Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Mysteriózní

Recenze (46)

plakát

Moje vina (2023) 

Jak se na chvili vratit ke svemu nactiletemu ja a zasnit se. Jako dospelak vidim jedno velke klise-hodna holka vs bohaty zlobivy kluk, vlastne ne tak zlobivy, vlastne jasne, je hodne sexy…no a pak jde realne dospelak stranou a vrati se ta nactileta holka, ktera si potrebuje ihned objednat knihu, protoze touzi vedet, jak to bude dal. Proste tohle neni vysoka filmarina, ale je to vec, ktera funguje. Od filmu nekdy totiz chceme presne to-beztrestne snít. A ktera zenska rika, ze se na to nediva, lze a po nocich tajne louska druhy dil :)

plakát

Deadloch (2023) (seriál) 

Nekorektní je výstižné slovo. Tady je všechno tak jinak. Osvěžující a zábavné, s prupovídkama, které se děje nijak netýkají, ale všichni jsme byli rádi, že tam jsou. Nám doma se to líbilo :)

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Máte rádi letadla? To jste tu dobře. Most suitable for IMAX, ten zážitek zavibruje celým tělem. Upřímně, film je pocta umění Toma Cruise, Maverick je jednoduše on a nikdo jiný. Story line? Ale jo, něžně se propojuje s jedničkou. Akce? Proto ten film chcete vidět znova a znova. A znova. A znova. A ještě jednou. Víc není co říct.

plakát

Chicago Fire (2012) (seriál) 

Ma to sympaticke postavy, ma to spad, ma to logiku, ma to invenci, ma to napeti, ma to patos... ma to zatim sest serii a ma to porad smysl. Mam to rada, je to dobra oddechovka pred usnutim, ktera zase neni az tak prvoplanova nebo nametove vycerpana (coz je vzdycky problem vsech ncis a ostatnich srand). Presah na CPD, Med, justice... ojedinele a nenasilne. Proste libi.

plakát

Wind River (2017) 

Film, ktery zanecha stopu. Mrazivou stopu tvaru Jeremyho Rennera. Na film jsem sla do kina, nebot atmosfera je to, co tenhle film dela nezapomenutelnym. A ano, celou dobu jsem mela pocit, ze v tom kine je nejaka zima... Z jedne male situace se stane takovy film. No libilo se mi velmi. Akurat si myslim, ze poukazani na postaveni indianu nebylo tak hutne a nebylo ustrednim motivem, ktery se nachazel ponekud jinde. Ale to je kazdeho vnimani. Jdu jeste do kina, dokud to hraji, v telce to bude polovicni.

plakát

Dunkerk (2017) 

Kinozazitek roku. Tohle jinak neslo. Vsem, co maji moznost navstiit imax a videt film v analogovem formatu, nevahejte. Odchazet budete vycerpani, radi za sucho, svoji teplou postel a fakt, ze tohle jste zazili jen virtualne. Naprosto brilantni rezie. Tri linie, hodina, den, tyden, propojeny stejnymi udalostmi...tenhle napad byl proste genialni, kyby se totiz film mel vypravet standardne, byla by to cistokrevna nuda. Vysledek puntickarske povahy pana Nolana je naprosto strhujici, navic v perfektni harmonii s hudbou, ktera tvori dobrych 70% zazitku z kina. Budme vdecni, ze se nekdo pustil do historickeho tematu a vypravel jej pomoci pocitu. Protoze, verte mi, zoufalstvi vsech tech vojaku se vam dostane az do morku kosti. A poklona Hardymu za hru ocima. Tik tik tik tik..... PS Harry Styles vazne ne. Ja vim, ze se chlapec snazi, nicmene mi spolupokazil zaver filmu. PS2 Americky hrdinsky patos mi spolupokazil zaver filmu. Celkem 96%.

plakát

La cara oculta (2011) 

Film rozhodne a jednoznacne patri je o mnoho lepsi nez prumerne napsany/zpracovany/natoceny/zahrany snimek. Je plny temne atmosfery a v podstate se zde zhmotnily moje vlastni vysoke tlaky zpusobene hledanim klicu ve sve vlastni kabelce...psychologicky neuveritelne, kdyz si sebe na chvilinku predstavite v roli Belen...jak se teda do te situace dostanete je uz mene predmetem chvaly (jako, co cekala ze se bude dit?), nicmene na kvalite filmu neubira. Snad jen to, ze si vsichni pritomni slusne otevreli dvere k druhemu dilu. A divak chce videt, jak tohle pokracuje, a soucasne druhy dil nechce, protoze statistiky o kvalitach druhych dilu jsou proste neuprosne...zkratka druhy dil? Jak rikaji nemci, JA-IN. Pet hvezd za logicky zduvodneny zvyseny tlak krve, protoze tyhle dva aspekty najit u jednoho filmu soucasne dnes neni vubec jednoduche.

plakát

Medicejové (2016) (seriál) 

Povedome ulice, na zdech nedostavene katedraly znamy kazdy jeden kamen, strechy povedome do posledni jedne, perspektivni pohledy tak duverne pripominajici domov.... Ezio Auditore da Firenze... se tu tedy bohuzel neobjevi, ale atmosferou se serial ruku v ruce nese s assassinskou dvojkou. Chytry, dojemny, intrikarsky, herecky zvladnuty, dejove logicky, hudbou a prostredim podmanivy osmidilny vylet do sveta anglicky mluvicich italu (od Anthropoidu s tim mam proste problem). Kdyby to tak chtelo pokracovat..Rainman uz tu byl (a byl dokonaly), tak mozna prijde i Ezio... :)

plakát

Green Day: Kulka v bibli (2005) (koncert) 

Pravo rict "znam Green Day" ziskas po zodpovezeni otazek 1. kolik koncertu na tomhle dvd je, 2. co znamena "one f*****g minute". Pak vis, ze slyset "..you had a time of your life" a zemrit. Bonusova za zlateho bludistaka - kde ze je ta "bullet in the bible"? :)

plakát

Heart Like a Hand Grenade (2015) 

Taknejak "punkove" nataceni zodpovedne punkoveho nataceni nejmin punkoveho alba puvodne naturalne punkove kapely. Pouze pro fanousky. Opravdu. A to ja jsem.