Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (423)

plakát

Alibi na vodě (1965) 

Výborné herecké obsazení, leč příběh je krapet slabší.

plakát

Marley a já (2008) 

Prvotní nápad asi dobrý, ale zpracování ne příliš povedené a povrchní. Wilson-Aniston moc uvěřitelní nebyli, podivné prolínání komediální noty s dramatem tomu také nepomohlo a demonstrace nezvladatelného chování psa které mělo být rádoby vtipné mě točilo jak vrtulku (nejde tomu ale upřít ukázkové ztvárnění pejskaře-idiota. Bohužel v reálném životě ten "film" většinou končí přesně v tom místě, kdy je toho "prostě už moc" a pes jde z domu. Mile ale překvapila poslední třetina filmu, která opravdu dojala.

plakát

Věčně mladá (2015) 

Čekala jsem žánrovou vykradačku, ale konalo se originální a velmi hezky natočené překvapení.

plakát

Odisseya Kapitana Blada (1991) 

Tak samozřejmě klasice od WB se to nevyrovná, ale zase nejde říci že se jedná vysloveně o špatný počin. Velmi slušné vystihnutá dobová atmosféra (překvapivě dobré kostými a interiéry i exteriéry), krapet pokulhávala hudba a občas je i lehce slabší kamera. Příběh to samé, slabší místa střídají velmi povedené pasáže. Zajímavé je, že film úplně vynechal období Peterova působení jako lékaře u Bishopa, naopak se od WB verze věnuje více jeho pirátskému období.

plakát

Zázračná záchrana bílých hřebců (1963) 

Alois Podhajský – pro mě jedna z největších osobností jezdeckého sportu první poloviny 20-tého století, které si nesmírně vážím. Člověk který dokázal otevřít světu a dostat do povědomí obyčejných lidí Vídeňskou jezdeckou školu, zároveň představitel v té době utvářející se sportovní drezury. Podhajský působil 25 let jako ředitel Vídeňské jezdecké školy (od počátku 2sv.války-1965), olympionik (1936 – drezůra 3-tí indiv., 4-tý týmový, 1948 – 7-mý indiv.), autor mnoha odborných publikací které jsou dodnes velmi populární a s oblibou citované. Jeho pověstná záchrana lipických koní je jen jednou z mnoha dalších zásluh, která je dnes už krapet zapomenuta, případně připisována Pattonovi – tehdy šlo totiž skutečně o zachování celého chovu a stovek let šlechtěných cenných linií, které by pravděpodobně zanikly. No a co říci k filmu – charismatický Taylor který Podhajského opravdu připomíná, nádherné předvedení jezdecké školy a zajímavý příběh, který se bohužel ztrácí v šílené stopáži a nekončících nudných dialozích, což bohužel nezainteresovaného diváka může odradit. I tak jsem ale ráda, že film o této události vznikl.

plakát

Enid (2009) (TV film) 

Dobře natočený film s bravůrním hereckým výkonem H.B Carter o jedné sice asi talentované (její tvorba mě nikdy neoslovila), ale jinak zcela pokřivené bytosti.

plakát

Princ a chuďas (1971) (TV film) 

Úžasně atmosferická věc se správným dobovým kouzlem a nezapomenutelným hereckým obsazením.

plakát

Svobodný mládenec (1993) (TV film) 

Trochu netypický díl Holmesovské série s Brettem, ale má své kouzlo.

plakát

Marie Terezie - A Woman at War (2019) (série) 

Pokračování počinu z roku 2017 už se mi líbilo o něco méně. U historických výpravných filmů určitě nebazíruji na akurátním ctění všech historických faktů - trocha té přidané hodnoty a fantazie tvůrců je určit třeba, nicméně v druhé části pokračování se z mého pohledu pustili až na příliš tenký led. Další slabinou je výměna hlavní představitelky - kdyby se pokračování odehrávalo o 10 let později (a ne pouze několik měsíců), nebylo by této výměně asi co vytknout - toto ale bylo krapet příliš. Hlavní představitelka navíc na tu původní příliš nenavázala, a namísto mladé odhodlané dámy tu zbyla jen lehce korpulentní fňukna. Ideální též nebyla ani výměna některých herců ve vedlejších rolích. Jinak vizuál, kostými a výprava stále velmi dobré, oproti prvnímu filmu i lepší dialogy postav. Naštěstí vedle hlavní představitelky zbylo ještě mnoho vedlejších postav které jsem si oblíbila, a díky kterým se film v mých očích udržel ještě na té slušné úrovni - i když tak trochu s přivřenýma očima.