Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Excalibur

Excalibur (1981)

Toto je pro mě to pravé filmové ztělesnění artušovské legendy. Poprvé jsem snímek viděl asi ve dvanácti letech a pak s odstupem let ještě asi tři- nebo čtyřikrát a s tím, jak jsem dospíval, mě film obohatil pokaždé jinak. Ale jedno zůstalo - absolutní pohlcení atmosférou temného raného středověku, kde Artuš zářil jako maják naděje a spravedlnosti, radovat se při jeho vzestupu a smutnit u jeho konce.

Eurotrip

Eurotrip (2004)

Tak takhle by měla vypadat správná teenage komedie. Žádné tělní tekutiny nelítají vzduchem, našlapaná muzika, pořád se něco děje a klasická zápletka o hledání si lásky není zbytečně vulgarizovaná a odvíjí se v zajímavých kulisách. Jako komedie u mě funguje stoprocentně, nevybavuju si žádné hluché místo, . Nic hlubokého (kromě jemného rýpnutí si do amerického vnímání světa) nenajdete, film však splňuje svoji úlohu a tou je rozesmát, hodit za hlavu na hodinu a půl na všední starosti a zajistit dobrou náladu. Doporučuji pro všechny, kteří se necítí moc dospěle, chtějí se na chvíli uvolnit a vypnout, ale u sledování snímků jako Bulšit si klepou na čelo.

Interstellar

Interstellar (2014)

Těžko se mi film po hodnotil prvním zhlédnutí. Už od začátku mě Interstellar pohltil do svého světa a já s nadšením hltal vše, co na mě vyvalí. Pak přišlo rozluštění záhady knihovny, které mě zprvu zklamalo, ačkoli jsem podobné rozuzlení očekával, během děje byla dovysvětlena, což mě uklidnilo a nepříjemná pachuť z "vesmírné magie" odezněla. Zůstává nadšení ze zkoumání neznámého a hořko-sladké pocity z osudů hrdinovy rodiny. Můj sluch potěšil jednak krásný hudební doprovod scén, ale ještě více ticho, které panuje ve vesmíru, oči hltaly fyzikálně korektní vizuální simulaci černé díry založené na výpočtech fyzika Kipa Thorna, který pracoval s Nolanem jako vědecký poradce filmu. Interstellar v sobě umně sjednotil dva koncepty: chladnou "hard sci-fi" s popisnými záběry cestování ve vesmíru a účelným, dosud nikde neviděným, designem robotů na jedné straně a emotivní sondou do mezilidských vztahů a čeho všeho je člověk schopen, když je zahnán do extrému, na straně druhé. Film nastavil v žánru space opery a vážné science fiction vysokou laťku a doufám, že ve směru, který vytyčil, budou vznikat další filmy.

V jako Vendeta

V jako Vendeta (2005)

Nádherné vyobrazení dystopické totalitní Velké Británie a boje jednoho muže za svobodu celého národa. "Člověka můžete zabít, ale myšlenku nikoli." + Vzpomněl jsem si nostalgicky na angličtinu na střední, jak nás učili "Remember remember 5th November". A jen tak na okraj SPOILER: Hrdina si splní to, co nejednomu z nás jistě proletělo hlavou - vyhodí parlament do povětří.