Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (433)

plakát

Trouba k pohledání (2017) 

Nebudu zakrývat, že pro Gérarda Depardieu a Catherine Deneuve mám velkou slabost a vždy, když hráli po svém boku, tak si daný snímek uzurpoval moji pozornost, ať byl o čemkoliv. Nejinak tomu bylo i v tomto případě, bohužel musím konstatovat, že toto je jednoznačně jejich nejslabší společný počin. Samozřejmě nejsem cílová skupina, jelikož se jedná o takový ten klasický lehce stravitelný film vysílaný o víkendu v odpoledních hodinách, který potěší zejména starší diváky. Proti tomu nic nemám, bohužel v tomto případě to je čistá recyklace tisíckrát omílaného tématu absolutně bez špetky něčeho nového a nepomáhá tomu ani skutečnost, že konfrontace mezi hlavními představiteli rovněž nefunguje tak jako v předchozích filmech, jelikož postavy jsou jednoduše špatně napsané. Moje hodnocení 40%.

plakát

Top Gun (1986) 

Nefalšované army porno, jehož cílem bylo jediné a to přilákat do řad strýčka Sama co nejvíce nových rekrutů, což se skutečně podařilo, jelikož počet nových branců stoupl po odvysílání tohoto filmu o několik desítek procent, ale zpět k filmu. Na svojí dobu se určitě jedná o kvalitní film, dost možná stále nejlepší o elitních pilotech, a to i přesto, že ten film neskutečně zestárnul a je pomyslnou výkladní skříní 80. let, včetně proamerického patosu. Rovněž nemůžu nic namítat proti obsazení, jelikož Tom Cruise s Val Kilmerem si doslova ukradli film sami pro sebe a neskutečně to mezi nimi jiskřilo. Bohužel je to celé tak čitelné a neskutečně hloupé, že upřímně nechápu, jak takovýhle film mohl vzbudit v jedné generaci zvýšený zájem o armádu, takový český ekvivalent "Copak je to za vojáka" je podle mě daleko lepší a zejména mnohem více zábavnější. Moje hodnocení 55%.

plakát

Sicario 2: Soldado (2018) 

Důstojné pokračování, které bohužel první díl v ničem nepředčilo. Začíná to opravdu ve vynikajícím tempu a chvíli jsem si až říkal, že takhle akční úvod jsem již dlouho neviděl, ale v půlce se to bohužel zasekne a už se to dokonce nikam neposune. Ono upřímně, oproti jedničce to má neskutečně banální zápletku, která ani nedává příliš velký smysl a když už čekáte, že se to tam alespoň začne mezi sebou řezat, tak to uhne k té nejméně zajímavé dějové lince a všechno ostatní si musíte jenom domyslet, což je velká škoda, jelikož potenciál to mělo poměrně velký. Na druhou stranu je na tom opět vidět, že je Stefano Solima velmi zručný režisér, který i z podprůměrného scénáře dokáže vyždímat maximum, je to opět neučesané a temné, navíc Josh Brolin s Benicem Del Torem byli opět úžasní. Moje hodnocení 60%.

plakát

Hráči (2015) (seriál) 

Dwayna Johnsona mám rád a je až neuvěřitelné, že si v té záplavě akčních braků našel čas na hlavní roli v seriálu o americkém fotbale, bohužel se jedná o klasický příklad seriálu zaměřeného pouze na americké, chtělo by se až říci spíše pouze afroamerické publikum, ale i tak věřím, že těm třem fanouškům tohoto sportu a finančním poradcům se to bude celkem líbit, ale rozhodně ať na to nekoukají v českém dabingu, jelikož to celé dabuje asi pět lidí a to ještě otřesně. Moje hodnocení 40%.

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Právě jsem zažil asi největší letošní kinematografický šok, jelikož po všemožných ohlasech a skvělém internetovém seriálu byla moje očekávání logicky vysoká, nicméně, abych tento nový počin Marka Najbrta nedokoukal ani na tři části, to značí, že je něco špatně, a ono toho bohužel není málo. Naopak jediné pozitivum tohoto filmu je zručné vtažení prezidentských kandidátů do filmu, nejspíše aniž by věděli, jak si je pak tvůrci se střihačem podle svých potřeb vybarví, ale k čemu to, když to jako celek absolutně nefunguje a jediné čím se vás tvůrci snaží rozesmát je vulgární humor hlavního představitele. Ne, Antonínu Blaníkovi celovečerní formát rozhodně nesluší a ono ruku na srdce sestříhat by se z toho dala maximálně jedna průměrná epizoda. Každopádně, takto si povedenou politickou satiru rozhodně nepředstavuji. Moje hodnocení 30%.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Jana Svěráka jsem vždy považoval za záruku kvality a za jednoho z nejtalentovanějších českých režisérů současnosti, ale teprve až po shlédnutí tohoto filmu jsem si uvědomil, že on už nic, co by stálo za řeč, nenatočil více jak deset let a ani tímto filmem to opět nezlomil. Nemohu říci, že se jedná o vyloženě špatný film, herci se opravdu snaží, vypadá to důstojně, ale vypovídající hodnota tohoto snímku je bohužel absolutní nula, ten film je pouze sledem několika náhodných scének slepených dohromady a natažených do celovečerní stopáže. Ono, kdyby to dokázalo vyvolat alespoň nějaké emoce, tak proč ne, ale jediné, co ve mně tento film vyvolal, je lítost nad stavem české kinematografie. Moje hodnocení 40%.

