Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Co říct, snad jen - nejlepší film všech dob.

Vítězové a poražení

Vítězové a poražení (1999)

I po letech neskutečně průraznej film, kterej se divákovi zavrtá pod kůži hned v prvních minutách úvodním zápasem a po zbytek dvou a půl hodinové stopáže už ho nenechá vydechnout. Mistrovské dílo bez jediného kazu, kterému se v daném žánru svou formou a obsahem zatim nic nevyrovnalo. 100%

Věc

Věc (1982)

Nejlepší horor všech dob. Nejradši si ho pouštim v zimě, abych se správně naladil a nechal se naplno pohltit tou atmosférou. Tohle je ten typ filmu, u kterýho mě mrzí, že neni o něco delší. Kurt Russell s plnovousem je cool.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Jednoznačně nejlepší z celé trilogie, na čemž má lví podíl sehranost Harrisona Forda a Seana Conneryho, kteří jsou ve svých rolích doslova famózní, stejně jako celý film. Pro mě zatim nejzábavnější Spielberg.

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Nejlepší film Ridleyho Scotta. Ty dvě a půl hodiny možná neodsejpaly tak rychle, jak sem čekal, ale nenudil sem se a furt sem si říkal, že tohle je dost možná nejlepší filmy poslední pětiletky. Po technický stránce (zvuk, střih a hlavně kamera) výborný, herci jsou všichni famózní (Russell Crowe byl dobrej, ale Denzel Washington si získal moje sympatie víc a skvělej byl i Josh Brolin, kterej podle mě na Oscarech nepřijde zkrátka). Konec byl docela nadupanej a skončilo to jak sem chtěl........tohle je jeden z mála současnejch filmů, co má právo stát se klasikou........a jen tak mimochodem po druhym zhlédnutí je to pro mě dost možná vůbec nejstylovější gangsterka (ne lepší než Kmotr, ale prostě stylovější).