Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (25)

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Neprůstřelné obleky se nám tu tak rozmohly, že jen kvůli nim je film o hodinu delší. A to je bohužel moc. Nejpozději trojkou (a já bych i hlasoval, že druhým dílem) měla série skončit. Teď se tento největší násilný úbytek obyvatelstva od druhé světové války proměnil v bohapustý bolehlav.

plakát

Mimo kontrolu - Zkáza Světového obchodního centra (2016) (epizoda) odpad!

Slova jako "pravdivý", "tak se to skutečně stalo" apod. jsou stále předčasná. K vyřknutí definitivy jsme malí páni. A tak popisuji pouze své šimrání. Pro téma 11.září je nejucelenějším dokumentem, co za ta léta vznikl, September 11: The New Pearl Harbor (2013). Pět hodin rozporování oficiálních stanovisek a pokládání jasných otázek zastáncům vládní verze. I tento o tři roky novější dokument na některé mohl odpovědět. Však jen brnká na city rozhovory a vatou nejdoucí k jádru. Jádru věci i mrakodrapů. Víte, například, že oficiální vyšetřovací zpráva končí chvílí, kdy se začne první věž hroutit? (Prostě rozbor nesrovnalostí pádů se nekonal, jen domněnky co k nim vedlo a tečka). Že budovy WTC 1 a 2 padaly téměř rychlostí volného pádu, což odporuje zákonu zachování energie? (Nelze pod sebou drtit hmotu - navíc násobnou - z velké části neporušené konstrukce, aniž by se zpomalila rychlost pádu nebo aniž by se dodala energie z vnějšku soustavy) Že se prakticky nenašla torza těl, stovky se nedaly identifikovat ani metodou DNA? Při pádu pouhou tíhou budovy, opravdu se po zavalení stropem téměř vypaříte?! Že WTC 7 je jediná podobná budova v historii, která se zřítila v jediný okamžik do svého půdorysu pouhým působením nerovnoměrně rozšířeného požáru?. A spousta dalších otázek, na které stačí laický náhled zastánců i odpůrců, aby zde bylo šimrání, že po stránce fyziky něco nesedí. Buď byl vůl Newton a váš učitel nebo vola robí z vás.

plakát

Dylan Moran: Monster (2004) (TV film) 

Dřív jsem se seznámil s na přelomu 80. a 90.let vystupujícím Billem Hicksem. Dylan se v hodně tématech prolíná (cigarety, drogy, neřesti, národnosti, náboženství,.. pochopitelně, hlavních okruhů není přehršel), však nabízí je o poznání méně přitažlivější formou. Zbrkle konzumně buranskou si ji pracovně nazvěme. Ve vystoupení pouze pokračuje monotónně v roli z Black Books, avšak ztrácí seriálovou výhodu naředění děje ostatními herci, kdy nejste Moranovým řevem a jedním výrazem přesyceni tak brzy. Doladění pózou s cígem a sklenkou nepřesvědčuje. Poslední půlhodina se přece jen dostane do jakýchsi kolejí bez ploché improvizace a člověk se zasměje. Tedy dejme tomu, jako předkrm si pusťte Monster, kdy během prvních 50 minut budete vedle v kuchyni vařit, a k hlavnímu chodu servírujte např. Revelations Billa Hickse. (Najdu si výhledově Gervaise a možná pak dostanete na výběr ze dvou hlavních jídel)

plakát

September 11: The New Pearl Harbor (2013) 

Dokument o 11.září 2001 uceleně, podrobně a věcně, přesně jak to máme rádi. A jako bonus přehledně. O dané problematice není lepší volby. Některé výsledky oficiálního vyšetřování jsou sporné, jiné podivné a zbylé vůbec nepasují. A pravda? Pravdu má vítěz. (K dnešnímu dni na yt volně přístupné i s přesnými českými titulky)

plakát

Štvanec (2003) 

Dlouho mě nic tolik nezklamalo. Střídání lokací jak tahané z klobouku, bez přípravy (rozuměj scénáře), vše zbrkle dovnitř, mrtvolu, rychle ven; možnosti, které místa nabízela nevyužity (za všechny: tunel, šalina, a často s lítostí zmiňovaný les..). Laciný video film, mé politování návštěvníkům kin. Tomy Lee se holt sekl, přesto je jediný, kdo film drží nad naprostým dnem. No nic, napravíme mu reputaci Uprchlíkem. Tedy pouze v mém přehrávači, on cestovat v čase neumí.

plakát

Justin Bieber: Never Say Never (2011) odpad!

