Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Jeden z nejlepších seriálů všech dob. Perfektní skloubení atmosféry, hudby, výpravy a hereckých výkonů. Deset hodin kvalitního válečného filmu, mapujícího působení elitní vojenské jendotky za druhé světové války, tréninkem počínaje a poválečnou situací konče. Nejpůsobivější je nejspíš část, odehrávající se v zasněžených lesích Ardén. Takhle válka prostě musela vypadat. A věru, i když jsem military fanoušek, takovou válku bych asi zažít nechtěl. A to je poprvé, co jsem tenhle pocit měl. Tady ta protiválečnost zatraceně funguje.

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

Po první sérii musím hodnotit jednoznačně za 5*. Slušné herecké výkony, sympatičtí hlavní představitelé, plno zvratů a hlavně nenudící děj, který vůbec nepůsobí dojmem umělého natahování. Tohle se tvůrcům povedlo.

V síti CIA

V síti CIA (2007)

Brilantní dílo. Skvostný seriál o studené válce. Detailnější pohled na ni jako na takovou jsem ještě neviděl. Vztahy mezi ruskou KGB a americkou CIA jsou pekelně napjaté, všude se to jen hemží dvojitými agenty a "draftuje" se o sto šest. Nádherná, takřka Oskarová kamera, divákovi přesně do noty hrající hudba, na televizní produkci hodně přesvědčivé vizuální efekty a co je hlavní - bezchybné herecké výkony. Kde jsou doby hezouna a idolu mnohých náctiletých děvčat, špatně hrajícího Chrise O'Donnella. Ty tam, Chris táhne celý seriál dopředu a právě on je ten, který herecky nad ostatními vyčnívá. Nechci říci, že ostatní hrají špatně, na excelujícího Chrise ale nemají. Jakž takž se ho ještě drží Rory Cochrane, který taktéž předvádí doposud svůj nejlepší výkon. Připočítejte si standartní (čili vynikající) výkony Alfreda Moliny, Michaela Keatona, Natashy McElhone a Alessandra Nivoly a dostanete nejlepší seriálové obsazení roku. Druhá světová má své Bratrstvo neohrožených, studená válka má The Company.

Hrdinové

Hrdinové (2006)

Po první sérii - Jde o další z dynamických, výborných seriálů nové generace z produkce USA. Svět superhrdinů tak trochu jinak - žádné kostýmy, velkolepá prohlášení.. Tady se hraje na anonymitu vůči okolnímu světu a na cestu za jediným účelem - zachránit roztleskávačku, zachránit svět. Seriál je plný neokoukaných a přesto odněkud známých tváří. Každý si najde toho svého favorita (u mě jednoznačně vedou Peter Petrelli a Claire), na druhou stranu se zase může stát, že vám některá z postav nesedne (všichni okolo Micaha). Po první sérii převládá spokojenost a roste zvědavost na sérii druhou.

Californication

Californication (2007)

David Duchovny to dokázal. Po roli Foxe Muldera v Aktech X si televizní výrobu "vyzkoušel" podruhé a opět stoprocentně boduje. Hank Moody je perfektně napsanou postavou, jehož každý dialog i monolog je doveden k dokonalosti vypointovanou třešničkou na dortu v podobě mnohdy cynické či sarkastické slovní ekvilibristiky, jíž si zamilujete ať chcete nebo ne. Avšak Hank není jedinou zapamatování hodnou postavou, téměř stejné úrovně dosahuje Hankův agent, jehož choulostivé situace jsou ještě choulostivější, než ty Moodyho a když se náhodou ona choulostivá situace týká obou, stojí to za to a mnohdy jde o nejlepší momenty celého seriálu. Duchovny se s těžkou rolí vypořádal překvapivě na výbornou a jeho cynická, do životní zkoušky hozená postava je stejně uvěřitelná, jako Gregory House. Californication je z poslední doby již třetí seriál, který jsem ohodnotil plným hodnocením a který si maximální hodnocení zasloužil. Neboť Californication má vše, co chlap k životu potřebuje - chlast, spoře oděné nádherné ženy (oděné však rozhodně nezůstanou), cynismus a sarkasmus ve své nejčistější podobě a jako bonus navíc hlášky, které podvědomě začnete používat v každodenním životě.

Rodina Sopránů

Rodina Sopránů (1999)

Bez okolků můžu říci, že tohle a Bratrstvo neohrožených jsou mé dvě naprosto nejoblíbenější televizní série. Fakt, že za oběma stojí televizní stanice HBO hovoří za vše. Má oblíbenost Rodiny Sopránů sahá dokonce tak vysoko, že jej jako celek řadím výše než celovečerní filmy Road to Perdition, Kmotr či Scorseseho výtvory. Charaktery jsou propracovány do nejmenších detailů, prakticky není jediná hlavní postava, kterou si divák oblíbí méně než ty ostatní. Tony, Paulie, Silvio, Chris či Bobby, ti všichni vypadají přesně tak, jak si většina z náš současné mafiány představuje (nedivil bych se, kdyby se od skutečnosti lišili jen minimálně). To, že se celý děj odehrává v současnosti je možná další z důvodů, proč jej řadím výše než dříve zmíněné filmy. Je to něco nového a neokoukaného. Veliká škoda, že seriál po šesté sérii skončil, jedna z mála výjimek, která si udržela vysokou kvalitu tak dlouho. Bravo a smekám Davidu Chaseovi za brilantní dílo, které si pouštím znovu a znovu.

Futurama

Futurama (1999)

Dlouho, předlouho jsem si myslel, že Simpsonovi navždy zůstanou nejlepším animovaným seriálem. Po nedávném shlédnutí Futuramy však musím svůj názor změnit. Futurama na hodně dlouho zůstane nejlepším animovaným seriálem. Všechna dobrodružství s naprosto nejlepší televizní kreslenou postavou Benderem, jeho obrovským konkurentem Fryem, neskutečně sexy kyklopkou Leelou, "dědou Simpsonem" profesorem Farnsworthem atd jsou prostě o mnoho záživnější a vtipnější než všechna ta dobrodružství rodinky Simpsonových. Jestli se Matt Groenig ještě někdy pustí do dalšího animovaného seriálu, musíme mu zarezervovat nejvyšší příčku v našem žebříčku nejoblíbenějších seriálů. Naprosto zasloužené plné hodnocení.