Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Columbo

Columbo (1971)

Každou episodu jsem viděl snad třikrát, ale stejně to neomrzí. Peter Falk je bezesporu jeden z nejcharismatičtějších herců vůbec a jeho vystupování v roli poručíka je mi nadmíru sympatické - tady chci souhlasit s Gimlim, protože to jsou přesně momenty, kdy mi poskočí srdíčko. Columbo vyšetřující někoho, kdo má "vlivné přátele", "geniální plán", "dokonalé aliby", jeho rádoby nesmyslné otázky ("ještě maličkost ...") pokládané s jemným úsměvem vraha postupně rozeberou a zajistí další konec s čekající ženou, nebo smutně koukajícím psem Psem.

Profesionálové

Profesionálové (1977)

Tohle by se asi v dnešním jazyce označilo jako "cool" a nelze než souhlasit. Jednotlivé episody jsou přeplněné nápaditostí a vtipem "Seržat Doyle se hlásí do služby mezi burany!" Politika akce i čistá detektivka společně s trojicí velmi sympatických herců nemůže omrzet ani když vidíme případy CI5 na obrazovkách té či oné televizní stanice prakticky každý rok společně s Columbem.

Království

Království (1994)

Totální nářez z 90. let, o kterém jsem přesvědčen, že se stal mojí srdcovkou, byť si ho ještě netroufám hodnotit ve hvězdičkách. Kvalitní obsazení, skvělý děj a ta atmosféra! To je atmosféra zvláštního koktejlu X-Files a Twin Peaks a k tomu navrch cosi zvláštní Trierovského.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Velmi kvalitní zpracování, které jsem si po pár dílech nejistot konečně oblíbil a nyní je tak na řadě čekání na druhou sérii. Za sebe teda nemůžu říct, že by se seriál přesně držel předlohy (ikdyž chápu, že peníze nerostou na stromech v okolí natáčení). Některé momenty silnější než jiné (Eddardův osud, Aemonovo odhalení, "For the king in the north" a mnohé další) a někteří herci lepší než jiní (Tyrion, Syrio, Barristen nebo Jamie), a celkově velmi kvalitní fantasy, troufám si říci od dob prvního filmu Pán prstenů, to nejlepší.

Marco Polo

Marco Polo (1982)

Seriál mého dětství, pamatuju se, jak jsem si v kuchyni pískal úvodní znělku od Ennia. Věřím, že pokud bych znovu shlédl, považoval bych to za dobou ovlivněné béčko a nějakou hvězdu bych strhl, ovšem pro teď se nechám ovládat těžkým sentimentem.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

"Á, cukrárna! Dal bych si kilo Bristolských karamelek; a ... nemusíte je balit, sním je hned." Dlouhý záběr na pana Burnse zírajícího na automat na tyčinky, a pak: "Znepřátelil sis mocného muže, milánku!"

Akta X

Akta X (1993)

Když jsem byl dítě, tak jsem ani přes léto, během tropickejch nocí, nechtěl spát s pootevřeným okenem, protože představa toho chlápka co se protahuje úzkejma otvorama byla fakt děsivá a nutno poznament, že i po shlédnutí o nějakých 14 let později je mysticita první série krájitelná jak mlha okolo Brčálníku.