Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (295)

plakát

Aaltra (2004) 

Skvělá černobílá, černohumorná road-movie o dvou vozíčkářích.Škoda rozvleklého úvodu (během kterého jsem však měl vlastní "zábavu" v podobě zmatků s lidmi, keří si sedli na místa na které neměli lístky a argumentovali právoplatným vlastníkům těchto míst, že přišli pozdě), který do jisté míry vyvažuje zase perfektní závěr.

plakát

Accattone (1961) 

„Svět patří lidem, co mají zuby.“

plakát

Adam (1991) 

Animovaný film snažící se o filozofický přesah, od spoluzakladatele Aardman studia. Skvělá animace!!

plakát

Adrienna Pálová (2010) 

Hlavní hrdinka, sestřička na LDNce, jednoho dne přijme pacientku jménem Adrienna Pálová. Stejně tak se jmenovala její nejlepší kamarádka z dětství, která se tehdy náhle po čtvrté třídě odstěhovala. Rozhodne se ji tedy vypátrat.Nádherně natočený film s velmi jemným humorem.

plakát

Alcarràs (2022) 

Broskvový sad. Jen místo letních chat u Čechova se má kácet kvůli solárním panelům. Pečlivě vystavěný scénář zvládne zapojit každého z členů rodiny (perfektní casting celého obsazení!) a vyklenout pro ně vlastní příběh, aniž by působil nuceně.

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Stydím se za to, ale... bavil jsem se.Ne sice celou dobu, na komedii to nemá takový spád.

plakát

Alonzo, muž bez rukou (1927) 

Jeden z nejlepších němých filmů, díky temné atmosféře a brilantnímu Lonu Chaneymu v hlavní roli. / V tomto filmu hraje Chaney muže bez rukou, přičemž v roce 1920 hrál ve filmu Penalty muže bez nohou/

plakát

Anatomie vraždy (1959) 

Skvělé soudní drama s Jamesem Stewartem a George C.Scottem. Jejich hádky patří k tomu nejlepšímu ve filmu.

plakát

Antonio das Mortes (1969) 

Na konci filmu prohlásí Antonio skvělou větu: "Mám zbraně,ale ty máš své myšlenky. A ty jsou silnější než mé zbraně " ... a strhne se přestřelka.