Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (423)

plakát

71 (2014) 

Drsnej příběh a ponurá tísnivá atmosféra ve mě rozhodně zanechala velký dojem a ještě pěknou chvíli po dokoukání filmu jsem měla o čem přemýšlet - asi jsem si nikdy moc neuvědomila, co se vlastně v Severním Irsku ještě poměrně nedávno dělo a obávám se, že tvůrci ani nijak moc nepřeháněli. Co mi bohužel celý film kazilo, a proč nehodnotím výše, byla kamera - chápu že její epileptická rozcukanost tomu měla dodat dramatičnost a autentickou, takřka dokumentární atmosféru, ale pokud něco takového sledujete skoro po celou dobu filmu, a je navíc notně prokládané necelistvými záběry (záběry na prostředek těla či půlku hlavy nebyly nic neobvyklého) a většina filmu se navíc odehrává ve tmě či pološeru, zjistíte, že toho z filmu vlastně moc nevidíte a místo dojmu z hereckých výkonů a příběhu ve vás zůstane vlastně jenom ta atmosféra.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Ať už s otcem nebo bez otce, od Vratných lahví to jde podle mě se Svěrákem jenom dolů. Dobrá kamera, hezké kostýmy a malebné obrázky se tomu sice upřít nedají, ale jinak je to naprosto o ničem - taková špatná vykradačka vlastních předchozích děl, která nemá kloudný děj a plácá se ve své nudné poetičnosti ode zdi ke zdi. Jediná scéna která opravdu pobavila byla ta s kradením vánočního stromečku - tedy pardon, s "prosvětlováním" :-D - té jsem se opravdu od srdce zasmála.

plakát

Godless (2017) (seriál) 

Parádní oprášení westernového žánru s velmi dobře napsanými postavami a neskutečně povedeným castem kterému bez debat vévodí jak perfektně propracovaný záporák v podání Jeffa Griffina, tak Jack O'Connell který je mu tady protipólem - O'Connel byl pro mě po dlouhé době někdo kdo dovedl své postavě vdechnout to správné charisma westernového hrdiny, jako třeba starý dobrý Clint. Po filmařské stránce velmi kvalitní (vévodí zejména velmi dobrá kamera), kdy na jednu stranu dokázalo využít typické moderní trendy které dovedou seriál udělat atraktivní i pro dnešního diváka, aniž by ale ubralo klasické westernovosti a nechalo zvítězit formu nad obsahem, jak je v dnešní době velmi často stává. Vše podtržené nádhernou hudbou. Děj diváka bez debat vtáhne - některé věci jsou předvídatelné, některé překvapivé, nicméně vše neomylně míří k velkému závěrečnému finále. Samozřejmě to má svoje chybky, největší pro mě byla občasná roztahanost, která je zjevně důsledkem skutečnosti, že bylo celé původně zamýšleno jako film. Závěr ale vše vynahradil. Moc ráda bych se dočkala nějakého pokračování.

plakát

Bible - Starý zákon: Josef (1995) (TV film) 

Fanda zfilmovaných biblických příběhů příliš nejsem, protože se mnohé z nich mění v nabubřelou patetickou nudu. Tento film jel ale udělán dobře a poutavě. Má to spád, je to vcelku napínavé, solidně zahrané (v čele s Benem Kingsleym) a podtržené pěknou hudbou.

plakát

Pirates of Tortuga (1961) 

Vcelku slibný začátek, který se rozplynul v naprostou marnost. Nemyslím že hlavním problémem filmu je chybějící krása a velkolepost (jak píše Tom) - to že není natočeno jako blockbuster by tomu člověk i milerád prominul - co se ale z mého pohledu rozhodně prominout nedá je naprosté potlačení toho "pirátského" příběhu a dobrodružství někam do pozadí (a ta jedna chabá bitevní šaráda na konci filmu to nezachrání) na úkor jakési pseudo romantické linky mezi kapitánem Paxtonem a Meg, která bohužel zabrala, alespoň z mého pohledu, většinu filmu. Ochotnický výkon Létície Román snad ani nebudu řešit, nicméně zbytek hereckých výkonů neurážel. Po filmařské stránce podprůměr své doby.

plakát

Král Krysa (1965) 

Král krysa je jednou z mých nejoblíbenějších knih. Film v žádném případě není špatný, nicméně po jeho zhlédnutí ve mě v žádném případě nezůstal takový dojem, jaký ve mě zanechala kniha. Ač se vcelku drží knižní předlohy, nepodařilo se podle mě úplně vystihnout atmosféru a postavy.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Tož po dlouhé době jsem slavnostně vyrazila do kina, a to s naší zarylou fandovskou partičkou ze základky, a v naprosto pečlivě zvolený den 24.11. - stylovější způsob jak uctít Freddieho památku už snad ani není :-). 3 týdny po premiéře kino stále narvané do posledního místa, a až na pár jedinců zůstal celý sál sedět do konec titulků, což se dnes již příliš nevidí. Jako velký fanda jsem si samozřejmě chrochtala blahem - Freddie jakožto Mozart současnosti - na jednu stranu geniální a zvrhlý, na druhou stranu nejistý, citlivý a zranitelný. Nebudu zastírat že je "kapánek" poupravené a idealizované, na druhou stranu se ale netopí ve zbytečném patostu, je to svižné, vtipné, místy neuvěřitelně autentické a s naprosto geniálním obsazením v čele s Malekem. Myslím, že Freddie by měl radost.

plakát

V Bruggách (2008) 

Tak bohužel s tímto filmem sem se příliš "nepotkala". Herecké obsazení sice nemělo chybu, bylo tam i plno věcí kterým jsem se zasmála, ale s filmem jako celkem jsem měla problém - dost zvláštní tragikomedie, jejíž největší slabinou byl pro mě děj.

plakát

Milada (2017) 

Milada Horáková je postava naší historie, která si svůj film rozhodně zaslouží - ale tento tedy v žádném případě ne!!! Po mnoha stránkách (rozbor těch hrůz dělat nebudu, opakovala bych jen jiné komentáře zde) doslova filmařská tragédie.

plakát

Ladíme! (2012) 

Podprůměrná teenagerovská záležitost. Děj s ničím novým nepřichází, a herci nic moc.