Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (62)

plakát

Creed (2015) 

Co do příběhu samozřejmě žádné vlnobití, ale je tam všeho tak akorát - nějaký slzičky, střízlivý humor, vyšperkované bitky a celkově krásná připomínka všeho dobrého z Rockyho.

plakát

Stážista (2015) 

I přesto, že se De Niro nejednou octnul v trapné situaci, celkové vyznění ani trochu trapné nebylo. Skvělá oddechovka nic tomu nechybí, jenom trochu přebývá asi půl cisterny slziček.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Když od toho člověk nečeká výkon jako T2 a trochu se oprostí od toho dějového chaosu, tak se tam dají najít opravdu dobré momenty, ať už napětím, humorem nebo akcí. Třeba do země zapíchnutej kardan od autobusu je hodně efektní, nebo jak Jai Courtney utíkal a plazil se před jedním z T800 - trochu to připomínalo, napětí ze závěru T1. Jasně, je tam kopec patosu, trapných věcí a hovadin, nad kterýma prostě obrátíte oči v sloup, ale pak se nas Vás zazubí Armold a je (skoro) zapomenuto. Nejlepší na filmu je samozřejmě Arnold a to hned v několika vydáních, ale hodně mile mě překvapil i Jai Courtney, který je jinak dost dřevo. Naopak nemile mě překvapila Emilia Clarke, která by byla lepší, kdyby byla víc jako Deanerys a míň jako "Terminátorova dceruška".

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Jeden z těch filmů, u kterých mi chybí pro moje hodnocení možnost "nevím" a 3 hvězdičky nedokáží popsat tyto rozporuplné pocity dostatečně přesně :)

plakát

Nevyřízený účet (2013) 

Už se dostávám do věku, kdy dělím filmy na žehlící a nežehlící - tedy u kterých se žehlit dá a u kterých ne. Takže ano, u tohoto se žehlit dá, ale těch pár celkem závažných kiksů, které jsem mezi rukávy, límečky a knoflíčky nepřehlédla, mě docela mrzí. Statham byl, co se nakládaček týká, trošku upejpavej a místo Rachelle Lefevre tam mohl hrát klobouk na holi, protože v podstatě neměla co hrát.

plakát

Muž v ohni (2004) 

Ohraný a prvoplánový námět je celkem inteligentně pojatý, takže se nedá říct, že je to jen další Bodyguard, Safe, Taken (ačkoliv ten je výrazně lepší)... Pokud Vám nevadí stroboskopické efekty a rozmazaná kamera, tak si to celkem užijete, a to hlavně díky solidním hereckým výkonům.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Agenti na mě prozatím působí tak, že se Whedon na palubě SHIELD letadla snaží vytvořit podobný tým jako na Firefly, ale bohužel to mezi jednotlivými postavami vůbec nefunguje. Ani jedna z postav není výrazně charismatická a na agentu Coulsonovi se prostě stavět nedá, protože on jednoduše není a nikdy nebude ani zdaleka tak "cool" jak by si Marvelovci přáli a jak ho prezentují. Relativně nudný scénář způsobuje, že se divák občas musí zamyslet i nad vědeckými nesmysly á la Tony Stark. Problém je, že tady ty nesmysly nelze prominout, protože nepřináší žádné zajímavé nebo vtipné prvky. Zatím zklamání.

plakát

Plán útěku (2013) 

Rozhodně kvalitnější zábava než oba Expandables dohromady. Od scénáře se samozřejmě nedá čekat bůhvíco, ale kluci to prostě umí zahrát ve velkém stylu. Chtělo by to akorát více vyvážit poměr plánování a samotné akce, která na můj vkus nastoupila trochu pozdě a bylo jí celkově méně, než bych očekávala. Jinak od posledního Ramba se jedná o zatím nejpovedenější Stalloneho kousek a vlastně nejpovedenější Arnoldův kousek od jeho "návratu".

plakát

Hypnotizér (2012) 

Ale nakonec to není až tak nezáživné a zdlouhavé a řekla bych, že ze slabší předlohy flm vytřískal vše co se dalo. Celkem zajímavá zápletka je ve filmu oproštěná od spousty nudných věcí z knihy a jako třešnička na dortu je zde samozřejmě Mikael Persbrandt v roli přesvědčivého hypnotizéra. Jinak myslím, že existuje spousta kvalitnější severské literatury, která by stála za zfilmování, než zrovna Keplerovic díla.

plakát

Hanna (2011) 

Začátek a celá první třetina nejsou vůbec zlé, ale pak se děj tak nějak rozplizne a divák už se ničeho mimořádného nedočká, žádná výraznější akce, žádné překvápko a rychlý závěr. Na duhou stranu není to úplná nuda a místy vizuálně povedené scény jsou doprovázeny poměrně příjemným soundtrackem.