Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (708)

plakát

Venom (2018) 

Trochu temnější superhrdinovka, ale líbí se mi to. Tom Hardy je prostě borec a bez něj by to tak dobře nepůsobilo. Tady bych vyloženě rád pokračování. Pokud se ale nebude nést ve stylu ujetýho megalomanství, jako obvykle pokračování většiny marvelovek.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

(MŮŽE OBSAHOVAT MÍRNÉ SPOILERY) Mezi těmi všemi filmy se superhrdiny poslední doby je tohle docela svěží vánek. Příběh sice jak přes kopírák jako u všech filmů stejného ražení, ale samotný jeho detaily a provedení je tu pojato docela nezvykle zajímavě. Každopádně za tu naprosto haluzovou scénu s iluzemi jim tedy musím zatleskat, ta se vyloženě povedla! (Cinema City Liberec, 15.7. 2019)

plakát

Drž si šátek, Tatjano (1994) 

Vezměte si 10 minutový krátkometrážní film s nevalným dějem, natáhněte ho na 60 minut, dodejte absurdní robotické charaktery a asi tak 30 krabiček cigaret. V zásadě je to jen dlouhá a nezáživná reklama na tabákový výrobky.

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

Tedy, čekal jsem to horší. Nakonec se z toho vyklubala docela pohodová transformersácká podívaná. Mark Wahlberg se sem prostě hodí. Když to srovnám třeba s dvojkou, tak tady jsou pohodový i ty postavy samotných transformerů, který si člověk docela rychle oblíbí. Na druhou stranu s lidma je to už horší. Dcerunka Tess vlastně celej film prořve a probrečí (čímž se film posouvá blíže k realitě ohledně toho, jak by se asi chovala běžná náctiletá holka která se dostane do intergalaktickýho konfliktu přerostlejch robotů) a její nabíječ Shane je snad až trestuhodně nevyužitej charakter, jenž pronese jen pár slov, který navíc vyzní prakticky stejně - inu mlčeti zlato. Postava Stanleyho Tucciho nahrazuje střeštěnýho agenta Sektoru 7 z prvních dílů a více než důstojně. Zápletka samotná je vlastně ve své podstatě pořád to samé už od prvního dílu - hodní musí uchránit artefakt, kterej může všechno a všechny zničit, přičemž závěrečnej boj se odehrává vždy v nějakým velký městě (na poušti by se těžko vyblbli se speciálníma efektama). A za poněkud laciný beru přítomnost Galvatrona/Megatrona. Nechte už ho důstojně zdechnout, vždyť už je k smíchu jak vždycky pronáší jen silácký řeči a nakonec beztak odejde s botama od sněhu a banánem v ruce. Intelektuální zábavu tu prostě nečekejte, ale pokud hledáte plno nesmyslný akce protkaný nějakým tím patosem, s Transformers jen tak chybu neuděláte.

plakát

Návrat do Černobylu (2017) (TV film) 

Ani jsem si nemyslel, že ještě naleznu dokument o Černobylu, který by zase přinesl něco pro mě nového - a hle, tady je. Rozhovory s pamětníky - například velitel policie apod., a nebo třeba i trocha informací o vysídleném městě Poliske, a info o novém sarkofágu. Zpracování taky zajímavé, ale nevím jestli v originále, ale minimálně ve slovenském znění pár nepřesností (vážně sypali na hořící reaktor uhlí - jako vážně?... ). Ale jako celek velmi příjemný a svěží dokument.

plakát

Ljudmilas röst (2001) 

Dokument o Ljudmile Ignatěnkové, manželce jednoho z černobylských hasičů, a o tom, jak moc jejich (její?) životy změnila ona osudová havárie. Po boku všech těch faktografických dokumentů (které mám ale samozřejmě v oblibě) je tohle zase něco úplně jiného...

plakát

V hlavě (2015) 

Dost dobrej nápad s fungováním emocí.

plakát

Lidice (2011) 

Další film, který je na působivé téma, a s docela zajímavou doplňkovou zápletkou. Ale něco mi tu moc neštimuje. Třeba Zuzana Bydžovská se mi tam vůbec nehodí - její hlas, a celkově zjev...prostě jsem té postavě nějak neuvěřil. Co mě ale iritovalo asi nejvíc, tak byly jakési experimenty s kamerou. V řadě záběrů si kamera hraje s hloubkou ostrosti, a to navíc dost nešikovně, což je místy hodně rušivý. Hudba až moc hrála na dramatickou notu, což atmosféře taky nepřidalo. Na druhou stranu Karel Roden jako obvykle podal kvalitní výkon, ale z průměru to zachránit stejně nedokázal. I tak se ale jedná o film, který by z historického hlediska měl shlédnout každý.