Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (43)

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Jestli za poslední dobu vznikl nějaký skutečně kvalitní seriál tak je Narcos. Naprosto dokonale natočený a zahraný. A nejlepší na tom je, že se jedná o dokudrama, takže se člověk dozví neuveřitelný věci co se skutečne staly.

plakát

Z popelnice do lednice? (2010) 

"With all the food we thow away in Europe and North America, all hungry people in the world could be fed three times over". Musim rict, ze me dost bolelo srdce z tech zaberu vyhozenyho jidla. V Bruselu sedi samy jebnuty lidi nebo nevim. Vydavat smernice na tvar okurek a bananu je fakt moc. Dalsi ze serie dokumentu co bych povinne poustela vsem.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

POZOR KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY: Avengers 2 je film, na který jsem se těšila několik let. Fakt hodně jsem se těšila. Když mě pak v práci pozvali na exkluzivní předpremiéru, těšila jsem se o to víc. Bohužel se mi opět potvrdilo, že člověk nemá mít od věcí žádná očekávání. Protože když vyjdou, tak je to nadšení, ale když nevyjdou, tak se nic neděje. Když očekáváte bombu a odcházíte s pocitem "eeeehhh..." není to příjemné. Age of Ultron je vlastně brilatní kalkul. Ohromná akce. Ohromný humor. Všeho třikrát víc než v prvním dilu. Jenže soudruzi někde zapoměli na to, že existuje něco jako děj a ten tady absolutně failuje. Přijde mi jako kdyby námět psalo třeba šest lidí, kteří se v životě neviděli a každý psal trošku jiný film, na který se narouboval dost hloupej scénář a kupa nějakejch jokeů. Jo, uznávám, vtipy tam byly dobrý, smála jsem se. Ale to, že děj byl sračka, to nezachrání. Vadilo mi: 1) Dost to odporovalo tomu, co se tvrdí v Agents of Shield. Tam Shield neustále řeší, že nemaj prostředky a lidi, tady najednou Shield o nic z toho nouzi nemá. 2) Samuel L. Jackson tu neměl absolutně žádný význam, vždycky se na pár sekund motivačně zjevil a pak zase zmizel. Hlavně že ředitel Shieldu je někdo uplně jinej, kdo ve filmu vůbec nebyl a dával by větší smysl pro universum aby tam byl. 3) Do teď nechápu, co se posralo, že se Ultron zrodil. 4) Ultron neměl žádnou legitimní motivaci. A taky nebyl "ten super zlej robot" jako v traileru (na čem se dost stavěl marketing filmu), ale takovej veselej jokeovací páprda. 5) Nikdo pořádně nevysvětlit co kurva Vision je. A je to motivaci proč když je vlastně to samý jako Ultron neni zlej jako on. 6) O postavách dvojčat jsme se absolutně nic nedozvěděli. Doufala jsem že se tam bude řešit, že jsou to Magnetovy děti, ale ono ne. Na to kolik prostoru na plátně měli, mi to docela scházelo. 7) Netušim kde se vzala milostná linka mezi Black Widow a Hulkem. 8) Hawkeyeho rodinka působila hodně jako že si jí scénáristé vymysleli na rychlo protože se jim prostě hodila. 9) Product placement. Ten mi jako takovej nevadí, ale v takovymhle filmu mě trošku sere koukat na dlouhý detaily toho, jak Hulk poslouchá hudbu z Beats By Dre, všichni jezdí Audinou apod. 10) Konec byl dost zvláštní. 11) Nechápu proč Tony Stark potřeboval umělou inteligenci, když to co tam vyvádí Jarvis (jako že se sám zničí a sám zrodí) dost jako samostatná umělá inteligence působí. Naopak musim pochválit scénu se Stanem Lee a Hulkbustera. Ve výsledku se film mainstreamu libít bude, je to typickej epickej popkornovej akčnák, pokud ale nad tim začnete trošku přemýšlet, budete mít problém.

plakát

Americký sniper (2014) 

Vlastně se mi to líbilo, ale byla to tak šílená propaganda USA, že jsem musela jednu hvězdu ubrat. Jestli byl skutečný Chris Kyle takový přesvědčený pyšný Američan až v kostech nebo to byl prostě Eastwoodův záměr nevím, každopádně věty typu "I serve my country simply because it is the greatest country in the world", které tam zaznívají každé tři minuty jsou na mě fakt moc.

plakát

John Wick (2014) 

Teda, takhle vybornej film jsem hodne dlouho nevidela! Konecne Hollywood udelal klasickej akcnak bez radoby filozofickejch kecu, blbejch vtipu, vybuchujicich aut, popirani gravitace a schizofrenniho strihu. To se mi vazne na Johnu Wickovi libi nejvic. Ze to je film co si na nic nehraje. Ze to je proste nasranej Keanu Reevers kterej hodinu a pul brutalne kosi lidi bez zadnych zbytecnych veci okoli. Protoze mu zabili psa. Bozi!

