Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (64)

plakát

Zaklínač - Začátek konce (2019) (epizoda) 

Překvapivě se to hodně drží povídek, co do děje, nicméně podání vypadá lacině. A chybí tomu Sapkowského lehkost a humor, bez kterého se z osobitě pojatého fantasy braku stává... inu jen brak. Neodsýpá to a dějová linka Ciri je ale neuvěřitelně rozvláčná a nudná. Hudba je strašlivá. Prakticky jediné pozitivum vidím v choreografii soubojů a, ač ten hezoun není Geralt podle mého gusta, Cavill tu roli poměrně zvládnul. Jinak je to bída, vážení. Lepší zůstat u knížek a her a nekazit si Zaklínače seriálem.

plakát

Hra o trůny - Dlouhá noc (2019) (epizoda) 

"I'm hurt!" pronesla postava, která měla zemřít hned na tu první ránu, co dostala, ale ještě asi půl hodiny bojovala sama... dobře s nepatrnou pomocí, proti hordám zombíků, a skonala. Ta relativní nesmrtelnost hlavních postav mi začíná bavit.

plakát

Jessica Jones - Série 2 (2018) (série) 

Po brilantní první sérii, která mě hodně bavila, jsem z tohoto počinu trochu rozpačitá. Nechci říct, že to bylo špatné. I tento děj dokázal člověka vtáhnout. Přeci jen to ale z mého hlediska bylo podstatně horší než první série, zvlášť co se týče vypracování postav. Navíc postava matky Jessicy mě nepřesvědčila a do jisté míry mi vadila po celou dobu sledování série.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Skvělé, milé a oddychové. Bavila jsem se od začátku do konce. Původně jsem chtěla dát čtyři hvězdy, ale natolik mi učaroval soundtrack, že musím přidat ještě jednu :)

plakát

Kriminalista (2006) (seriál) 

Ten plešoun je sympaťák. A případy také nejsou nejhorší.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Nezklamalo. Od Thana jsem sice, po přečtení zdejších komentářů, čekala mnohem větší koncert, takže ten byl pro mě velkým zklamáním. Jinak film odsýpá a až na pár hlušších míst (většinou obsahovaly Thana) jsem se nenudila. Je těžké dát dohromady tolik postav a udržet konzistenci děje. Zde se to povedlo a to prosím před scénáristy smekám. Navíc s potřebnou dávkou nadhledu a vtipu, pro který je mi Marvel drahý. Ještě musím dodat, že skutečnou radost mi udělalo i to, že v Infinity War fungovala Wakanda, která náhle nebyla jen sterilním dějištěm strašlivých klišé a glycerinových slz, ale místem, které mělo i šmrnc a styl. Ale tedy... Cpt. America bez štítu? A ještě jedna stížnost: Hiddleston jen na pět minut jo? Tedy, že Loki umře, jsem čekala. Ale že takhle brzy? A doufám, že Nick Fury vstane z mrtvých... otherwise I'll be really furious!

plakát

Black Panther (2018) 

Slabota veliká. Neměla jsem velká očekávání, ale i ta stačila na zklamání. Miluji marvelovský patos, ale tady mi zatraceně chyběly nadhled a nadsázka. Akčních scén bylo velmi poskrovnu. Když už se náhodou odehrál nějaký souboj, byl sestříhaný tak, že kdyby tam nebyl, vyšlo by to nastejno. Dialogy s postupujícím časem fungovaly míň a míň, až nakonec přestaly fungovat úplně. Postavy byly sterilní, toporné, neživotné a fráze, které odříkávaly, byly stejně prázdné jako ony samy. Nuda, nuda, vážení. Žádná jiskra, žádná nadsázka, nic. Nakonec mi ani nepřišlo, že se dívám na marvelovku. A to první třetina vypadala dokonce nadějně, takže věřím, že se z toho něco vykřesat dalo. No, ale alespoň tam byla jedna pěkná honička a Black Panther má fakt cool obleček :)

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) odpad!

Inu tedy, po povedené jedničce jsem zažila hořké zklamání. Vizuálně je to pěkné. A to je asi tak vše, co mohu říct na obhajobu filmu. Děj je nekonzistentní a překombinovaný. Dialogy sice fungují, ale i ty občas pokulhávají. Řekla bych, že potenciál to vlastně má, leč scénárista se zbláznil a ve snaze nacpat do příběhu vše, co mu přišlo na spider-manově příběhu nosné do jednoho filmu, tento potenciál zabil. Po necelé půl hodině mě film začal neskutečně nudit. A nudil mě čím dál tím víc. Romantická linka nefungovala, frustrovaný Electro nefungoval, Harry Osborn, jehož charisma nemělo jak vyniknout, nefungoval. Po filmu, který měl náboj, vtip a nápad přišel scénaristicky nezvládnutý, nezáživný film, který sází pouze na vizuálno. Nuda, nuda, šeď

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Spokojenost. Děj drží pohromadě a šlape, hlavní představitel je sympaťák, záporná ještěrka se povedla také a Gwen je poměrně fešná. Tenhle pavouk rozhodně předčil moje očekávání.