Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (145)

plakát

Ostré předměty (2018) (seriál) 

Tak takhle divně už mě hodně dlouho nic nepoznamenalo (nevykolejilo) - v dobrým i ve zlým. 8 dílů jsem sjel na 2 zátahy. Atmosféru buranskýho jihu mám moc rád a tady se rejžovi náramně vyvedla. Těch traumat je tam ale na můj vkus přeci jen trochu moc. Určitě by stačil i 2,5 h celovečerák, pokud by se ho zase chopil třeba Fincher. Ale takhle mnohonásobně vyniklo to budování atmosféry, který je prostě bez nejmenší chybičky. Samotná atmosféra je pak asi to, co mě bavilo úplně nejvíc. Sledovat poslední dva díly je fakt očistec :) Obsazení bez nejmenší chybičky. Rozhodně se nebude jednat o mnou doporučovaný seriál, protože tady mainstream fakt nenajdete, i kdybyste si k pátrání přizvali Sherlocka Holmese (tím je ostatně Jean-Marc Vallée dobře známý). Určitě to není obsahem ani formou pro každého. Změna hodnocení: s odstupem času musím uznat, že se to do hlavy dostane nevídaným způsobem...

plakát

Stan a Ollie (2018) 

Herci přesně na svých místech, akorát na drama to je málo dramatické a na komedii málo vtipné. A tak jediné, co v popisku sedí, je životopisný. Bez debat můžete sledovat výjevy ze životy 2 komiků, jejichž sláva se tenkrát nebes dotýkala. Ovšem ty výjevy jsou co do zajímavosti těžký průměr, čemuž odpovídá i moje hodnocení. Každopádně Laurela & Hardyho rád mít nepřestanu.

plakát

Ti, kdo mění svět (2018) 

Proč mají tvůrci očividnou tendenci nás přesvědčit, že rostlinná strava je jediná správná, když tam mávají studiemi z roku 1990, které se účastnilo 7 lidí, jsem moc nepochopil. Pokud by ukázali, že se dá fungovat i bez masa a některým jedincům to vyhovuje a jsou schopni dosahovat nadlidských výkonů, pak bych smeknul klobouk a řekl jsi "Jsou to borci". Ale takhle manipulativně všechny kolem do něčeho tlačit ... pochybuju, že jsem někdy viděl něco podobně "agresivního". Ale samozřejmě stanovat 400x za noc je snem každýho chlapa, takže jezte kytičky. Ale vzdát se masa?... včera večer Sirloin steak a dneska k obědu Entrecôte :)

plakát

Dunkerk (2017) 

Všechno, co na filmech miluju, je tady k dostání buď v tak strašném množství, že vás to začne po půl hodině nudit, protože to přede jako kolovrátek, anebo to tady není vůbec, což je v obou případech špatně. Nezastírám obdiv k Nolanovi, že si na paškál vzal zase úplně novou látku, nicméně jeho rukopis začíná být tak jedinečný, že se v těch davech konzumentů jeho filmů musí občas objevit někdo, komu jeho styl úplně nesedí. Musím jen souhlasit s těmi ne úplně pochvalnými komentáři. Je to studené jak psí čumák, neosobní jak štětka na parkovišti kamioňáků, bezemoční jak parta vylodivších se uprchlíků na jihu Itálie nebo prázdné jak lednička před výplatou. Je to takový dlouhý videoklip, ze kterého se nedozvíte vůbec nic ani z těch nejzásadnějších reálií. Článek na Wikipedii o 127 slovech vám dá daleko lepší rozhled. Příběh nula, neříkám, že je to špatné, jen mi Nolan poslední dobou vůbec nesedí, a tak musím jít proti davu (stejně jako u Interception a Interstellar). A to obsazení Hardyho to je taky celkem úlet, takhle mrhat jeho hereckým talentem.

plakát

Godless (2017) (seriál) 

Nemůžu si pomoct, ale tady se nevytěžilo všechno, co se vytěžit mělo. A to fanouška westernového žánru zamrzí dvojnásob, protože tohle mohlo skončit mezi legendárními kousky. Určitě nesouhlasím, že tohle je western ze staré školy. Na to je málo drsný a špinavý. Neříkám, že to je na škodu, ale je to tak na půl cesty. Hodně mi chybělo větší množství napínavých scén. Bylo jich tam jako šafránu, přitom příležitosti, prostor a hlavně herci na svých místech tam rozhodně byli. Když už došlo na nějakou tu skoro až Tarrantinovskou scénu (Jeff Daniels v hlavní roli), člověk ani nedýchal. Ale bylo jich po hříchu málo. Neustálé návraty v čase mě strašně rušily, protože dost často vůbec nic neřešily ani nepřicházely s novými poznatky (mohl se tomu věnovat třeba jeden díl, abychom pochopili ty nejzásadnější vzájemné vazby, ale jak tím byl každý díl prolezlý, začalo mi to vadit). Finální epic fight, jak ho někteří nazývají, mě uspokojil asi stejně jako obchůdek s bižuterií lovce perel (musím trochu mírnit zdejší nadšení, ať pak člověk z toho očekávání není zbytečně zklamaný). Určitě stojí za shlédnutí, ALE....