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Prvni pulka absolutni hruza. Davalo mi zabrat se pres ni prehoupnout a u sledovani jsem vazne trpela. To skutecne neprehanim. Ale drzelo me u toho svedectvi lidi, kteri rikali, ze druha pulka, hlavne finale, je absolutni epicnost. Takze vydrzela jsem a... ono to stalo za to! Z celkem 22 dilu se to u cca 13 naprosto obrati a zacnou se dit veci. To jak to dokonale zacne navazovat na posledni film Kapitana Ameriky je pro vsechny fanousky Marvelu vskutku uplna lahoda. Navic ve finale si zahraje i sam Samuel L. Jackson. Nemluve o tom ze jsem v jednom dile zahledla Stana Lee (coz je must samozrejme). Abych to shrnula, poslednich par dilu s Hydrou a rozpadem celeho Shieldu bylo naprosto uzasnych, to ale nemeni nic na faktu, ze zacatek byl prisernej, takze holt vic jak 3 hvezdy dat nemuzu. Kazdopadne mel by to videt kazdej clovek ujizdejici na vlne Marvelu, uz jenom proto, ze se tam stalo par dejove zasadnich veci, takze by treba nemusel chapat jak budou navazovat dalsi Avengers.

plakát

Lucy (2014) 

Nebylo to vylozene spatny, ale strasne moc zvlastni. Jakoze mindfuck level over 9000. Je to svizny, ma to kratkou stopaz, je tam uzasna honicka v autech a na Scarlett se pekne kouka, takze se tomu snad da i odpustit, ze proste nebudete chapat co se tam deje. Ovsem hlavne at na to nekouka zadnej neurolog, tomu by to mohlo zpusobit zdravotni potize.

plakát

Constantine (2014) (seriál) 

Jako nevim no, prislo mi to dost mdly. Stahla jsem si to po doporuceni lidi na Festivalu Fantazie a ten pilot byl proste strasne obycejnej. Chapu, ze lidi, kteri vyznavaji komix, musi slintat (protoze jak jsem se dozvedela komixovej Constantine mel s tim filmem Keanu Reeverse udajne spolecnej snad jen nazev) ale proste natoceny to bylo strasne prumerne a pribeh byl jeste prumernejsi. Kdyz si predstavim jakou kvalitu maji popularni serialy posledni doby tak tohle bylo proste nic moc. S timhle se DC komix nejak extra nepredvedl. Buhvi jestli nejak vubec spolupracoval na produkci. Kazdopadne berte muj komentar s rezervou, pisu ho po ctyrech pivech ve dve rano, ale proste jsem ho chtela napsat.

plakát

Pompeje (2014) 

Čekala jsem šílenou sračku a místo toho jsem dostala průměrnej americkej popkornovej film plnej klišé romance, akce a katastrof, kde se, tak jako všude jinde, popíraj geologický a fyzickální zákony. Nestežuju si, ten film si na nic víc nehraje a byla to celkem příjemná podívaná. Navíc Jon Snow jako antickej gladiátor, to prostě musíte vidět.

plakát

Transcendence (2014) 

Nikdy me nezklamalo hodnoceni lidi tady na CSFD jako u tohoto filmu. Absolutne, ale opravdu absolutne nechapu proc to vsichni hejtujou. Jednou nekdo prinese tema ktere neni od zacatku do konce jen same klise ci prehnane efektova akce a lidi se muzou posrat. Zaslouzite si Babovresky a nic jinyho, kdyz nedokazete ocenit film s vybornym obsazenim, poctive natocen na 35mm kameru, tradicne sestrihan a s durazem na myslenku a dej. Nerikam ze je to dokonaly film, ale na to ze je to reziserova prvotina super. Asi to vniman jinak, vzhledem k tomu ze v oblasti audiovizualni tvorby pohybuju. Chtela bych videt co by vyplodili za dilo vsichni premoudrely hejtri tady. Ono totiz natocit slusnej film je kurva tezky, uvedomte si to.