Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (433)

plakát

Kopyto (1981) 

Francis Veber ve své nejlepší formě a spojení mých dvou oblíbených komiků Pierra Richarda a Gérarda Depardieu zkrátka nemohlo dopadnout špatně. Chytrá komedie plná nešťastných příhod jednoho smolaře a jeho bodyguarda na cestě po Jižní Americe zkrátka nemohla být lépe obsazena, což dokazuje i americký remake, který není sice není špatný, ale postrádá kouzlo této nevšední komedie, která vykouzlí úsměv na rtu a celkovou pohodu, tak jako to umí pouze francouzské komedie. Moje hodnocení 75%.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Návrat Mela Gibsona za kameru jenom dokazuje, že si stále dokáže vybrat zajímavé projekty a nic ze svého talentu neztratil, proto je hrozná škoda, že své opilecké dýchánky doprovázel antisemitskými poznámkami, které mu v Hollywoodu prakticky zavřeli dveře jak před kamerou, tak za ní. Upřímně, tento film nedosahuje kvalit jeho předchozích snímků a poměrně selhává ve stylu vyprávění, ve kterém dává až přílišný prostor scénám z hrdinova mládí a často zbytečně přeskakuje z jednoho na druhé, ale to, co přijde v druhé polovině filmu, lze zařadit mezi nejautentičtější vyobrazení válečného pekla, které hravě strčí do kapsy i bojové scény ze Zachraňte vojína Ryana, které stále považuji za jedny z nejsilnějších. Přičtu-li k tomu skvělé herecké výkony všech zúčastněných, včetně Vince Vaughna v naprosto nekomediální roli, tak se jedná o jeden z nejlepších válečných či protiválečných filmů od zmiňovaného počinu Stevena Spielberga. Moje hodnocení 80%.

plakát

USS Indianapolis: Boj o přežití (2016) 

To, že Nicolas Cage neprožívá nejúspěšnější období své herecké kariéry a kývne takřka na všechno, ještě neznamená, že si občas nezahraje v solidním filmu. Právě takovým lze nazvat tento béčkový válečný film, který sice díky poměrně nízkému rozpočtu neoslní vizuálním zpracováním, ale rozhodně není špatně natočený a nabízí celou řadu zajímavých scén, ať již při samotném potápění či následném přežívání na moři, které se na můj vkus trochu táhne, stejně jako v nedávném počinu Angeliny Jolie ve filmu Nezlomný, ale rozhodně nepůsobí směšně. Navíc zmiňovanému hlavnímu hrdinovi role sedla a již dlouho jsem ho takto dobře hrát neviděl. Moje hodnocení 60%.

plakát

Reparát (2016) 

U filmů Adama Sandlera se mi líbí to, že vždy víte, co dostanete, a záleží pak již pouze na tom, jak moc toho je recyklováno z předchozích snímků a kolik toho tvůrci vymyslí nového. V tomto snímku je to tak půl na půl a zatímco v první půli si přijdou na chuť milovníci sandlerovského ztřeštěného humoru, v té druhé to začne odsýpat v netradičně akčnějším tempu, což mi bohužel vůbec nesedlo a ke konci jsem se již šíleně nudil. Na druhou stranu hlavní dvojice je fajn a několik vtipných momentů tam je. Moje hodnocení 55%,

plakát

Pařba v Pattayi (2016) 

Tohle muselo mít u kluků z pařížského ghetta neskutečný úspěch, proto chápu, že to nemohlo být nic náročného, aby to z nich každý pochopil a ani ho to moc neurazilo. Já z toho bohužel tak nadšený nejsem, přesto je to jako celek poměrně snesitelné a párkrát jsem se u toho pousmál, což je na podobnou komedii celkem úspěch. Moje hodnocení 40%.

plakát

Rudý kapitán (2016) 

Na tento slovenský thriller jsem se neskutečně těšil a má očekávání ještě podpořil našlapaný trailer. Bohužel výsledný film je nedodělaný guláš, který si chvílemi sice zdařile hraje na atmosferickou a drsnou detektivku, aby se vzápětí změnil v taškařici, která nemá hlavu ani patu, kde zůstane to nejzajímavější nevyřešeno a je nejspíše na divákovi, aby si přečetl knižní předlohu, což není známka kvalitního scénáře. Zároveň je škoda, že tvůrci do filmu zakomponovali několik akčnějších scén, které díky malému rozpočtu vypadají neskutečně směšně a přitom nemají ve filmu žádné opodstatnění. Na druhou stranu casting se povedl a Oldřich Kaiser je opět vynikající, o to více mě mrzí, jak málo a špatně je jeho postava využita. Moje hodnocení 45%.

