Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (984)

plakát

Věčně mladá (2015) 

Voiceovery mám rád. Tady díky mnohokrát využité, ale stále silné základní myšlence, a hlavně zásluhou Blake Lively, vše fungovalo až do tří čtvrtin. Pak se objevil Harrison Ford a s jeho (zoufale neohrabaně napsanou) postavou se veškerá zábava a napětí začíná hroutit, a to tak hluboko, že závěrečný (asi vážně míněný) voiceover je určen snad jen absolventům zvláštních škol: 60% (7802 hodnotících, 77%).

plakát

Miluj souseda svého (2014) 

Američané mají rádi pohádky a velké finále. Obojího je tu dost. Celkové zamýšlené morální vyznění je sice oslabeno tragikomickou politickou nevyhraněností tvůrců, ale skvělý Murray a dobře napsané dialogy udržují vše v mírném nadprůměru: 70% (5369 hodnotících, 73%).

plakát

Stážista (2015) 

Podívaná pro příznivce příjemných pozitivních pohádek, Roberta De Nira a Anne Hathaway, 70% (8280 hodnotících, 73%).

plakát

Jessica Jones (2015) (seriál) 

V první epizodě můžeme sledovat drobnou nemytou vystresovanou alkoholičku, která působí dojmem, že si ani nedokáže dobít mobil. Jsem ale zvědavý co bude dál: zatím 60% (1967 hodnotících, 79%). Po pěti epizodách zvedám hodnocení na 70%, úroveň napětí i hlavní hrdinky stoupá. Po deseti epizodách: hodnocení padá zpět na 60% (je krásná, ale neskutečně protivná a iracionální, dialogy mi občas připomenou legendární Plan 9).

plakát

Jesse Stone: Bludiště pochybností (2012) (TV film) 

Zapadákov v Nové Anglii nebo ve Skandinávii? Zádumčivý chytrý alkoholem prosáklý policajt z Nové Anglie nebo Skandinávie? Žánrový severský detektivní seriálový průměr: bez znalosti předchozích dílů 55% (254 hodnotících, 64%).

plakát

Everest (2015) 

Zachráníme jednoho, i kdybychom měli všichni zahynout. Tenhle zvláštní sebevražedný druh hrdinství se v amerických filmech vyskytuje poměrně často, zde díky povedené 3D technice a polodokumentárnímu pohledu na bláznivou výpravu do úžasných hor jdu o hvězdičku výš, než jsem původně zamýšlel: 70% (11773 hodnotících, 76%)

plakát

Maigret klade past (1958) 

Všechno tu za asistence kvalitních hereckých výkonů plyne tak nějak pomalu, jasně a přehledně až k logickému finále: 75% (viděno podruhé, 589 hodnotících, 82%).

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

Pokračování zábavné o něco méně. Originální záhada labyrintu se totiž mění na běžné putování zdevastovanou zemí. Nechybí ale dostatek napětí a slušné akce. A boj Thomas versus Zlosyň může pokračovat: 60% (5 834 hodnotících, 63%).

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Moje stará parta. Blázni, kteří se bezhlavě vrhají do neuvéřitelných pohádkových dobrodružství, ve kterých sice občas někdo zmizí, naštěstí se ale většinou brzy na jeho místě objevuje plnohodnotný náhradník. Občas mi lezou na nervy, ale jsem s nimi rád. 80% (3D kino, 5 divákû, titulky, zatím 12 973 hodnotících, 83%).

plakát

Spectre (2015) 

Film je samozřejmě určen hlavně vyznavačům specifického bondovského světa a filozofie. Komu tohle nic neříká, musí být zklamán. Já jsem naopak příjemně překvapen mnohem větší zábavností v porovnání se Skyfallem. Důvody spokojenosti: velkorysá produkce, profesionální práce režiséra, stále charismatický a nevyzpytatelný Craig, výborné akční scény, kterých není zbytečně mnoho, takže typický žánrový děj nepostrádá dostatek napětí a navíc pro toho, kdo má rád Londýn, jeho úžasné záběry: 95% (kino, sál poloprázdný nebo lépe poloplný, zatím 4739 hodnotících, průměr 74%).