Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (7)

Cestovatelé časem

Cestovatelé časem (2016) (seriál)

Herci Ian Tracey (Ray) a Jennifer Spence (Grace Day) už oba předtím hráli v seriálu Continuum (od r. 2012), který se také zabýval cestovateli časem z budoucnosti do naší současnosti, kde ztvárnili postavy Jasona a Betty Robertson.

Star Trek: Nová generace - Hotel Royale

Star Trek: Nová generace - Hotel Royale (1989) (epizoda)

Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) v rozhovoru s Williamem Rikerem (Jonathan Frakes) o Velké Fermatově větě říká, že dosud, tedy ve 24. století, nebyla dokázána. Důkaz však nalezl britský matematik Andrew Wiles už v roce 1994, tedy přibližně 6 let po odvysílání epizody.

Interstellar

Interstellar (2014)

Scénář je založen na teoriích astrofyzika, teoretického a gravitačního fyzika Kipa Thorna o překonávání rozsáhlých vzdáleností při mezihvězdném cestování. Na výpočtech stejného fyzika byla založena také vizualizace černé díry Gargantua. Na výsledné grafické simulaci pracoval tým 30 lidí jeden rok a v době, kdy byl film natočen, se jednalo o nejpřesnější vizualizaci černé díry. Diváci získali realistický obraz toho, jak má taková černá díra vypadat, a Thorne získal cenná výzkumná data. Thorn diskutoval během své kariéry některé své nápady také se známým astrofyzikem Stephenem Hawkingem.

Reklama

Ovládací panel
6 bodů