Tohle nemá s filmovým uměním nic společného. Je to jen bohapustý producentský kalkul.

plakát

Čistič (2015) 

Tak to byl opravdu hustý, depresivní zážitek; trošku jako originální kříženec voyeurského Lynchova Modrého sametu, říznutý osaměním Dealerů z Refnové trilogie, a skeptickou, chladnou a racionální malomluvností Nemesova Saulova syna. Opět (po Spravedlnosti a Meruňkovém ostrovu) fascinující kamera Martina Žiriana a hudba Juraje Dobrakova a pevná režie Petera Bebjaka. (Rozumím, ale i tomu, že se film nelíbí těm, co hledají humor, nebo nemají rádi klub náročného diváka).

plakát

Daeho (2015) 

Obrovské zklamání režiséra, kterému jsem dal za New World pět hvězd (a proto nedávám odpad). Ne slabé, ale naprosto odfláknuté triky! Iritoval mě umělý sníh, bezbřehý patos a idiotské dialogy. Myslel jsem, že se dívám na "krvák" typu "megažralok versus krokosaurus", kdy jsem se musel bohužel smát. Z tygřího triptychu co jsem v poslední době shlédl (po Pí a jeho život, Teorii tygra) nejhorší zážitek ze všech slabých.

plakát

Spravedlnost (2017) (seriál) 

"Kriminálky" si za prvé pečlivě vybírám, a že jsem první den trošku s despektem začal se po očku dívat teprve, co z toho bude. Více než scénář mě trefila vynikající kamera a minimalistická, nepompézní, ale přesto velmi přesvědčivá hudba. Dále obsazení Fingera (který po Rodině, co je základ státu) si švihnul opět reálného a přesvědčivého kriminalistu. Vetchý také výborný (určitě lepší než v roli „Mrázka“). Potěšil mne hodně Honza Plouhar a jeho smutné, bezvýchodné oči, přesvědčivý byl rovněž Jan Novotný, jako šéf 1. OOK. Námět ne zcela originální, každopádně nejednoznačnost, rozporuplnost a kontroverzní chování postav má své dramaturgické opodstatnění. Celkový výraz minisérie vyznívá velmi civilně, ba reálně, a to nejen důrazem na věrohodnost interiérů, ale i postupů ve vyšetřování evokující oblíbené případy prvního oddělení, na rozdíl od jiných sérií, kdy některé sází prvoplánovaně na drsnou školu, nebo straší neokultními manýrami podle jakési (fantasmagorické) předlohy. …a za druhé tohle nebyla kriminálka, ale zejména psychologické drama.

plakát

Dealer III (2005) 

Mistrovsky natočené, bod srážím za příliš kontroverzní vyznění filmu, ale možná ho někdy přidám za poslední záběr stojícího Mila nad špinavým bazénem, který bude třeba také jednou uklidit.

plakát

Mastičkář (1981) 

Nesmírně krásný,naivní, sentimentální a dojemný film,kdy u některých scén jsem si zakrýval oči a u druhých ty stejné otíral od soli.

plakát

Bába z ledu (2017) 

Nejsilnější Sláma a (po Poupatech, kde toho nebylo moc k smíchu), nejlepší rodinně vztahový film od dob Pelíšků.

plakát

Teorie tygra (2016) 

Pro mne výstřel z luku zcela mimo terče.Povrchní, zjednušující, podlézává a zcela nepřesvědčivá montáž posluchače z prvního semestru institutu "křehkých vztahů". Navíc nepříjemný střih, nepřesvědčivé výkony, vlezlý product placement a nevhodná hudba. Bod dávám za starého wolfa V 70 a za to, že jsem se dodíval. Svoboda člověka je v něčem jiném. Svět se změnil. Nobody Wants the Truth. (mimořádný komentář Othello !! a s Kamilem Filou souhlasím rovněž)

plakát

Město 44 (2014) 

Ano, už jsou zde Rusové (konečně) :-(( přijeli...., "Kaminski-brigade"!! ...a chudáci ve sklepě a v nemocnicích dostali své poslední upomínkové a dárkové předměty.... Film nesoudí a nestraní ... válka je je největší svině, které bere do pekla s sebou všechny bez ohledu (jestli jsou mladí, krásní, chrabří, zbabělí nebo hloupí), a proto brutalita IMHO není samoúčelná, a láska není jen filmová...a a vykašlete se na ty "slow-timy", ...jak již zaznělo nebyl to dokument. Technicky válečné scény jsou na nejlepší úrovni co jsem kdy viděl. Samozřejmě nebylo vše originál, již zaznělo Jdi a dívej se, Život je krásný, Pianista..., nebo "first person action" z herních stříleček.I patos byl v mezích normy. Příště možná za pět, musím to nechat uležet. ...a chtěl bych mít třicet pět a nakopat prdel zbytku filmového světa.