Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (145)

plakát

Chicagský tribunál (2020) 

Sorkin je úplně jinde. "Politiku" a její zákulisí má v malíku a dokáže ji mainstreamovému divákovi podat tak lahodným způsobem, že si ještě 3 dny po shlédnutí chrochtá blahem. Herecky je to extraliga a pochybuju, že jsem letos viděl něco lepšího. Má to drive, má to spád, napětí, humor, prostě všechno. Konečně má člověk u Netflixu v záplavě všemožných sraček pocit, že ty kiliány neháže do hajzlu. Pokud by vyprodukoval 2 filmy podobné úrovně každý měsíc, budu spokojenej jak lehátko na pláži.

plakát

Matchday: Inside FC Barcelona (2019) (seriál) 

Barcelona není můj oblíbený tým (čti: nemám ji vůbec rád) a Suaréz s Busquetsem nepatří mezi mé oblíbence (čti: konkrétně tyhle 2 považuji za největší zmrdy vůbec). Přesto se tvůrcům díky pěknému modelu a dobré dramatizaci povedlo hodně přitažlivé dílo. Oproti hře Barcelony to ani moc nenudilo (čti: je to hodně koukatelný) a dokonce se tam mezi tou bandou schovává i pár sympaťáků (čti: s Piquém je docela sranda a ještě si navlíká Shakiru). Nejvíc jsem si jakožto fanoušek United užil díl s jejich dvojzápasem ve čtvrtfinále LM a potom ještě odvetu semifinále na Anfield (ačkoliv jinak ty mrdky od Brouků samozřejmě nemusím). Messi je bůh, ale jinak čumí, jak když neumí do 5 napočítat a za 8 dílů ze sebe vysouká množství vět, že byste je spočítali na prstech jedný ruky. A Suaréze, kterej jde při každým souboji do pádu, během kterýho už si většinou přivolává tým mediků, mít rád nezačnu.

plakát

Ti, kdo mění svět (2018) 

Proč mají tvůrci očividnou tendenci nás přesvědčit, že rostlinná strava je jediná správná, když tam mávají studiemi z roku 1990, které se účastnilo 7 lidí, jsem moc nepochopil. Pokud by ukázali, že se dá fungovat i bez masa a některým jedincům to vyhovuje a jsou schopni dosahovat nadlidských výkonů, pak bych smeknul klobouk a řekl jsi "Jsou to borci". Ale takhle manipulativně všechny kolem do něčeho tlačit ... pochybuju, že jsem někdy viděl něco podobně "agresivního". Ale samozřejmě stanovat 400x za noc je snem každýho chlapa, takže jezte kytičky. Ale vzdát se masa?... včera večer Sirloin steak a dneska k obědu Entrecôte :)

plakát

Spare Parts (2015) 

Když se budete bavit s kámošema ohledně nějakých filmových doporučení, dostanete vždycky nějaký super tip na film, který má tady na csfd třeba 30 000 hodnocení anebo na vás jeho mediální masírka vykukuje na každém rohu. Nikdy mi nikdo nedoporučí něco, co bych neznal a z čeho bych si sednul na zadek. Já, abych této sympatické bandě Mexikánců, trochu pomohl s PR (zase to má za 5 let 500 mrtvejch hodnocení, což je šíleně málo na to, jak je to dobrý), dám mu plný počet, ačkoliv je to objektivně spíše za 4 hvězdy. Na každý pád je to ale hodně pohodový film na pohodový večer. Kdo se chce nervovat u nějakého těžkého dramatu, tak je tady na špatné adrese. Za mě je to drama v popisu špatně. Viděl bych to spíše na rodinný/komedie, protože úsměv na tváři jsem měl po většinu vysílaní. A hlavně u filmů miluju, když gradují, když se prostě postupem času kvalita zvyšuje. To se pak ten film hodně zaryje pod kůži.

plakát

My All-American (2015) 

Když se sice na ulici zeptáte 100 Čechů, jestli znají Freddieho Steinmarka, 114 z nich vám řekne, že nezná. Tomu bych i rozuměl. Čemu ale nerozumím je, proč má takhle kvalitně udělanej film po 5 letech, co je k vidění, jen 492 hodnocení. To je pro mě záhada jako prase. Já se vždycky snažím objevit něco dobrýho, co jsem ještě neviděl. Na CSFD je množství způsobů, jak někde nějak vyškrábnout nějakou zapomenoutou perlu. Přiznám, že jakmile jsem zmerčil spojení životopisný/drama/sportovní a v hlavní roli Aaron Eckhart, neváhal jsem ani vteřinu a začal pátrat. Pokud si film chcete užít na 110%, určitě si dopředu vůbec nic nenačítejte (ani obsah). Nechápu, proč má každej druhej film v obsahu vylíčen téměř celý děj. To je jak dávat si nezabalené dárky. Je to trochu americké (nebo spíše dost americké), ale pro mě jeden z nejlepších filmů o sportu vůbec. Oceňuji množství hodně povedených scén přímo ze hřiště. Fakt si to pusťte.

plakát

Za hranicemi možností (2017) 

