Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Thriller

Oblíbené filmy (10)

Sedm

Sedm (1995)

Vše bylo řečeno. Je to prostě geniální dílko, ať se podíváte kam chcete, scénář, režie, herci. Jen nechápu, proč u nás ještě nevyšlo DVD? To jsou práva tak drahý, nebo na něj zapomněli? V zahraničí jsou i speciální edice a u nás nevyjde ani v novinách, kde už snad vyšlo úplně všechno. No nic, budu dál v očekávání....tak už vyšlo!! 15.6.2009

Misery nechce zemřít

Misery nechce zemřít (1990)

Skvělá psychojízda o dvou hercích, domu na samotě a lásce ke knihám...tedy knize. Mimořádně vyjímečný, nebo vyjímečně mimořádný český dabing v podání Jiřího Bartošky a Nadi Konvalinkové. A já si jdu pustit své oblíbené šlágry, mám to nejraději. Pouštím si je kvůli inspiraci:)

Podraz

Podraz (1973)

Geniální scénář,herci i hudba. Zasloužených 7 Oskárků.

Tootsie

Tootsie (1982)

Tak tohle můžu, to se jen tak neokouká. "Jsem hrdá na to, že jsem žena doktore Brustre a jsem velice hrdá na tuto nemocnici a nesnesu, abyste jí zničil svou tyranií a taky záští a nelidskostí. A proto doporučím vedení, aby Vám ukázali dveře. A teď jděte doktore Brustre, řekla jsem jděte!!"

Hannibal - Zrození

Hannibal - Zrození (2007)

Tolik kritizované pokračování mělo podle mě téměř vše, co bylo potřeba. Jistě, pokud budeme srovnávat s Mlčením jehňátek, tak se nikam nedostaneme. Atmosféra hlavně první poloviny filmu, kdy se dostane malý Lecter ke své tetě je výborná a to díky skvělým představitelům hlavních rolí Gasparda Ulliela a Li Gong. Druhá polovina trochu ztrácí dech, ale jen kvůli scénáři a herci zachraňují co se dá. Myslím, pokud by ještě trochu zapracovali na scénáři, mohl to velmi vydařený prequel. Všechny vraždy v podání Hannibala jsou originální a neokoukané. Jako nejvydařenější a skvěle natočenou a "poeticky" podanou scénu považuji oficiálně první Hannibalovo masakrování v dějinách a to scéna s řezníkem na romantické lesní mýtině. Pro mě už kultovní.