Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (566)

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Místy možná trochu patetické, ale mě se to stejně líbilo! Krásná výprava a skvělí herci. Příběh poutavý, ale strašný.

plakát

Dokud nás svatba nerozdělí (2017) 

Francouzi komedie opravdu umí, na rozdíl od těch ostatních se tam neobjevuje dementní humor a příběh není tupý. Tohle je další výborný kousek od režisérů Nedotknutelných. Mimochodem za zmínku zde stojí také skvělý soundtrack z dílny Aviashe Cohena.

plakát

Velká nádhera (2013) 

Jak popsat tento film? Asi jako Velký Gatsby, ale bez příběhu – a to se říká, že Velký Gatsby žádný příběh nemá. Prostě artový film, v němž lidé hledají něco, co tam není. Jinak si takto dobré hodnocení nedokáži vysvětlit. Film vypadá jako kdyby neměl scénář a jediný spojovací článek je vlastně hlavní hrdina. Vyskytuje se zde spousta nijak nenavazujících událostí, které nevedou vůbec k ničemu a film by se mohl sestříháním klidně o polovinu zkrátit. Jediné, co stojí za zmínku je příjemná hudba. Upřímně nerozumím tomu, jak tento film mohl vyhrát Oscara za nejlepší zahraniční film (navíc pokud další nominovaný byl skvělý dánský film Hon). Je to podobný případ jako Birdman, který je velmi podobně špatný.

plakát

Komorná (2016) 

Hodně divný a ujetý. Dvě hvězdičky jsou za kostýmy a výpravu, to je opravdu špičkové. Zbytek zůstal dost nepochopen.

plakát

Domov (2013) 

Asi dva roky jsem se odhodlával k tomuto filmu, ale něco mě na něm odrazovalo. Ve finále to byl opravdu dobrý počin. Spíše než žánr drama / romantický bych zvolil drama / komedie, protože z romantična to mnoho nepobralo. Nenudil jsem se ani vteřinu. Strašně mě bavil neschopný kluk, který stále pil kafe a hledal v čem je dobrý. Mám chuť dát skoro i 5 *.

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) 

Nerozumím, proč má tento film tak špatné hodnocení. Ve skutečnosti mi přišel docela povedený a vidím zde velice zajímavou analogii v oboru sociálních sítí. Pravděpodobně nás časem čeká něco podobného.

plakát

Birdman (2014) 

Tenhle film, že vyhrál 4 oscary? Tak to musela porota film hodnotit po velice povedeném drogovém večírku, jinak si to neumím vysvětlit. Je to neuvěřitelně o ničem a jediná zajímavá věc na tomto filmu je ta, že scény vypadají jako by byly natáčeny na jeden záběr. To mi přišlo opravdu dobře udělané. To je asi jediný důvod, proč jsem film nehodil mezi odpad.

plakát

1864 (2014) (seriál) 

Tato série mi svým zpracováním a kvalitou velice připomíná neméně skvělou sérii Válečná generace. Tento počin bych si troufnul zařadit mezi nejlepší historické seriály, co jsem viděl. Film zabíhá do zajímavých historických detailů, zjistíte, že Dánové nejsou jen poklidným spokojeným národem jako dnes. Také si prošli poblázněním o nadřazenosti vlastního národa, podobně jako Němci. Na tuto sérii jsem natrefil, když ji na severském filmovém festivalu zmínil dánský velvyslanec jako dobrou spolupráci ČR a Dánska na filmovém plátně.

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Po úžasném začátku jsem ani nevěřil, že to mohu hodnotit jinak než na 5 hvězdiček. Škoda jen, že to nevydrželo v takovém tempu do konce. Vizuálně byl film naprosto úžasný. Na lodi trochu film zevšedněl, ale rozhodně ani tam nebyl nudný.

plakát

Poorna (2017) 

Překvapivě velmi dobře natočené na indický film. Děj není nijak zvlášť složitý, ale svým způsobem pohladí po duši, když vidíte, že i v Indii se dětem občas plní jejich přání. Velice zajímavá mi přišla výprava a také to, že na rozdíl od zbytku bolywoodské produkce zde nebyla ani jedna hudebně-taneční vložka nebo pochybné efekty z After Effects.