plakát

Vent d'est (1993) 

Málo známý film z kategorie dozvuky války v Evropě a zabývající se dopady dohod mezi spojenci o poválečném rozdělení Evropy a jednání se Sovětským svazem jako s rovnocenným a napraveným partnerem, jelikož Stalin tuto pozici samozřejmě ještě před koncem války začal zneužívat k likvidaci svých odpůrců po celé Evropě s posvěcením celého světa, až na malé knížectví uprostřed Evropy, které si za své postavení zaslouží obdiv a je jenom dobře, že podobný film vznikl, protože věřím, že naprostá většina i vojenských nadšenců nemá o podobné problematice příliš znalostí, jelikož je logicky odsunuta do pozadí, všichni se na ni snaží zapomenout a nikdo si nechce připustit odpovědnost za desetitisíce zmasakrovaných lidí, kteří jakýmkoliv způsobem vystupovali proti bolševikům ještě před vypuknutím 2. světové války. Jedná se o skvěle natočený film, který až na pár hluchých míst přibližujících život slovanských azylantů doslova vtáhne diváka svými neskutečně dobře napsanými dialogy mezi hlavními představiteli a zejména finální výměna názorů mezi dvěma ruskými oficíry sloužícími v rozdílných uniformách si budu hodně dlouho pamatovat. Moje hodnocení 80%.

plakát

Blok 99 (2017) 

S. Craig Zahler opět nezklamal a již silně uvažuji o tom, že ho zařadím mezi své oblíbené tvůrce, jelikož po skvělém Bone Tomahawk natočil další netradiční a dosti brutální film, který stejně jako jeho výše jmenovaný předchůdce sice trochu pokulhává v konečné fázi a finálním rozuzlení, ale i tak jsem hrozně rád, že někdo podobné filmy točí. Je to přímočaré, surové, napínavé a hlavně si to na nic nehraje. Vince Vaughn už v Hacksaw Ridge ukázal, že pro něj vážné role nepředstavují žádný problém, a tady to jenom potvrdil, byl opravdu skvělý a přeji mu víc takových rolí. Každopádně S. Craig Zahler má našlápnuto k tomu stát se novým Tarantinem. Moje hodnocení 75%.

plakát

Zabít Gunthera (2017) 

Trailer vypadal děsivě a nutno dodat, že film nezačíná nikterak lépe a chvílemi jsem přemýšlel, jestli jsem si náhodou omylem nepustil nějaký jiný amatérský film. Nakonec se to ale celkem rozjelo a vyklubala se z toho poměrně zábavná nízkorozpočtová komedie, která sice recykluje stokrát omílané vtipy, ale za tu čtvrt hodinku s Arnoldem a jeho závěrečné country sólo, jí to dokážu odpustit. Rozhodně bych zde nehovořil o nějaké degradaci jeho herecké kariéry, on byl vždycky člověk s velkým smyslem pro humor, tady to pouze opět naplno dokázal a udělal si ze sebe srandu. Docela se začínám těšit na Trojčata, která budou mít daleko větší rozpočet a mnohem lepší herecké obsazení. Moje hodnocení 45%.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Film to není vůbec špatný, bohužel nesdílím všeobecný názor, že se jedná je jeden z nejlepších českých filmů. Zároveň přiznávám, že knižní předloha od Václava Kaplického, je pro mě naopak jedním z nejlepších českých románů a tento počin Otakara Vávry je pouze jejím slabým odvarem. Ano, je těžké převést takřka pětisetstránkovou knihu do celovečerního filmu a nepřestřelit stopáž, ale tento film, přestože je jasné proti čemu vypovídá a dělá to zdatně, bohužel nedokáže navodit tu správnou atmosféru ba naopak je chvílemi až směšný. Snad je to špatným výběrem scén, přílišným kvapem, vynecháním podstatného úvodu a seznámením se s postavami, ale podle mě je to zejména díky nepříliš povedenému castingu, jelikož téměř žádný z účastněných nepůsobí tak, jak by měl, zatímco v knize je Boblig se svým slouhou už na první pohled nejodpornější pár na světě, čehož řádně také využívají a upevňují díky tomu svojí moc, tady takřka působí jako hodný strejda se sympatickým pomocníkem v podání Josefa Kemra. Rozhodně doporučuji knihu a film v případě až jako jednohubku. Moje hodnocení 65%.