Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (18)

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Není to dokonalý, ani omylem. Je to béčko… ale dokonalý.

plakát

Maestro (2023) 

Každej chvilku tlačí na pilku. A pak přijde Bradley Cooper a zatlačí na ní tak moc, že ji div nezlomí.

plakát

Stvořitel (2023) 

Chybou kritiků je, že film neviděli zhulený. Stačí se odprostit od děje a je to skvělá podívaná. Vizuálně odvedli všechny departmenty špičkovou práci, zejména celý Art Dept. a VFX. Škoda, že jim to pokazil Gareth Edwards svým scénářem, režií a castingem některých postav.

plakát

Bratrstvo pěti (2020) 

Tenhle film sice bojuje za silné a důležité poselství ohledně rasismu a nerovnosti, ale zároveň je to jedno z nejvíce urážlivých představení současné vietnamské kultury jaké jsem kdy viděl. Lee si myslí, že vše co se stalo a děje ve Vietnamu je silně spjato společnou historií s USA, tedy katalyzováno jejich vlivem a činy z minulosti. Strávil jsem dost dlouhou dobu v Ho Chi Minh City, abych místní kulturu a mentalitu do určité míry pochopil. Zde se také odehrává podstatná část tohoto filmu, a ten používá toto místo jako levný odkaz na americkou popularitu. Chabý scénář je smutným a patetickým znázorněním kultury, která - v očích tohoto filmu - je stále primárně zaměřena na vietnamský konflikt, zatímco ve skutečnosti tomu tak není. Význam tématu je nepopiratelný, ale scénář stojí za prd, ačkoliv to mělo pár světlých momentů. Režie a herecké výkony jsou také přinejlepším průměrné.

plakát

Othello (1952) 

Filmařsky geniální, leč už to nikdy nechci vidět.

plakát

Městečko Twin Peaks - Epizoda 8 (2017) (epizoda) 

Nejlepší věc, co se kdy v televizi odehrála. Navíc tento díl krásně vysvětluje co se v Twin Peaks děje, ale to je uživatelům jako je J*A*S*M zřejmě jedno. Holt, při nepochopení je jednodušší nadávat tvůrcům, než-li se pídit po indíciích vedoucím k poodhalení opony.

plakát

Záhada Silver Lake (2018) 

Film na který budu dlouho vzpomínat. Prošpikovaný narážkami na dřívější filmovou stylistickou tvorbu a slavné vyprávěcí postupy známých režisérů (neo-noir, mysteriózní thriller, Hitchock, Lynch,...). Frustrující, ojedinělý, zábavný filmový zážitek. Nic takového jsem v moderní tvorbě ještě neviděl, leč není to pro každého.

plakát

Jack staví dům (2018) 

Lars je uplnej kretén. Chvála mu za vytvoření této jedinečné kombinace mezi slasherem, uměním, komedií, thrillerem a jemně groteskním filmem.

plakát

Vinyl - Cyclone (2016) (epizoda) 

Richie je většinu této epizody doprovázen svým kamarádem Ernstem. Každý, kdo někdy viděl Šestý smysl nebo podobný film Ernsta prokoukne velmi rychle. Mělo to zřejmě být velké odhalení, když kamera ukáže obrovskou krvavou díru v zadní části Ernstově hlavy, ale každý divák, který je překvapen zjištěním, že Ernst je vlastně halucinace byl pravděpodobně také šokován i během svého druhého sledování Šestého smyslu. Problémem není jen to, že dějový twist je banální, ale také je těžké 'fandit' a být zaujat dalším Richieho kokainovým výstřelkem. A jak precizně byl zobrazen David Bowie? Jeho šatník byl výstižný... To je tak všechno.

plakát

Humr (2015) 

The Lobster je extrémně unikátní a zábavná satira na téma naší univerzální posedlostí vztahy. Od počátku je patrné, že každý záběr byl precizně složen. Kamera držící si odstup a temný barevný film podporují ledový emocionální tón snímku, který je podpořen lehce otupělým voice-overem Rachel Weisz. Film je to neskutečně zvláštní, ale všechny podivnosti v tomto filmu ve finále přispívají k výbornému filmovému zážitku. Je to atypická a vydatná komedie, která je podpořena skvělými scénami a hereckými výkony. Ještě jsem asi nikdy neviděl nic podobného, což vždy potěší.