Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Skála

Skála (1996)

Na tento film jsem šel do kina v přesvědčení, že to bude další průměrná akční slátanina, ale šeredně jsem se zmýlil! Když jsem zhlédl jména neuvěřitelně kvalitních herců (Connery, Harris) - předem jsem pasoval film na nadprůměrný. Nakonec až takhle kvalitní film jsem opravdu nečekal. Soundtrack je ten nejlepší, jaký jsem kdy slyšel (hlavně na začátku a ke konci filmu). Herci jsou fantastičtí (proč akademici ignorují akční snímky?). Pokud jste film neviděli v kině, nejspíše při jeho sledování nezažijete to co já. Nejlepší akční film konce století.

Americká krása

Americká krása (1999)

Na Americkou krásu se musím podívat ještě jednou. Tohle je ÚŽASNÝ film, po jehož shlédnutí se mi chtělo tleskat. Kevin Spacey hraje Lestera, muže, který prožívá krizi středního věku a touží po kamarádce své dcery. Spacey je bez debat nejlepší dramatický herec vůbec. Jestli je na filmu něco vyjímečného, je to určitě příběh, který je neobvyklý a jedinečný, odehrávající se mezi několika rodinami v anonymním americkém předměstí. Natočeno je to opravdu krásně. Jistým způsobem to dělá film střídavě veselým, srdervoucím a strašným. Je určen především pro zralé publikum. Je zde trocha toho násilí a skoronahých scén (ovšem obojí je zde velmi vkusně zpracováno). Ovšem i starší školáci by si film mohli užít. Podívejte se nato. Nebudete litovat.

Cesta do zatracení

Cesta do zatracení (2002)

Road to Perdition (Cesta do zatracení) je jeden z nejlepších (ne-li nejlepší) mafiánský film, jaký jsem kdy viděl. Hanks, hrající Mika Sullivana předvádí svůj standard (čili 100% herecký výkon), Newman taktéž... Nevím, co více napsat, vše už bylo řečeno, respektive napsáno v příspěvcích tady kolem.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump je nejlepší film všech dob. Je jasné, že mnoho z vás s mým názorem nebude souhlasit, ale já si stojím za svým. Co film dělá tak skvělým jsou emoce, které pocítíte během sledování. Začíná jako komedie, přes rodinný snímek, přes drama a depresivní thriller zpět k rodinnému snímku. Tenhle film mám rád, a navždy zůstane v mém srdci na prvním místě.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Wooooooooooow, tohle slovo popisuje celý film :) Tohle jsem viděl poprvé šest let zpátky. Tu dobu jsem jej měl rád. Učili jsme se o schizofrenii, a přitom se dívali na tento film. Hned jak jsem přišel ze školy, řekl jsem matce, že jsme se dívali na skvělý film - Let přes ptačí hnízdo. Pěkný název, že? Matka mi pověděla, že děda film vlastní na VHS. Byl jsem nadšen. Vynikající herecké výkony byly vším, o čem jsem ve spojitosti s filmem mluvil. Vždyť někteří aktéři byli opravdu mentálně zaostalí. Nedovedu si představit, jak by film dopadl, kdyby zde místo Nicholsona hrál James Caan, Marlon Brando či Gene Hackman, jak se původně plánovalo. Nicholson byl až čtvrtý v pořadí. Konec mě opravdu dostal, tak silný moment jsem ještě v žádném jiném filmu předtím neviděl. Na film by jste se měli všichni podívat. Je to legenda, nebudete zklamáni. PS: Scéna s rybařením se odehrávala v Depoe Bay, nejmenším přístavu na světě.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Scénář pro Kingovu Zelenou míli byl výborně napsán, nebo přepsán dle knihy, jak chcete. Prostě a jednoduše i další film Franka Darabonta zůstal věrný Kingově románu. Herci byli vynikající a celkový snímek je velmi dojemný. Doporučuji všem, co mají Stephena Kinga v oblibě a obzvláště jej doporučuji všem, kterým se líbilo Vykoupení z věznice Shawshank.

Crash

Crash (2004)

O filmu jsem před shlédnutím vůbec nic nevěděl, snad až na žánr a zemi původu :) Lepší drama se jen těžko najde, Haggis může být na svůj debut náležitě hrdý, doufám, že neusne na vavřínech. Toho Oskara by si film zasloužil. Vynikající herecké obsazení, žádný herec nehraje méně než na 80%, z řady vyčnívá jen Don Cheadle a Matt Dillon, ti jsou neuvěřitelně přesvědčiví. Potěší i menší role Keitha Davida či Sandry Bullock, kteří za ostatními ani v nejmenším nezaostávají. Hudební složka je opravdu skvostná a soundtrack doporučuji úplně všem. Je třeba zmiňovat něco více? Myslím si že to nemá cenu. Je tu toliko komentářů, že se stěží dočtete k tomu mému ;)

Ovládací panel
121. nej uživatel Česko
184 bodů