Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (113)

plakát

Agenti z podsvětí (1996) (TV film) 

Taková oddechovka asi na úrovni Kobra 11. Je vidět, že na to nebyly ani peníze ani čas.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Mulder a Scullyová se vrátili, ale už to nejsou tak úplně oni. Hlavně David Duchovny se asi musel dost snažit, aby nevypadal na svých 48 a úplně se mu to nedaří. Co se týče vyšetřování je film solidní a fanouškovo srdce povyskočí. Bohužel druhá linie příběhu je příliš schématická, jako doplněk hlavního děje nefunguje a spíše ruší. Kdyby to byl jeden díl seriálu, bylo by to fajn. Jako celovečerní film je to poněkud rozpačité, i když napětí si člověk užije skoro jako dřív.

plakát

Americký gangster (2007) 

Musím říct, že Denzel Washington není podle mne jako drsný gangster úplně přesvědčivý. A i přes poměrně dlouhou stopáž a svižné tempo, mi vyprávění přišlo místy příliš zktratkovité. Holt Kmotr nebo Mafiáni to nejsou, ale jinak po všech stránkách nadprůměrné dílo, ke kterému se budu rád vracet.

plakát

Austrálie (2008) 

Obrazově a příběhově sice velkolepé, ale trochu nevyrovnané. Tempo vyprávění se často mění, stylizace není důsledná a nějak jsem se nemohl ubránit dojmu, že je tam toho prostě moc. Navíc po Moulin Rouge jen těžko někdo uvěří, že Nicole Kidman neumí zpívat.

plakát

Až na dřeň! (2014) 

Je to takové "Tenkrát v Makedonii" a taky "Butch Krsto a Sundance Filip". Krásný velký film!

plakát

Až na krev (2007) 

Taky se to mohlo jmenovat Přes mrtvoly. Nemýtický a nelichotivý obraz hospodářského vzestupu a lidského pádu naftového magnáta. Výborný film o tom, jak taky může vypadat úspěch.

plakát

Balkan Is Not Dead (2013) 

Výborné historické drama podle divadelní hry, odehrávající se před rozpadem Osmanské říše v Makedonii, který byla její provincií. I přes vážnost tématu jde o dílo zábavné, a to zejména díky zachování jisté míry divadelnosti a také díky úžasnému výkonu Nikoly Ristanovskeho.

plakát

Batman (1966) 

Výborná parodie na dobrodružné příběhy netopířího muže. Film plný bizardních rekvizit, nečekaných zvratů a komických situací. Fantastická je zejména scéna s útokem žraloka nebo nekonečné zneškodňování bomby.

plakát

Bělehradský fantom (2009) 

Velmi zajímavý příběh, ale formát doku-drama mi moc nesedí. Starší pánové něco povídají, pak jsou dotáčky stylizované trochu jako Profesionálové, ale ve výsledku je to spíš Malý pitaval z velkého Bělehradu. Ovšem Vasa byl frajer a Porsche je prostě Porsche.

plakát

Běžící muž (1987) 

Špatný scénář, špatná režie, špatní herci, špatné skoro všechno. Tento film je ukázkovým případem diletantské kinematografie 80. let, kdy se na koleně natočené béčko mohlo stát kultem. Občas je to sice docela zábava, ale zajímavý námět zůstal naprosto zmršený.

Ovládací panel
9 bodů