Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Největší showman

Největší showman (2017)

Tisíckrát omílaný příběh o chudém člověku s odvážnými sny, které díky svému talentu a úsilí dokázal realizovat. V tomto případě je navíc zřejmá paralela mezi filmem a skutečností - Hugh Jackman snil o natočení muzikálu, věnoval přípravě spoustu času a nutno přiznat, že se mu to povedlo náramně. The Greatest Showman v jeho podání je neodolatelný, plný energie a umění a dokonce i vážnější momenty působí vcelku přirozeně. Myslím, že přesně takhle by se mělo se sny zacházet. Moje hluboká poklona a neskonalý obdiv patří i geniální mladé skladatelské dvojici Pasek&Paul, protože jejich písně zde mě opravdu nebývale nadchly.

Rasputin

Rasputin (1996)

Jako člověk historickými tématy téměř netknutý jsem byla nadšená. Kdyby se takhle učil dějepis na školách, místo suchých letopočtů a prázdných jmen, bylo by to jen dobře. Film je nabitý emocemi od začátku do konce a myslím, že jedno shlédnutí k jeho plnému docenění nestačí, aspoň já jsem ho v sobě musela nechat tak trošku "dozrát". Výkon Alana Rickmana myslím netřeba komentovat :-).

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Nádherná ukázka toho, jak lze kvalitní, ale zároveň celkem obtížnou knižní předlohu převtělit do mimořádně zdařilého filmu. Neil Gaiman patří k mým velkým oblíbencům a jeho fantazie je - no - fantastická :), takže jsem opravdu nadšená, jak to všestranný Matthew Vaughn zvládl.

Kód Enigmy

Kód Enigmy (2014)

Srdcovka na první kouknutí. Je mi vážně docela fuk, jestli to ve skutečnosti bylo jinak. A je mi vážně úplně fuk, jestli je to účelový snímek pro Oscary. Skloubení vyšších zájmů, osobních problémů, společenského odsouzení a geniality se mi v tomto snímku zdá dokonalé. A samozřejmě - bravo, Benedict!

Star Trek: Do temnoty

Star Trek: Do temnoty (2013)

J.J. Abrams je bezpochyby režisérským vládcem vesmíru. Jeho pojetí je velkolepé, skvěle řemeslně zvládnuté a hlavně diváka baví. Nějaké hluboké myšlenky uprostřed nekonečné vesmírné pustiny se sice nekonají, ale o to ve filmech tohoto druhu snad ani není třeba zvlášť usilovat. Atmosféru se podařilo vytvořit úchvatnou a stačí si ji užít.

Skyfall

Skyfall (2012)

Strhující. Inteligentní. Vtipný. Přehledný. Kreativní. To a mnohem víc je Skyfall. S respektem 5*.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Na první shlédnutí se mi tento galimatyáš lidí a příběhů popravdě moc nelíbil. Jenomže se mi nějak zaryl pod kůži a musela jsem o něm přemýšlet. Dala jsem mu tedy druhou šanci a je z toho láska na druhý pohled. Opravuji hodnocení na 5*.