plakát

Munna Michael (2017) 

Někomu Indie sedí, někomu nesedí. Já už za sebou pár filmů z tohoto světa mám, čili jakmile jsem zmerčil tenhle titul, okamžitě jsem po něm skočil, protože jsem si říkal, že tady by ty tanečky mohly být tak nějak součástí děje. Fakt ale nevím, proč si tohle dobrovolně pouští lidi, kterým Bombaj nesedí. Je to přehled naivity, nic moc herectví, strašně jednoduchého příběhu a celkem dlouhé stopáže (na poměry Indie spíše průměrné). Ale nevzpomenu si, kdy naposledy jsem si u filmu takhle odpočinul a užil si to. Parádní taneční kreace i hudba. No a páni si přijdou hodně na svý díky hlavní ženské roli :) TOP Bollywood!

plakát

Sedmilhářky (2017) (seriál) 

Všichni jsou afektovaný, všichni bydlí v haciendách za 20 miliard, všichni jezdí v super naleštěných kárách, ale v jednom kuse řeší nějaký kokotiny. Vyústění detektivní zápletky (to detektivní si dejte do hodně velkých uvozovek) není moc objevné. Takže místo toho, aby se člověk dozvěděl, co je zapotřebí k tomu, aby se dostal na takovéhle výsluní, je svědkem veledůležitých rozhodnutí typu "Jaké si dnes vezmu botičky? Kdopak to loupe perníček z chaloupky mojí dcery?" a podobný voloviny. Seriál postrádá jakoukoliv dramatičnost, tempo, dynamiku. Jediné co ho zachraňuje od podprůměru, je herecké složení a úvodní znělka. Je to těžce holčičkovské, věřím, že 10 dívek z 10 si tam najde jednu nebo i více postav ke ztotožnění. Chlapcům proto rozhodně nedoporučuji.

plakát

Za hranicemi možností (2017) 

Kdyby to filmoval Tarantino, tak to skončí pěkně krvavou šmakuládou asi tak v 6.minutě. Neuvěřitelný náhled do jednoho z asi nejnáročnějších sportů vůbec (gymnastika, moderní gymnastika a krasobruslení by se podle mě porvaly o první místo). Chudák holka psychicky rozebraná do posledního šroubečku, její nohy rozsypaný jak hladká mouka a ona si jen tak mimochodem vyhraje za vyloženě kamarádské podpory své trenérky a její nadřízené šéftrenérky zlatou olympijskou medaili v olympijském rekordu. Další do řady málo filmů s malým počtem hodnocení, které jsem v poslední době viděl. Přitom je v pohodě ke shlédnutí. A ano, je to dost neosobní.

plakát

Boj za svobodu (2016) 

Občanská válka v USA nebylo asi nic moc pěknýho. Cca 600 000 mrtvých je toho jasným důkazem. Boj za svobodu, což je mimo jiné příšerný "překlad", nám na celý konflikt předkládá jediný úhel pohledu a myslím, že netřeba příliš polemizovat, že se jedná o jediný správný. Z pohledu dnešní doby je nepochopitelné, čeho byli někteří jedinci schopní. A to ani nemyslím Ku-klux-klan a jiná podobná zvěrstva. Filmu nechybí atmosféra, hrdina jak má být ani některé zajímavé scény. Těch je tam ale pomálu, což je spolu s nedynamickým finále, které bohužel vyzní do ztracena, největší slabinou. Nadšení na začátku střídá lehké zklamání na konci. Kdyby to bylo opačně, film by se stal více zapamatovatelným (takhle jsou to slabší 4 hvězdičky). Matthew McConaughey jak je jeho zvykem - naprostá extratřída.

plakát

Dangal (2016) 

Takhle citově rozebrat člověka dokáží jedině v Indii. Když už i chlapovi se chce v některých momentech nahlas brečet, museli tvůrci odvést setsakramentsky dobrou práci. Film ale funguje i ve všech dalších aspektech, které vás napadnou. Já bych vypíchnul zápasení. Jeden by myslel, že to bude podobná blbost jako třeba Rocky, ale ono se to tak neskutečně blíží realitě, že jsem byl fakt dost zaskočen. To je hlavní ozdoba celého filmu. Co se týká samotného Bollywoodu, tak pro tentokrát ani nejsme svědky typických bollywoodských tanečků. Filmem pouze prostupuje pár songů, u kterých nikdo se nemůže cítit trapně. Jediný, co mi vrtá hlavou: Proč Aamir Khan podstupoval to martyrium se změnou své tělesné schránky kvůli třem minutám ve filmu, pokud nechtěl vydat příručku "Z McDonalda Mistrem Olympia"? Připomínám, že články uvádějí, že během 25 týdnů ztratil 25 kg tuků a nahradil je svaly... Ale to je jedno, podstatné je, že Dangal bude určitě patřit mezi mnou doporučované filmy. 179 hodnocení? Lidi!!! Přestaňte koukat na srance a pusťte si kvalitu.