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Jak se říká, opakovaný vtip již není vtipem, či dvakrát do stejné řeky nevkročíš. Bridget Jones do toho šlápla potřetí a po shlédnutí docela chápu, proč toho nechtěl být Hugh Grand součástí, jelikož je to opět to samé, pouze s jinou, ale rozhodně hloupější zápletkou. Chápu, že nejsem cílová skupina, ale první díl považuji za klasiku žánru, druhý se mi líbil o poznání méně, ale pořád to byla neškodná a celkem svižná zábava. Zatímco tento poslední počin mi vůbec nesedl, ať už vykrádáním předchozích dílů, nezajímavým příběhem, parodováním mladších generací, ale i plastikami vylepšenou hlavní hrdinkou, která za celý film zvládne jeden výraz v obličeji a kterou už rozhodně nechci vidět v žádném dalším filmu. Na druhou stranu Colin Firth je pořád švihák a několik vtipných momentů tam lze najít. Moje hodnocení 50%.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Kosmo chtělo udělat ve zdejších vodách dusno, ale opět se dostavilo pouze trapno. Nechápu, jak je možné, že se zdejším tvůrcům ještě nepodařilo vytvořit alespoň jeden snesitelný sitcom, jelikož pokud toto srovnám s desítky let starými britskými seriály, tak se mi chce zvracet a rozhodně to není způsobeno specifičností českého humoru. Chápu, že se tvůrci snažili o politickou satiru, což se jim také z části povedlo, ale forma, jakou to prezentovali, je mi až odporná. Pokud čekáte nějakou inteligentní zábavu, tak se tomuto dílu vyhněte velkým obloukem, jelikož je to celé založeno na stereotypních vtipech třetí cenové kategorie, které přestanou být vtipné po prvním díle a proti kterým je i Comeback skvělá zábava. Upřímně, nechápu tak vysoké hodnocení, ale pro mě to bylo každým dalším dílem větší a větší utrpení. Moje hodnocení 25%.

plakát

Anthropoid (2016) 

Nejdříve musím konstatovat, že jsem hrozně rád, že tento film vznikl, jelikož tuto akci je třeba neustále připomínat. Jenom je škoda, že se toho rovnou nechopili čeští tvůrci, jelikož ve výsledku to tak drahý film nejspíše nebyl, což je na něm bohužel hodně vidět. Takřka všechny scény se odehrávají v interiérech, film stojí a padá na konverzaci mezi hlavními hrdiny, což je zásadní problém. Dialogy jsou na míru ušité zahraničnímu publiku, aby se co nejrychleji seznámilo se situací, bohužel jsou dosti mdlé a romantická zápletka tomu neuvěřitelně škodí, ale chápu, že když režisér obsadil takové dva slaďouše, tak to tam zkrátka být muselo. Navíc se všichni zúčastnění snaží mluvit jakýmsi východoevropským přízvukem, což je doslovným utrpením, zní jak retardovaní a v některých situacích to je díky tomu šíleně vtipné. Na druhou stranu mě mile překvapilo, jak z celého filmu vyznívá československé vlastenectví, dosti možná více než ze stařičkého bratříčka od režiséra Jiřího Sequense. Moje hodnocení 65%.

plakát

Polda (2016) (seriál) odpad!

Chtěl jsem dát po dlouhé době nějakému českému seriálu šanci a mé oči se upřely právě k tomuto na zdejší poměry netypickému seriálu. Jednak kvůli Davidu Matáskovi, ale také ze zvědavosti, jestli ve zdejších vodách může vzniknout důstojný zástupce z kategorie buddy movies. Odpověď je jednodušší než by se zdálo, nemůže, nebo alespoň ne v režii tuzemských komerčních televizí. Hloupý nápad, špatné herecké výkony, absence nejzákladnější logiky, zkrátka trapnost nadevše. Nikdy více. Moje hodnocení 10%.