Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (31)

plakát

Válka, kterou nevidíte (2010) 

John Pilger je klasickým příkladem levicového brepty, salóního intelektuála, který vidí za vším spiknutí CIA a vlády USA. Už jeho předchozí dokument, ve kterém opěvuje venezuelského prezidenta Huga Chavese mě měl varovat, ale bohužel se tak nestalo. Všem, kdo se zajímají o dané téma a zároveň zastávají staromódní názor, že novinář by měl informovat pokud možno objektivně, pak doporučuji např. dokumenty tv stanice PBS Frontline, které patří k naprosté špičce v oboru a zároveň jsou zdarma ke zhlédnutí na internetu. Jakákoliv informační hodnota tohoto konspirativního paskvilu se totiž blíží nule.

plakát

Nie (1978) 

Právem zapomenutý film, jenž (pokolikáté už) recykluje oblíbené komunistické téma, kterak tatíček Masaryk nechal střílet do dělníků. Velmi patrná je zejména urputná snaha zesměšnit prvorepublikové představitele a některá buržoazní povolání (vyčúraný advokát zastupující obě strany v sousedském sporu pobavil). Podle zdejšího hodnocení ale většina uživatelů patrně viděla úplně jiný snímek nebo se nechala ošálit krásnou přírodou Horehroní. Tohle je na hranici odpadu.

plakát

Dvě věci pro život (1972) 

Něco tak jalového se opravdu nevidí příliš často. Devadesát minut koncentrované hornické nudy mě donutilo zvýšit hodnocení Partě hic s vědomím, že snímek už dnes neobstojí ani jako kuriozita. Jediné pozitivum snad představuje menší role alkoholika/flákače v podání Oldy Vlacha, který zde již pilně trénoval na svoji životní roli v Mimikrech.

plakát

Bludička (1977) odpad!

Rozum zůstává stát především nad tou mírou diletanství tvůrců, snažících se napodobovat realitu Západního Německa. To, že zdání kapitalistické ciziny zde vytváří jakási prostěradla s nápisy Zumbach und Sohn, Firestone apod., naroubovaná na oprýskané socialistické budovy se dá ještě pochopit. Co ale sakra dělá obraz Jana Žižky na koni v západoněmecké (!) kanceláři, to již patrně navždy zůstane záhadou. Zlatý hřeb pak jednoznačně představuje krátký záběr na televizní vystoupení jakéhosi blázna, který měl s největší pravděpodobností poukázat na pokleslost tehdejší kapitalistické zábavy. Něco tak bizarního se jen tak nevidí. Samotná kriminální zápletka je ale tak zoufale nudná a nepřehledná, že jsem místy vůbec netušil která bije. Naštěstí film neochvějně spěje k jedinému správnému a logickému závěru. Za všechno můžou emigranti!!!

plakát

Vy nám taky, šéfe! (2008) 

Žlutý autobus, to je taková pojízdná braková knihovna 21.století, nevyčerpatelný zdroj inspirace a fenomén sám o sobě.

plakát

Ve znamení Tyrkysové hory (1977) odpad!

Další koprodukční sedmdesátková "lahůdka", vyrobená ve stylu přijedeme tam a něco už tam natočíme. V okamžicích, kdy kamera krouží po jistě nádherné mongolské přírodě se film ještě dá tak tak vydržet. Pokud se ale přesuneme do Ulánu (jak zde familiérně nazývají hl. město Mongolska) a zejména do interiérů, začíná to pravé peklo. Především dialogy s. Větrovce s Mongoly jsou hodně za hranicí snesitelnosti. Otřesný zážitek, který můžu doporučit pouze těm největším masochistům nebo členům klubu česko-mongolského přátelství.

plakát

Kluk za dvě pětky (1983) 

Na mladého Langmajera a Vávrovou se dobře kouká a už jsem si myslel, že to bude za tři hvězdičky, když do záběru ladně vplula kapela Kroky, Františka Janečka. Ze záběru na samotného principála se mně udělalo nevolno a výsledný dojem již byl nadobro zkažen. Znovu jsem se přesvědčil, že estetika 80.let představuje slepou větev ve vývoji lidstva.

plakát

Kozie mlieko (1950) 

Vlna slabomyslnosti udeřila také na slovenský film 50. let silou uragánu. Takové erupce revolučního nadšení jsem ještě neviděl a to už mám leccos odkoukáno. Jedna hláška střídá druhou ("Vaše koně nebudú dávno na svete, keď naše Zetory budú sviežo behať", "My vám stroje, vy nám chleba" apod.) a navíc je zde bonus v podobě hádejte čeho. Ano, kozy. Kam se hrabe Karhanova parta a jiné české agitky na tento skromný snímek našich bratrů z východu. Závěrem bych si dovolil vyjádřit díky provozovatelům kanálu CS film, kteří v sobě našli dostatek nestoudnosti, pustit toto obskurní svinstvo znovu do světa. 110% na stupnici demence!!!

plakát

Osada mladých snů (1931) odpad!

Bill Stín, jediný tramp na světě, který s sebou na čundr nosí šekovou knížku. Ještě teď mně neopustila škytavka.Vidět a zemřít!!!