Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (430)

plakát

Očista: Volební rok (2016) 

Jednička mě dostala především nápadem. Dvojka rozšiřuje koncept do širšího úhlu a Volební rok atmosféru dokresluje a posouvá zase o kousek dál. Celkově se mi dosavadní trilogie velmi líbí a těší mě, že se jedná o jeden z mála projektů, který nestagnuje ale naopak je film od filmu lepší.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Po shlédnutí zatím posledního dílu 4. řady mě seriál baví čím dál tím víc. Moc se mi líbí autentičnost doby, vikingské kultury, skvěle napsaný scénář a úžasně zahrané postavy. i když většina z nich je mi nesympatická a jsou to děsné svi**, k době a přežití to patří. Největší frajer tak je kromě Ragnara Bjorn a Rollo a když nepočítám Legerthu, která do filmu vnáší brutální ženskost a ambiciozního krále Ecberta, tak bych zbytek postav na místě pobil :-)

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Za to že jsem se dvakrát pousmál, ale jinak velmi trapná snaha pokračovat v něčem co mělo být nedotknutelné. Ke všemu po 20 letech.

plakát

Správní chlapi (2016) 

Tohle je vážně těžké rozhodování. Správný chlapi jsou vtipný, svěží, nápaditá s užasnou centrální dvojicí. Film jsem si užíval od začátku do konce a moc ně bavil i svým nádechem retro stylu a narážkami na nám již známá fakta. Na druhou stranu mám pocit, že k plnohodnotným pěti něco chybí. Ale vážně jen malý kousíček. Musím se na ti podívat znova.

plakát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

Nevím jestli jsem byl na jiném filmu nebo jsou už všichni zblblí Avanery nebo čím to je, ale vůbec nechápu celou tuhle kritickou kampaň. Já jsem viděl film, který jel v kolejích svých předchůdců. Se vším pěkným a příjemným, co obsahovali. Výborně zahrané postavy, propojení děje, narážky na situace minulé i budoucí, skvělý grafický háv i nápadité akční scény. Děj je dobře rozdělený, logický a obsahuje i několik silných scén. Byl jsem na filmu, kterému se může vyrovnat málo které komiksová konkurence (zdravím deadpoola). Ale na čem byl zbytek místních kritiků netuším. Nespletli jste si sál s Capitanem Amerikou? Dávat jednu nebo dvě hvězdičky mi přijde vážně úplně mimo realitu.

plakát

Sinister 2 (2015) 

Jednička měla nápad, a to celkem svěží. Dvojka je jen nudná snaha ještě z toho něco vytěžit.

plakát

Tvoje tvář má známý hlas (2016) (pořad) odpad!

Aneb jak zprznit všechno a všechny. Jediný kdo si v tomto pořadu zaslouží uznání je maskér, ale jinak těžké utrpení pro sluch i mozkové zavity.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Musím říct, že z výsledku jsem celkem rozpačitý. První dvě třetiny filmu jsou super. Bavilo mě sledovat dvě hlavní postavy jak se vyrovnávají s intrikami Lexe Lutora. Tato část byla svižná, nápaditá i dobře natočena. Poté přijde nevyhnutelný střet. Ten je také celkem zajímavý ale Superman dle mého dostává až moc na budku. A na konec přijde mega střed s mega potvorou, která je pořád větší silnější a zdemoluje vše co jí přijde do cesty v efekty nabitých scénách, které nevědí kdy skončit. Ve stylu Avangers se jednou pouze o to zničit co nejvíc a natočit maximální počet výbuchů. Prostě to, proč je nemám rád. A právě tento heroický závěr mi zkazil dojem z předešlé, dobře rozjeté, linie. Wonder woman byla v podstatě úplně navíc. Skutečně velmi těžké hodnocení.

plakát

Gangsteři (2010) 

S tímto obsazením jsem čekal víc, mnohem vicx ale dostal jsem obyčejnou hru na chytrou loupež a zradu.

plakát

Grimsby (2016) 

Sachovy filmy jsou stále drsnější. Jsou typické humorem na hranici vkusu a nechutnosti a často tuto hranici překračují. V tomto filmu se mu to povedlo skutečně mockrát a mnohé lidi to mohlo být až neakceptovatelné. Na druhou stranu jsem se bavil skoro od začátku do konce. Kromě úchylných scén, které byly tak moc, že člověk nemohl jinak a musel se smát, je ve filmu mnoho povedených gagů a narážek na dění poslední doby. Ke všemu jeho ztvárnění prostředí anglických hooligans nemohlo být lepší.