Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Rocky

Rocky (1976)

Serie Rockyho patří k tomu nejlepšímu co Stallone natočil a k nejlepším sportovním filmům vůbec. Mohl bych koukat stále do kola na cestu tohoto prostého a chudého boxera s jednoduchou logikou a velkým srdcem ke hvězdám a opětovný pád na zem. Rocky je epos, kterých není mnoho a díky své lidskosti se na něj dá dívat stále znova. A to nemluvím o skvělých zápasach v rinku, které jsou natočené tak reálně, že má člověk pocit, že by u toho byl. První Rocky to započal a právě svou čistotou patří k nejlepším v sérii.

Den nezávislosti

Den nezávislosti (1996)

Tohle je srdeční záležitost, film mého dětství. Už ani nevím kolikrát jsem na něj šel do kina. Miloval jsem ty emzáky, ty letecké souboje, ty hlášky, to herecké obsazení. Do dneška ve mě zůstává pocit nostalgie a Den nezávislosti si vždy s láskou pustím. Kdybych na něj koukal dnes, přišlo by mi to zřejmě jako slátanina plná klišé, amerického nacionalismu a jiných hloupostí, ale tohle Je prostě DEN NEZÁVISLOSTI a tomu proste odpouštím vše.

Batman

Batman (1989)

Nejlepší, nejkomiksovější a nejatmosférovější Batman. Pro mě je tento film spojení dvou velikánů, kteří odvedli svou práci na výbornou. Burton podkreslil film svou temnou vizí. Gothem se díky němu stává zaprášeným, špinavým místem. Vše dokresluje jeho smysl pro detail a skvělý scénář, který diváka do toho světa přímo vcucává. Druhou stranou dokonalisti je herecký výkon Nicholsona, který ztvárnil Jokera neopakovatelným způsobem. Jeho psycho kukuč a temné vtipky v jeho podání splývají s postavou jako jeho fialový oblek. Nicholsonův Joker je nepřekonatelná postava na kterou se mohu koukat stále dokola stejně tak na celý snímek. Hned na počátku byla nasazena laťka příliš vysoko a jediný kdo se k ní přiblížil byl obět Burton ve svém druhém Batmanu.