Dokument jsem viděl celý a stejně tak hodnocení patří dokumentu, který není točen nezaujatě zvenčí, ale účelově jako další korálek na marketingovou šňůru. Hodnocení nepatří interpretovi. Ten odpadem není, má určitý talent, bohužel už neměl čas ho rozvinout (konec informace, která se tu očividně musí sdělit). Z příběhu se dozvídáme o chlapci, z něhož si ostatní vytvořili dojičku $. Paní z týmu nás dojímá sdělením,. že Bieber má ročně 86 koncertů a že by to byl záhul pro jakéhokoli zpěváka, co teprve dítě. Už se nedozvíme, kdo mu to naplánoval a proč někdo nezasáhl, aby ho tímto neodrovnali (že si v současnosti chce dát uměleckou pauzu jen potvrzuje slepotu (rozuměj zištnost) toho super týmu okolo). Někdo do kamery tvrdí, že se nesmí dopustit, aby kluk přišel o své dětství, ale není jak diváka přesvědčit, že mu ho aspoň špetka zbývá. Při koncertě +- každý 4.den není divu. Samé sobecké kecy zabalené do sluníčkových vět. Kapitola sama o sobě je práce s fanynkami. Oh my god! Vy mi dáte lístek zadarmo?! Oh my god! Nejlepší den mýho života! Já vás miluju!... My tebe taky. ..a nezapomeň po koncertě koupit cd a triko a napsat do statusu, jak to bylo úžasný, fantastický. Včetně Justinových vlasů a jak byl sexy (výrazy čerpány z dokumentu, od dětí odhadem 6-11let). Se stejně zaměřenými cool kámoškami si tím jen utužíte partu a ty nezasažené se dozví o co přišly a příště už si ho nenechají ujít. Jen sory, pro ty už lístky nejsou, nejsme charita. ...Děti jsou nejsnadněji ovlivnitelnou skupinou zákazníků a spousta lidí je si toho vědoma. Čísla z účtárny je utvrzují. Nizké náklady, obří zisky. Welcome to the machine.

plakát

Taxík (2008) (pořad) 

Tak opět, v televizi zaměstnávají jeden druh lidí, kteří vykazují činnost, i když není žádoucí. Aleš Háma to vede naprosto v pohodě a dělá z toho odpočinkový tříhvězdičkový pořad. Fungovalo to a proto zřejmě byla potřeba do toho sáhnout. Začal na střídačku provázet Matonoha a úroveň při něm spadla na horké těžké dvě hvězdy. Potom vyhrabali Absolonovou, která s jednou hvězdou na čele popojíždí s taxi po Prajze a stejně momentálně hodnotím pořad (Aleš mi promine) a děsím se, kdy narazím na zbylé dva zjevy uvedené v hlavičce... Samozřejmě, jako vše co se tu řeší, jde o hovno, je to jen faktická poznámka. Den se ještě trochu prodlouží a televize si výrazně odpočine.

plakát

Nádherná Zelená (1996) 

(s titulky na youtube aka "Nádherná zelená") Zajímavou chvilku si zde najde věřím každý. Minimálně v humorné lince, třeba pár minut s orchestrem pobaví. Jinak film k ničemu nenutí, závěry si dělejte sami ve své mysli. Dílko je jen další nápovědou pro ty, kteří už jsou schopni ji vnímat. Je-li někdo po shlédnutí nechápající či snad i hrdý, že mu film nic neřekl, nic se (u vás zatím) neděje.

plakát

Duch doby - Stále kupředu (2011) 

(a bude spousta křiklounů ne-ochot/schop-ných si to připustit) Jedinou utopii je přesvědčení, že současná společnost míří správným, udržitelným směrem. Nemyslet, neptat se. Jet po lajně od začátku do konce a mít k tomu uznání stejně jedoucí většiny. Co na tom, že se jede špatně.. Ale většina nejsou všichni. Změň myšlení, nepodlehni pochybám a staneš se inspirací.

plakát

Plán 9 (1959) 

Nepoznáte, zda právě vládne noc či den, a dojem váš bude jemně rozpolcen. Nebude to ztracená hodinka a kousek, jen to chce větší dávku nadhledu, než kdy jindy. A co vlastně zjistili mimozemšťané po lítém zkoumání naší planetky? "Jste planeta idiotů." To sedí..