Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (856)

plakát

Zkurvenej pátek (2000) 

Černošská komedie, jejiž humor mi přišel hodně unylý. Je pravda, že se najde několik světlých okamžiků v podobě nějaké zabijácké hlášky nebo srandovní scénky, jež mě pobavily. Každopádně většina fórků vyjde tak nějak naprázdno, což je asi dáno nepřesvědčivými hereckými výkony. A to mi ani tak nevadily vulgarity, kterými se někteří diváci nesmyslně ohánějí, ale spíše že film je jedna velká splácanina bez konkrétního filmového cíle.

plakát

Ptačí klec (1996) 

Zpočátku jsem se na film díval trochu rozpačitě. Přece jenom pohyby, návyky a mluva homosexuálů mě až tak moc nebere. Postupem času se ale z toho vyklubala celkem povedená komedie. Velká škoda toho, že celá taškařice založena na milosrdné lži se rozjela až v pozdějších pasážích filmu. Nathan Lane v převleku za ženu byl přímo brilatní a závěrečné rozuzlení mě skvěle pobavilo.

plakát

La Bamba (1987) 

Film jsem celou dobu hltal plnými doušky zejména díky tomu hlavnímu - vynikající muzice. To byly ještě časy, kdy populární hudba měla svůj xicht a stála opravdu za hodně, to se nedá s dneškem srovnávat. Ohromná škoda tak talentovaného mladého muzikanta, kdoví jakých hudebních skvostů a genialit jsme se od něj mohli dočkat. Příběh je samosebou velmi poutavý, krom krátičké hudební kariéry Ritchieho se mi líbilo i vykreslení rodinných poměrů. Tragický konec potom zasáhne nejednoho fanouška kvalitní hudby.

plakát

Bacha na balóny (2007) 

Tato parodie na sportovní dramata se mi velice líbila, neboť zde byla pořádná dávka humorných situací, které mě dokázaly pobavit a rozesmát až k nepříčetnosti. Jako u většiny parodií, tak i zde tvůrci vsázejí na absurdní humor, pro který musí mít člověk smysl. Jednotlivé charaktery jsou taky velmi povedeně ztvárněné, o nejrůznější komické exoty tak není nouze.

plakát

Co tady sakra dělám? (2006) 

Dá se říct, že to byla taková nenáročná letní komedie na italský způsob. Film obsahuje několik situací, kterým se člověk s chutí zasměje, a celkově se na film příjemně dívá a nenudí. Z postav mi přišel trochu sympatický snad jen hlavní hrdina. Jiná z postav mě ani tak nezaujala. Jen by mě zajímalo, kde tvůrci našli herečku s tak plochým hrudníkem.

plakát

Ďábel (2010) 

Předně je třeba říct, že mi zde chybělo více nápětí a děivých scén. Když už se něco dělo, tak byla tma, takže jsem byl o okamžiky akce připraven, ikdyž ten mrtvolný výsledek potom stál za to. Je mi jasné, že na tak malém prostoru jde kvalitní horor natočit dost těžko a zrovna tady se to nepovedlo. Chválím aspoň za to, že film měl i nějaký příběh se závěrečnou pointou.

plakát

Ďábel v těle (2012) 

Film mi určitě nedal to, co jsem od něho očekával. Rozhodně jsem měl zájem být daleko více vystrašený. Tento nedostatek přičítám zejména nešťastnou práci s atmosférou hrozivých scén. Nepomohla tomu ani kamera, která se snaží o autentickou formu dokumentu. Na horor to bylo slabé. Plusové body dávám za téma excorcismu, které mě zvláštním zposobem přitahuje, dokáže mě vždy navnadit a zároveň mám z těchto věcí jakýsi respekt. Je však pravdou, že o vymítání ďábla existují mnohem lepší a propracovanější filmy.

plakát

Tintinova dobrodružství (2011) 

Pouze dobrý animovaný film, ze kterého šlo vytřískat rozhodně o něco víc. To myslím, především co se týče děje, jelikož animace, efekty a triky jsou zmáknuté na jedničku. Proti tomu nemám nic, jen jsem se kochal výborně odvedenou animovanou tvorbou. Největší problém celého příběhu vidím v tom, že si za celou dobu žádná z postav nezískala mé sympatie, jak to většinou u animáků mívám. Na druhou stranu ději nelze upřít snaha o odvázané dobrodružné scény a taky občasné srandovní situace.

plakát

Noc v muzeu 2 (2009) 

Poměrně dobré pokračování fantasy komedie, jejiž kostra je postavena na myšlence prvního filmu, takže v mnoha ohledech moc nepřekvapí. Co se mi na filmu ale líbilo je, že děj odsýpá pěkně ve svižném tempu a kromě několika vtipných scén a vydařených triků nabídne i dobrodružný příběh. Plusové body dávám za sexy Amy Adams v roli Amelie Earhartové.

plakát

Obvyklí podezřelí (1995) 

Povedený krimi thriller, který je ovšem dle mého trochu přeceňovaný. Ono je přece jasné, že film, jehož děj je vystaven na lži a celý vyprávěný příběh je de facto smyšlený, bude mít překvapivé rozuzlení. O nějakém geniálním vyústění děje tedy na základě tohoto faktu nemůže být řeč. To však nemění nic na tom, že film je poutavý, nechybí zde skvělé akční scény a herecké výkony jsou na velice vysoké úrovni.