Kdyby to filmoval Tarantino, tak to skončí pěkně krvavou šmakuládou asi tak v 6.minutě. Neuvěřitelný náhled do jednoho z asi nejnáročnějších sportů vůbec (gymnastika, moderní gymnastika a krasobruslení by se podle mě porvaly o první místo). Chudák holka psychicky rozebraná do posledního šroubečku, její nohy rozsypaný jak hladká mouka a ona si jen tak mimochodem vyhraje za vyloženě kamarádské podpory své trenérky a její nadřízené šéftrenérky zlatou olympijskou medaili v olympijském rekordu. Další do řady málo filmů s malým počtem hodnocení, které jsem v poslední době viděl. Přitom je v pohodě ke shlédnutí. A ano, je to dost neosobní.

plakát

Richard Jewell (2019) 

Nechápu, jak to Clint dělá, ale pokaždý mě dostane. Nechápu, že tahle událost nebyla zfilmována už dávno, při pohledu na oskarové nominace nechápu pouze jednu jedinou pro tento film za herečku ve vedlejší roli a nechápu, proč tady někteří brblají, že nerozumí tomu, co nám chtěl Clint tímto dílem říct. On umí brilantně vyprávět příběhy a vytvářet dobře zapamatovatelné postavy, dávat jim duši. Hlášky typu: "Že mezi námi existují i hodní hloupí lidé, jimž někdy bývá křivděno? Come on." Pusťte si seriál Making a murderer, abyste viděli, že někteří lidi (hlavně Američany) nepatří mezi úplně nejostřejší tužky v penálu. Tohle je navíc dle skutečné události. Já už nevím, o čem byste chtěli točit filmy... Tohle je pro mě prostě perfektní příběh, definice filmu jako řemesla a já jsem rád za každý další film, u kterýho nemusím kroutit hlavou a říkat si, proč to vůbec točili (30 komiksů ročně, 6., 7., 8. pokračování čehokoliv, film o drogově závislém homosexuálním afroameričanovi, který se narodil v ženském těle a má problémy s vlastní existencí, a spousty dalších.)...

plakát

Ostré předměty (2018) (seriál) 

Tak takhle divně už mě hodně dlouho nic nepoznamenalo (nevykolejilo) - v dobrým i ve zlým. 8 dílů jsem sjel na 2 zátahy. Atmosféru buranskýho jihu mám moc rád a tady se rejžovi náramně vyvedla. Těch traumat je tam ale na můj vkus přeci jen trochu moc. Určitě by stačil i 2,5 h celovečerák, pokud by se ho zase chopil třeba Fincher. Ale takhle mnohonásobně vyniklo to budování atmosféry, který je prostě bez nejmenší chybičky. Samotná atmosféra je pak asi to, co mě bavilo úplně nejvíc. Sledovat poslední dva díly je fakt očistec :) Obsazení bez nejmenší chybičky. Rozhodně se nebude jednat o mnou doporučovaný seriál, protože tady mainstream fakt nenajdete, i kdybyste si k pátrání přizvali Sherlocka Holmese (tím je ostatně Jean-Marc Vallée dobře známý). Určitě to není obsahem ani formou pro každého. Změna hodnocení: s odstupem času musím uznat, že se to do hlavy dostane nevídaným způsobem...

plakát

Poslední království (2015) (seriál) 

Nepatřím mezi nějaké vyznavače středověku, křesťanství mě vyloženě nebaví, nechodím nikde šermovat a ani dračí doupě mě nikdy nechytlo, přesto je pro mě The Last Kingdom v seriálovém žebříčku na bedně. Když přečkáte úvodní 3-4 díly, které jsou objektivně celkem průměr a které pravděpodobně spoustu diváků odradí, dostane se vám parádního pokračování. Dostatečně surový i syrový, hodně se tady nadává na casting, za mě ale naprosto luxusní vč. hlavní role (tipoval bych, že nejedna dívka při pozorování Uhtreda ztrácí vláhu), dokonale padnoucí hudební doprovod a množství vyhrocených momentů, které k dobrému seriálu neodmyslitelně patří. 3. série totálně gradovala, a já už netrpělivě čekám na 4. pokračování (neoficiálně duben/květen 2020). A jak většina správně poznamenává, "Destiny is all" .... Kam se hrabe Game of Thrones....

plakát

All or Nothing: Manchester City (2018) (seriál) 

Více než splněný sen fanoušků sportu, kdy nás obraz i zvuk přenese do zákulisí jednoho z nejlepších týmů na světě a ukáže, jak funguje fotbalová kabina. V hlavní roli samozřejmě Pep Guardiola, jehož proslovy budete hltat jak sádlo se škvarkama, ale téměř každý hráč tam má nějaký svůj mini příběh. Ačkoliv fandím United, nelze než smeknout pomyslný klobouk. Sympatie si tahle partička vysloužila úplně hravě. Hudba, režie, dramaturgie i "herecké výkony" na fenomenální úrovni. Všechny díly jsou v naprosto špičkové kondici. Určitě jen houšť takových projektů !!! O kvalitě svědčí i to, že vždycky začal koukat každý, kdo šel kolem :)